Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tulisa

Jak mozna 2-3 latkowi dawac cole?

Polecane posty

Gość tulisa

Tak sie zastanawiam, jak mozna takiemu malemu dziecu dawac cole do picia? Dzis w sklepie bylam swiadkiem sytuacji gdzie mamusia dawala chlopcu na oko 3-letniemu puszke coli do picia. Moja kolezanka swojej 2,5-latce tez daje cole do picia "no bo chce to co mam zrobic". No do diabla naprawde??

Gość 90kji90ik0
myslisz, ze cola jest gorsza od tych wszystkich soczkow czy sloiczkow z jedzeniem? to wszystko to samo g

Gość strach pomyslec
znam co matka daje kawe bo mala chce :O Sama mam 3 latka w domu, ale jak jest cola w domu (raz na rok ) i on sie domaga to mu neleje krople i do tego leje wode mineralna a on mysli ze cole pije ;)

Gość whedif
" no bo chce to co mam zrobić' XDXDXD epicka riposta

Gość tulisa
nie wiem czy soczki i sloiczki sa lepsze, ale naprawde nie ma juz lepszego napoju dla dzieci tylko cola?

Gość krakowianka z urodzenia*
moja szwagierka dawała 1,5 rocznej corce bigos bo tez mówiła że mała lubi, a smoczek jej maczała w kawie. okropnosc... no uwazam ze lepsze jest jedzenie słoiczkowe w tym wieku niz podawanie bigosu, frytek i kawy.

Gość tulisa
w sumie racja co mnie obchodzi...tylko nie miesci mi sie w glowie

Gość ja piję cole teraz pepsi
ja piję cole teraz pepsi od 10 tego roku życia , 22 lata już miimum 2 litry dziennie nic innego nie wypije i żyje ;)

Gość owszem,
soczki sa lepsze,coli lepiej nie dawac,ale sa gorsze rzeczy...

Gość herhdbfsdg
ckj piszę prawdę.

ja chleje pepsi od 11 roku życia, przynajmniej LITR muszę dziennie wypić. mój rekord to 4 litry w jeden dzień :classic_cool:

Gość W ogromnym przelocie
A od jakiego wieku można zacząć dawać dziecku colę do picia? Odpowiedź uzasadnij.

Gość co do...
"bachorow"to nie wiem,ale duzo dzieci zwykla wode pije...

Gość szmaragd i krokodyl..
u mnie dziecko wypija wode niegazowana z sokiem bardzo chetnie, nie zna smaku coli ani pepsi i predko nie pozna:)) a dawanie takich napojow dziecku jest mało ciekawe nie mowiac o tym jak ktos napisał 1,5 rocznemu bigosu i frytek blee pozniej sie dziwic ze dzieci choruja na otyłośc lub maja inne problemy żoładkowe.

Gość malapatryjja
wiekszość dzieci pije wode! dawanie małemu dziecku cukru z kofeiną jest straszne, dla zdrowia i dla edukacji....coraz więcej jest w Polsce otyłych dzieci, a otyłość w dzieciństwie to wiele powikłań w wieku dorosłym. Skoro uważacie, że dawanie kofeiny 3-latkowi jest ok, to czemu nie alkohol? myślę że jeśli ktoś chociaż troce troszczy sie o swoje dziecko to nie da mu coli....

Gość jeszcze o piekle
Według organizacji Science in the Public Interest substancja chemiczna zawarta w Coca-Cola i Pepsi może powodować raka - podaje TVN24.pl. Wykazały to testy na zwierzętach. Na tej podstawie stan Kalifornia sklasyfikował ją jako substancję rakotwórczą, co wiąże się z umieszczeniem o tym informacji na opakowaniach produktów, które ją zawierają. Jak na razie zmiany zostały wprowadzone w produktach, które trafiają do Kalifornii. Wkrótce mają objąć całe Stany Zjednoczone. Nie ma jednak informacji, aby skład napojów został zmieniony w innych krajach. i potem sie dziwia czemu dzieci choruja na raka

Gość asummara
cztalam z e najlepszym napojem dla dzieci -jest przegotowana woda i rozcienczona herbata-bez niczego oczywiscie-kupne soki to takie samo gówno jak kola-sam cukier i chemia - zero owoców-masakra-a jak sie je dziecku daje od niemowlectwa to sie je przywyczja do cukru--tylko domowe soki sa dobre-jak se wycisne w sokowirowce pyszny sok jablkowy i marchewkowy , burakowy- to nic tam nie dodaje -i wiem ze to zdrowo-a te kupne soki to sie dana ja na stos i te syfiaste napoje tez

Gość ettejla
amerykance to najwieksz etylce na swiecie-70% to spslaki-kola powstala w latach 80 tych 19 wieku-pija jak jak wode-plus fastfudy-kolejne gowne-ktore powino byc zakazan e-lody slodycze- i plaga otylosci -to juz jest w eoropie tez

Gość faf;
cola jeszcze nie jest taka słodka, niektóre nibysoki są znacznie słodsze

Gość talllulla
kupne soki i napoje to jedno gówno-cukier , chemia i ogrom kalorii-to gówno powinno zniknac z diety kazdego-ja naprawde mam potworny zal do rodzicow i dziadkow z epozwalali mi pic i jesc slodkosci -ja od lat tylko woda i herbata bez cukru-ale to co zle odzywainie w dziecnstwie zrobilo mi ze zdrowiem -tego sie nie cofnie

Gość aljunna
ci co truja swe dzieci i wnuki rzeczami slodkimi i slonymi np czipsy, paluszki, frytki, sola potrawy-to na chloste 100000 batów zasluguja

Gość kolonna
dla mnie dizadkowie co pasa wnuki to gównoa nie autorytety

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Znam mamę co rocznemu dziecku chipsy daje bo on chce :O

Gość aj ja jaj
ich dzieci ich sprawa. Nie macie lepszych zajec.? Swoje dzieci karmcie sobie ja chcecie, a innym dajcie spokoj.

Gość Kaatika93
Głupota. Ostatnio była u mnie koleżanka z półrocznym dzieckiem, któremu, wyobraźcie sobie, podała na obiad pizzę. Jako przegryzkę kupiła mu chipsy... Tragedia.

Gość bola_lola
dzieciak szybko pójdzie w piach :)

Gość bola_lola
dzieciak szybko pójdzie w piach :)

Gość strach pomyslec
moje dziecko pije wode lub sok bez dodatku cukru rozrobiony z woda.