Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maribor

praca w SŁOWENII? Czy ktoś szukał tam pracy, a może znalazł tam pracę?

Polecane posty

Gość Maribor

Hej. Z pracą dla imigrantów w krajach zachodniej Europy jest coraz gorzej, coraz trudniej ją znaleźć, wiem co piszę :/. Na dodatek tamtejsi pracodawcy lubią wyzyskiwać imigrantów (no, co prawda za dobre pieniądze w stosunku do polskich zarobków) i pomiatać Polakami (a już najgorzej, jeżeli trafi się przełożony Polak...). Dlatego pytam, jak jest w Słowenii, bo z tego co się orientuję to minimalna płaca ustawowa jest tam taka, jak u nas średnia, język na pewno łatwiejszy od np. niemieckiego no i nie ma zbyt licznej polskiej diaspory - też zaleta :P Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym krajem? Jest tam praca dla imigrantów?

Gość seremeta
też kiedyś tam próbowałem szukać,ale nie znalazłem nic

Gość Maribor
interesuje mnie praca w charakterze męskiej prostytutki

Gość Maribor
czy w słoweni zoofilia jest karalna ?

Gość Maribor
jak chcesz się podszywać to chociaż rób to z polotem

Gość Maribor
jestem z moim psem w szczesliwym związku od 2 lat, kochamy sie (takze analnie) i zastanawiam sie czy w słowenii jest to legalne? nie chce isc do wiezienia i zostawiac Maxa samego... :(

Gość Maribor
widać kogoś uraziłem wskazując jako zaletę brak polskiej diaspory :D

Gość Maribor ten prawdziwy
kocham go bardzo, nie każcie mi go opuszczac. to jest milosc od pierwszego wejrzenia!! te jego łapki, ogonek pyszczek!! kocham cie Maxiu !!! ❤️

czyli tylko ten kretyn tu się ma ochotę wypowiadać?szkoda, ale trudno, sam zgłębię temat :)

a potem zgłębie Maxa analnie :)

Gość frentii
zawsze mnie zastanawia, jakiej odpowiedzi spodziewaja sie osoby, ktore zadaja tak ogolne pytanie - tak jakby rynek zawodowy ksztaltowal sie tak samo dla kucharza, budowlanca, lekarza, ekonomisty czy tez filologa.

mało kto szuka za granicą pracy dla osoby wykwalifikowanej, bo cudzoziemiec musi mocno nadrabiać kwalifikacjami, resztę sobie dopowiedz 🖐️ pytam zresztą, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane tj. gdzie szukać, jak z wypłatami, jakie koszty życia itd.

musze tam poszukac roboty bo jak raz na wakacjach tam bylam to przelecial mnie jakis pies i rozjechal mi czok, mam z nim teraz trojaczki tzn oszczenilam sie hehe