Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_bardzo

Czy w koncowej fazie nowotworu trzeba podawac morfine zawsze?

Polecane posty

Gość załamana_bardzo

Pytanie jak w temacie... Moj ojciec ma najprawdopodobniej raka :-( Nie chce sie jednak leczyc, od kilku lat ma juz pewne objawy, nie bede pisac ze szczególami. Ja juz nie mam do tego sily, juz nawet nie pytam sie o samopoczucie (nie mieszkamy razem), bo dołuje mnie to niemiłosiernie, wole zachowac sie jak struś, bo ta wiedza nic mi nie da, a ojca stanowiska nie zmienie, nie zmusze go do leczenia. W kazdym razie zauwazylam ostatnio, ze duzo lezy w łóżku, malo wychodzi do sklepu, wiekszosc zakupow robi mama. I tak sie zastanawiam, czy to juz koniec jest??? Czy mozliwe, ze rak zabije czlowieka, tak spokojnie, w domu??? Tyle slyszalam o morfinie, ze chorzy umieraja w hospicjach czy szpitalach... Tak bardzo chciałabym miec nadzieje, ze ojciec sie z tego wykaraska, ze to nie rak, ze sie wyleczy... Wiem, ze jestem cholernie naiwna, nie wiem nawet, po co zakladam ten temat, ale ciezko mi z tym wszystkim... :-(

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie zawsze trzeba dawac morfine,jak rak jest bardzo rozsiany to osłabia organizm,wyniszcza i mozna umrzec bez bólu w domu

Gość załamana_bardzo
No to mnie "pocieszyłaś" :-(

Gość eedeefeeeeeeeeeee
hej,nie zakladaj od razu ze to rak i ze on wnet umrze........... optymizmu! nota bene jakbym o sobie czytala:(-moj ojciec to samo..od lat widze w nim raka pluc, bo pali, kaszle wypluwajac cos czasem, kilka razy rzygal krwia, w ogole duzo zlych objawow a on zyje od 10 lat tak...... i tez lekarzy nei chce,nie pojdzie,zadnych badan,nic.....

Gość JacekJ nl
To depresja, nie rak.

Gość załamana_bardzo
No wlasnie jak poczytalam troche o nowotworach, to tak licze i wychodzi mi, ze moj ojciec juz bardzo dlugo boryka sie z tymi dolegliwosciami... wydawaloby sie, ze za dlugo jak na raka... ale cholera wie, co w nim siedzi :-(

Gość whedif
autorko jesteś masz nerwicę hipochondryczną?

Gość eedeefeeeeeeeeeee
nie mysl ze to rak i ze umrze, ciesz sie jak go widzisz,wciagaj w rozmowy, ogladajcie razem choc tv, niech czuje sie potrzebny. jesli naprawde go zaboli cos to pewnie pojdzie szukac pomocy..tak sobie to tlumacze. nie zmusisz na sile go do niczego, nie mysl o morfinie poki co , na pewno jest zdrowoy,moze starzeje sie. moj tez ma rozne objawy i ciagle sie martwie, do tego nie ma pracy od paru lat i chleje.

Gość jak sie czyta o chorobach to
wiele sobie można znaleźć! zagooglujesz zwykly katar czy oslabienie i już wychodzi,ze to rak czy coś. wyluzuj! stary jest to leży leży bo nie ma co robić

nie zawsze morfina jest konieczna - mam przykład w rodzinie. Ale nie rozumiem jak możesz zakładać najgorsze , skoro ojca nikt nie zdiagnozował...

Gość whedif
ja mam objawy hiva bo mi katar nie przechodzi i jestem osłabiona nic że się nie ruchałam nigdy na przykład

mam znajiomoego , ktory ma raka od 2 lat w koncowej fazie - lekarze dziwia sie ze jeszcze tyje. Lyka ok 30 tabletek dziennie i ma codzienny plaster morfiny.

Gość kup ksiązki michała tombaka
i rób mu soki świeżo wyciśniete, kup sokowirowke, z marchwi, buraka itp, w tej ksiazce są przepisy 🖐️

Gość załamana_bardzo
Nie mam żadnej pieprzonej nerwicy hipochondrycznej :-O Mam ojca, z którym nie moge sie dogadac :-(

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl