Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaga

pasty do kanapek

Polecane posty

Gość ewaaga

moje drogie panie macie moze jakies fajne przepisy na pasty do kanapek? Znudzily mi sie juz te wszystkie wedliny. Na pomidorki i ogorki tez nie mam za bardzo ochoty. A moze wiecie jak takie zwykle kanapki urozmaicic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam pyyszna paste
kupujesz paste denivit, smarujesz kanapke i jesz :) smacznego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewaaga
do tej pory smarowałam kanapki guanem psa ale mój mąz powiedział ze juz mu sie znudziło, teraz zamierzam smarowac krowim łajnem, co myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta jajeczna- ja uwielbiam ;) drobno posiekane jajka na twardo + majonez + masło + drobno starty parmezan + szczypiorek. Czasem drobny podsmażony bekon. Doprawiasz solą, pieprzem, czerwoną papryką. Mega proste i dla mnie mega smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kiełbasę lub wędlinę jakąś zmielić dodać pokrojony szczypior i majonez wymieszać:) ser żółty zetrzeć na tarce, ugotowane jajko do tego też zetrzeć na tarce, do tego starta rzodkiewka, ale może być bez i majonez:) pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skasowana
fajny pomysl na pasty; ja robilam jajeczną : ugotowane jajka na twardo rozgniesc widelcem , gdy są jeszcze gorące z odrobiną masla i dodac szczypiorek, sol , pieprz, i pasta z tuczyka , tunczyk , jajka na trardo (rozgniecione) cebula, zolty ser-starty, mozna dodac tez bialy serek. . pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci opowiem:
najlatwiejsza z tunczyka: puszka tunczyka, jajo, lyzka majonezu, bazylia, cayenne. moja ulubiona to kanapka z serem brie i miesem z indyka (grubo), czerwona papryka i musztarda. wiem, wiem, nie jest to pasta, ale tez nie ma nic wspolnego z NUDNYMI kanapkami z wedlina, gdzie mamy chleb, malso i plasterek lub dwa owej wedliny. takie cos to tez dawno temu przestalam jesc, ale past mi sie zbytnio nie chce robic, wiec zamiast kanapek nudnych robie smakowite, czesto je jem na cieplo z opiekacza, musi byc sporo sera i grubo miesa oraz cos dosmaczajacego, np. musztarda, ogorek kiszony lub kons. maslo zupelnie niepotrzebne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja ulubiona pasta
wedzoną makrelę obrać ze skóry i ości ,dodać drobno pokrojoną cebulę ,2 duże łyżki miekkiego masła ,2-3 łyżeczki musztardy ,pieprz ,sól -wszystko dokładnie wymieszać widelcem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewaaga
dzieki wielkie. Napewno cos zrobie, moze na pierwszy rzut pojdzie pasta z tunczyka, a pozniej jajeczna. Mysle tez nad sosami do kanapek. Jakis krem chrznowy z kolorowym pieprzem, albo sos czosnkowy. Prosze o wiecej pomyslow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet
pasta z wedzonego boczku lub kielbaski(kielbase obierasz z flaka) plus ketchup-boczek przez maszynke i doprawiasz ketchupem. pasta z makrela-j.w albo zamiast ketchupu to majonez plus cebulka. z jaj-gotowane jaja scierasz na tarce o grubych oczkach ,potem sol.piperz.majoonez.szczypior.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet
sos czosnkowy-majonez pomorski plus troche jogurtu(obniza kalorycznosc i daje fajny smak) naturalnego.sol,piperz i czosnek przez praske(ilosc wg uznania). drugi niby sos ( fajnie na schabowym smakuje) mieszasz ketchup i majonez 1:1. i sos ketchupowy-ketchup,odrobina koncentratu,ziola prowansalskie a aa przepisow na krem chrzanowy jest sporo jak wpisalam w google.saa nie robilam takich.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
znacie jakieś pasty typowo serowe? moje dzieciaki uwielbiają ser, więc chętnie bym zrobiła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię : Z makreli : makrela jajka na twardo ogórek kiszony lub korniszony cebula szczypiorek sól/pieprz do smaku majonez Jajeczno-serowa : jajka i ser żółty ścieram na tarce o małych oczkach szczypiorek sól/pieprz majonez Nie podałam proporcji bo robię "na oko"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet
chcialam poprawic przepis na paste z kielabasy-zamiast ketchupu dodaje sie musztarde.a z past serowych -ser przez maszynke,dodac szczypiorek,sol ,pieprz,rzadkiewke drobno pokrojona(ewentualnie starta na grubych oczkach).jezeli jest za sucha dodac odrobine smietany. (innych serowych nie znam)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość balbinka babinka
Bakłażanowa: 2 bakłażany 2 ząbki czosnku świeże zioła (bazylia, tymianek) oliwa z oliwek sól świeżo zmielony pieprz Bakłażana pokroić w plastry, lekko posmarować oliwą i położyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Piec z obu stron aż do miekkości w temperaturze około 180 stopni. Gdy skórka bez problemów odchodzi od miąższu bakłażany wyjąć i wystudzić. Miąższ oddzielić od skórek, które należy wyrzucić. Dokładnie rozdrobnić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, a następnie sól, pieprz oraz łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą smarować kromki białego pieczywa. Kurczakowa 350g posiekanego wędzonego kurczaka (np. pierś) Szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 125g miękkiego masła 2 łyżki porto 2 łyżki śmietanki kremówki Sól i pieprz Natka pietruszki Do miski wrzucam wędzoną pierś z kurczaka, gałkę, masło, wino, śmietankę, sól i pieprz. Wszystko razem miksuję w malakserze. Do masy dodaje posiekaną natkę pietruszki i mieszam razem. Przekładam gotową masę do kokilek, przykrywam pergaminem i obciążam. Schładzam pastę w lodówce minimum 4 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewaaga
wczoraj na kolacje zrobiłam paste jajeczną. Wszystkim bardzo smakowało. Dzisiaj spróbuje tej z tuńczykiem. Bakłażanów nigdy nie jadłam, więc też z chęcią zrobie podwarunkiem, że uda mi się gdzieś je kupić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×