Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meg Jachid

Fotelik - 9-18 czy 9-36?

Polecane posty

który kupić? na co zwrócić uwagę podczas wyboru fotelika następnego? czy warto płacić za Recaro?

Gość kafemamusia
ja mam 9-25kg i sprawdza się świetnie bo ma możliwość rozkładania do pozycji leżącej a to najbardziej sobie chwale ;) jedynie welurowa tapicerka to był błąd bo przy upałach auto nagrzane czasem na parkingu i dziecko się poci od tego ale nie wiem jak jest z innymi tapicerkami, opis mojego: 5-cio stopniowa regulacja oparcia Montaż w samochodzie przodem do kierunku jazdy Solidna konstrukcja, pełna skorupa „L wykonana z najwyższej jakości tworzywa Duże, wygodne siedzisko z regulacją położenia Welurowa tapicerka Dodatkowy zagłówek 5-cio punktowe pasy bezpieczeństwa Regulacja wysokości pasów bezpieczeństwa (4 pozycje) Mocowanie poduszek pasów zapobiegające zsuwaniu Uproszczony sposób mocowania w samochodzie Nowa konstrukcja blokady oparcia z pojedynczym prętem Zdejmowana do czyszczenia tapicerka Gwarancja 12 mc

z tego co czytalam to lepsze sa foteliki z grupy wagowej 9-18 i dlatego taki kupilam. z mozliwoscia 3stopniowej regulacji oparcia.regolowana wysokosc pasow bezpieczenstwa.pasy 5 punktowe.wkladka dla mlodszego dziecka( z mozliwoscia wyjecia) .zdejmowana tapicerka.

Gość lkdjdhs
przy kupnie patrzy się na bezpieczeństwo dziecka!!!

wszystkie foteliki dostępne w sprzedaży dbają o bezpieczeństwo, chcę wiedzieć co jest ważne jak np. regulacja oparcia. dzięki

Gość kamcia1507
Foteliki z grupy 9-18 są wygodniejsze dla dziecka. Kup taki który ma 4 lub 5 gwiazdek w testach Ja mam Romera King Plus i zarówno dziecko jak i ja jesteśmy zadowolenie

Gość srujka
autorko- patrz najpierw na testy, potem wybierz foteliki, ktore wypadly najlepiej i przetestuj je na dziecku my wbralismy ten http://allegro.pl/fotelik-concord-transformer-t-pro-kolory-gratisy-i2589183039.html w tescie adac mial pierwsze miejsce na rowni z cybex mamy 2 tygodnie na przetestowanie i zwrocenie do sklepu w razie problemow jesli okaze sie ze moje dziecko jest jeszcze za male, to kupimy cybex juno, pasuje jak ulal grupa 9-18 kilo ale nigdy w zyciu nie zaryzykowlabym kupna fotelika za 300 zlotych takie jest moje zdanie i sie z nim zgadzam ;)

Gość taki lajf
Nie wszystkie dostępne są bezpieczne - wystarczy spojrzeć na testy (a nie ATESTY, bo te muszą posiadać wszystkie foteliki). Testy tutaj: http://fotelik.info/pl/testy/ Polecane są te z oceną od 3 w górę. Poza tym najbezpieczniejsze są takie w wąskim przedziale wagowym, bo najlepiej chronią w razie wypadku - sa dostosowane do wielkości dziecka. Bezpieczny fotelik nie musi byc drogi, ale też czegos bez testów za 99zł w markecie bym nie kupiła :o Nie jest najważniejsze to, czy oparcie sie rozkłada i czy fotelik ma ładny kolor - ważne, żeby przy małej nawet stłuczce dziecko nie ucierpiało wcale albo ucierpiało jak najmniej.

Gość ALE BREDZISZ
dobrze dziewczyny piszą lepiej jak się rozkłada fotelik bo co ma dziecko spać na siedząco z opadniętą luźno głową? to bezpieczne?? nie krytykuj i wymądrzaj się bo każda matka wie kupując fotelik że ma być bezpieczny, i wybór koloru jest tak samo ważny jak reszta przy kupowaniu!

Popieram taki lajf - fotelik ma byc jak najleoiej dostosowany do wagi, wzrostu i morfologii dziecka wiec im mniejszy przedzial wiekowy tym lepiej. Innymi slowy : "jak cos jest do wszystkigo to jest do niczego" :P My mamy Britax First Class Plus (to gupa 0/1+ czyli do 18 kg) i jestesmy z niego bardzo zadowoleni. Wkrotce czeka nas zakup wiekszego i tez bedzie Britax :)

Gość lkdjdhs
wszystkie foteliki dbają o bezpieczenstwo - otóż poczytaj co pisze taki lajf

Gość hygyugi
nie wszystkie foteliki dbają o bezpieczeństwo- atesty, które dopuszczają do sprzedaży niewiele mają wspólnego z dbaniem o bezpieczeństwo. jeśli wszystkie foteliki byłyby tak samo bezpieczne to w testach miałyby takie same oceny- a nie mają. zastanów się czy nie warto teraz wydać trochę wiecej i w razie wypadku cieszyć się że dziecku nie stała się krzywda

Gość szina
ludzie nie wszystkich STAĆ na fotelik za tysiaka chociaż chcą by dziecku w razie wypadku nie stała się krzywda taka prawda

Gość mama dziewczynek
ja kupiłam romer king /kolor kamuflaż - krówka. Jest jednym z większych fotelików w swojej kategorii wagowej, szeroki dość i bardzo wygodny dla dziecka. Ma opcję zmiany pozycji na bardziej leżącą przez wyciągnięcie lekko do przodu, nawet kierując dam radę to zrobić szybko jedną ręką... bardzo duży plus, bo mała śpi wygodnie, a jak są dłuższe wyjazdy, to moja sporą część drogi przesypia. Mam nadzieję, że posłuży trochę, teraz mała ma 20 m-cy i sporo miejsca jeszcze...

Gość taki lajf
Foteliki w zakresie 9-18kg najczęściej maja możliwość ustawienia w pozycji do spania bo przeznaczone są dla małych dzieci, natomiast te 9-36 już taka opcję mają zwykle ograniczoną. I gdzie jest napisane, że fotelik bezpieczny musi kosztować tysiaka? :o Internet wszyscy maja, ale skorzystać z wyszukiwarki i poświęcić na poszperanie choćby godzinkę to już się nie chce :o A podstawową wiedzę w zakresie wyboru fotelika nazwać może "wymądrzaniem się" tylko ktoś, dla kogo temat nie jest widocznie wart chwili uwagi.