Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 99 sekund

jak zageści sos? BŁAGAM o POMOC

Polecane posty

Gość 99 sekund

Witam :) Ugotowałam drobno pokrojone piersi kurczaka i dodałam do tego warzywa "wiosenne" z paczki, przyprawiłam, do tego gotuje ryz, ale do sedna: jak zageścic tego kurczaka z warzywami, zeby to nie byla wodaa ;/ zeby wyszła z tego a'la potrawka? proszę,POMOCY :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mąką
albo smietana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 99 sekund
dzięki zią :D Uratowałaś mi życie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 99 sekund
jeszcze jedno pyt. śmietana ile %% ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsiowa babka
To nie ma znaczenia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 99 sekund
okok, wszystko wiem :) Dzięki,dzięki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci opowiem:
ale po pierwsze: po co dawalass do tego tyle wody, zeby az trzeba bylo zageszczac? po prostu na drugi raz tego nie rob, a jesli bedziesz chciala miec bardziej lejacy ten sos, to zamiast wody z maka daj troche smietanki. jak chcesz, to polecam sprobowac taka metode: przysmazasz kawalki miesa, wrzucasz te warzywa z paczki i nawet nie musisz dodawac wody, bo w nich bedzie sporo zlodowacialej wody, tylko przykryj i dus kilka minut. a na koncu dodac troche snmietanki i startego sera (najlepiej jakiegos twardego i o konkretnym smaku, np. parmezan, peccorino). no i duzo zmielonego czarnego pieprzu plus ew. jakies ziola, najlepiej swieze i na koncu. np. bazylia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×