Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnhth

boje sie o swoja przyszlosc;/

Polecane posty

Gość hgyhgy
a kto tak nie ma?

Gość gnhth
tyle ze ja choruje i mozliwe ze strace wzrok za jakis czas;/to mnie psychicznie dobija jak bede wtedy zyc

Gość gnhth
zacme niestety a mam 32 lata

Gość cvffgfgfg
zacme sie usuwa ,nie wiesz o tym?

Gość gnhth
wiem wiem doskonale ale boje sie ze w razie powiklan oslepne albo nie bedzie mozna wczepic soczewki i wtedy slepota mnie czeka cholera nie spie przez to nocami odkladam zabieg jak dlugo sie da puki jeszcze dobrze widze chociaz juz z kazdym miesiacem jest gorzej, kolory wyblakle a na uliucy nie poznaje ludzi ! chyba ze sa blisko oszalaje po prostu jak sie cos nie uda to nie wiem co zrobie, praca i wszystko;/

Gość gnhth
kij z praca w sumie ale cale moje zycie bedzie zniszczone

Gość cvffgfgfg
nie przezywaj ja mam wade wzroku minus 10 i szybciej stane sie slepa niz ty, nie tragizuj operacje zrob

Gość gnhth
teraz widze dobrze zwlaszcza teraz w pomieszczeniach problem jest kiedy jestem na powietrzu bardzo mnie drazni swiatlo dzienne choruje od 2 lat i nie wiem czy jeszcze nie przeciagne tego bo kurde jeszcze widze! a co bedzie po zabiegiu?

Gość gnhth
ale moj okulista mowi zeby sie nie spieszyc bo czasem zdarzaja sie powiklania i znacznie lepiej przeczekac puki widze dobrze a teraz sie znacznei pogorszylo i to mi spac nie daje bo czuje ze sie zblizam ku mojej decyzji jesli masz 10

Gość gnhth
jesli masz minus 10 to tez podobno mozna wczepic taka soczewke jak ja bede miec zeby poprawic wzrok niby tak robia ale ja bym sie nie zdecydowala

Gość cvffgfgfg
powtarzam, idz na operacje i nie tragizuj ja mam wade minus 10 i grozi mi jaskra odklejenie siatkowki-im wyzsza wada tym wieksze ryzyko

Gość cvffgfgfg
wiem wiem ,sa to soczewki fakijne myslalam o tym bo tez mi grozi slepota

Gość cvffgfgfg
i mam 31 lat co roku musze robic badanie dna oka cisnienie, ze sportow to tylko plywanie jazda na rowerze i fitness bez podnoszenia ciezarow i skakania

Gość gnhth
odklejenie siatkowki tez bylo w wykazie powiklan operacyjnych;o dzieki za przypomnienie i pekniecie jakiejs torebki z tylu oka i krwawienia:o itp

Gość cvffgfgfg
odklejenie siatkowki ? no operacje na oczach sa ryzykowne zastanawia mnie czemu okulisci nosza okulary nadal

Gość gnhth
wola nie ryzykowac?:o

Gość gnhth
kurde czemu mnie to spotkalo:/ mam czarne wizje

Gość cvffgfgfg
podobno grubosc siatkowki wcale nie jest uzalezniona tak do konca od wady wzroku moja babcia 50 lat zycie miala wade wzroku minus 7, leczyla nadcisnienie i zero zmian w siatkowce mimo ze dzwigala, pracowala na polu moja koelzanka lat 28 , bez wady wzroku i operacja oderwanej siatkowki rok temu ale na pewno trzeba uwazac

Gość gnhth
moj okulista tez nosi okulary:o

Gość gnhth
a moze jakas osoba zna kogos kto mial usuwana zacme i zle sie to skonczylo? bo ja czytalam o facecie ktory oslepl a potem bal sie isc na drugie oko;o