Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 082128

swędzenie/ciąza

Polecane posty

Gość kasia 082128

hejka powrociłam z wakacyjnego wyjazdu i od rana swędzi mnie cipka, wargi tuz przy wejsciu do małej. dbam o higiene, myje sie codziennie, stosuje husteczki do higieny intymnej a tu jakies cosik sie przypałętało. czy mozna stosowac jakieś masci np clotrimazolum?? mam jeszcze w domu nystayne dostałam od lekarki na poczatku ciązy, czy teraz tez mozna ja stosowac?? jestem w 14 tyg ciązy.

kup sobie taki płyn do rozrobienia tantum rosa jeśli można go stosować w ciąży zapytaj farmaceuty .

hey. też tak miałam w 34/35 tyg ciąży nie lecz się sama, lekarz przepisał mi czopki. po których poczułam ulgę. nawet jeśli dbasz o higienę w ciązy takie coś to bardzo częste.

Gość vann zann
pewnie twój bachor drapie cię po pipie :classic_cool:

Ja stosowałam też dodatkowo LACTACYD ale nie emulsje do użytku codziennego tylko płyn ginekologiczny dostepny w aptekch.

Są dwa wyjścia z sytuacji: a) podrapać się, b) poprosić męża/chłopaka o zredukowanie uczucia swędzenia :D

Gość misiurama
takie przypadłości w ciąży zdarzają się często. idź do ginekologa, nie bierz leków na własna rękę. z tego co pamiętam stosowałam na infekcję lactovaginal dopochwowo, ale to po leczeniu już. a nystatyne stosuje się tylko do jakiegoś czasu w ciąży, potem już nie wolno.