Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linusiek

Czy jestem w ciąży? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość linusiek

Witam wszystkie kobietki ! wiem, że pewnie powstało tu wiele podobnych tematów, jestem tu nowa i zwracam się do Was z ważnym pytaniem.. Nie wiem co mam myśleć i zrobić.. W zeszłym miesiącu podczas dni płodnych kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, po tym 7.08 dostałam okres. Ale teraz właśnie od jakiegoś tygodnia ponad odczuwam objawy ciąży.. bolą mnie strasznie piersi i są powiększone, mam podwyższoną temperaturę. Zrobiłam w piątek test ale wieczorem i wyszedł negatywny.. Jak myślicie? jestem w ciąży? Proszę o odpowiedzi !

Gość linusiek
No wlasnie kolejną miesiączke powinnam dostać dopiero 8 wrzesnia. a takie objawy mam juz od tygodnia więc to za duzo czasu przed jak na objawy przedmiesiaczkowe;/:(

Gość to może następnym...
...razem kochaj sie z chłopakiem z zabezpieczeniem to nie bedziesz musiała robic z siebie idiotki na forum:D

Gość linusiek
Oprocz tego jestem strasznie rozdrazniona, przeszkadza mi strasznie zapach alkoholu i pojawilo sie duzo krostek na twarzy gdzie nigdy nie mialam problemow z cera.

Gość alabama song
tak, jestes w ciazy mnogiej, beda czworaczki, widze to wyraznie w swojej czklanej kuli!

Gość jrej
Boże, powiedz mi: czemu nie zrobisz testu?? Czy jak Ci powiemy, że jesteś to nam uwierzysz, a jak nie, to też? Ja nie moge... do apteki i test robić!!

Gość aklsdkwefk
o ja pierdolę... następna !!! a co my wróżki ?

Gość linusiek
Ale mi dziecko życia nie skomplikuje i bardzo bede się z niego cieszyc. Tylko nie mam pewnosci zadnej..

Gość linusiek
Napisalam w pierwszym poscie ze robilam test ale wyszedl negatywny ale robilam go wieczorem i moze to ma jakis wplyw na jego wynik?

Gość __oo__
źródło: http://dzieci.civ.pl/laboratoryjny-test-ciazowy Laboratoryjny test ciążowy z krwi (np. HCG beta ilościowo) Laboratoryjny test ciążowy krwi wykrywa hormon hCG z surowicy krwi. Ponieważ zawartość tego hormonu we krwi zmienia się wraz z rozwojem ciąży, pozwala on również na ustalenie wieku ciąży. Koszt prywatnego badania krwi dla próby ciążowej to ok. 25 zł. Dla uzyskania największej pewności diagnozy wykonywane są jednocześnie testy ciążowe z moczu i z krwi oraz przeprowadzane jest badanie lekarskie przez ginekologa. We wczesnym stadium ciąży, gdy organizm kobiety nie wytworzy wystarczającej ilości hormonu hCG, ciąża może nie zostać rozpoznana. Stąd też po około 1 tygodniu zalecane jest ponowne przeprowadzanie testu krwi i badania lekarskiego. Jeśli przy negatywnym wyniku testów nie pojawia się miesiączka należy sprawdzić, czy nie rozwija się ciąża ektopowa.

Przeciez dostalas juz okres, zaraz bedziesz miec nastepny. Test wykrylby ciaze, wiec nie marudz juz.