Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fredzia87

brak odruchu defekacyjnego

Polecane posty

Gość fredzia87

Mam problem. Uporalam sie z zaparciami ale w dalszym ciagu nie odczuwam samoistnego parcia... Pomagam sobie czopkami glicerynowymi bo bez tego sama sie nie zalatwie.:/ Poza tym zalatwiam sie bez problemu. Czy macie pomysly albo rady jak uporac sie z tym problemem? Nie moge przeciez stosowac czopkow w nieskonczonosc.

Gość fikołaj
Czopkami nigdy nie dojdziesz do normlanosci. Poczytaj o lewtywie z siemienia lnianego i zmien diete na taka ktora zawiera duze ilosci warzyw i owoców na surowo.

Gość fredzia87
dzieki za odpoweidz. Juz uporalam sie z zaparciami. Stolec mam normalny. Przestrzegam diety i mialam hydrokolonoskopie. Moj problem polega na tym, ze mimo iz czuje ze jestem pelna nie czuje potrzeby pojscia do toalety samoistnie. Dopiero po czopku.

Gość fikołaj
to odstaw te czopki, bo organim sie do nich przyzwyczaił i brnąc w to dalej, przyzporzysz sobie jeszcze wiekszych porblemów. Odstaw czopki i czekaj cierliwie, a naturlane wyoróznianie powróci wczesniej czy ponziej, koszytsjac z cziopków koło sie zamyka. A co do lewatyw z siemiani lnianego to polecam bo one nie rozleniwiaja jelit a lecza zatwardzenia.

Gość fikołaj
zatwardzenia i inne rpoblemy zwiazen z wypróznainem sie,.

Gość fredzia87
sprobuje odstawic. dzieki za odpowiedz :)

Gość Tak bredzą bo tak jedzą...:)
Dokładnie, odstaw czopki, bo organizm faktycznie, nie podejmie działania samoistnie.