Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

skurcze porodowe - jak sprawdzić czy to to

Polecane posty

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

dziewczyny mam właśnie skurcze co 8 minut, jak sprawdzić czy są prawdziwe? czy porodowe są takie jak miesiączkowe??

Gość zonaKraka
Weź prysznic, jak przejdą to znaczy że to jeszcze nie to. Przy pierwszym porodzie lekarze zalecają ponoć jazdę do szpitala kiedy skurcze będą co 5 min. Albo wcześniej- jeśli wody odejdą lub coś innego Cię zaniepokoi. Z tego co słyszałam zwykłe skurcze brzucha są takie jak na okres, zresztą swojego czasu miałam na sali rodzącą dziewczynę- skarżyła się na bolesne miesiączki przed ciążą, w czasie któregoś obchodu miała skurcze i powiedziała lekarzowi że odczuwa je jak takie na okres, podłączyli ktg i okazało się że rodzi. Sama w kwestii odczuwania nie doradzę bo miałam krzyżowe.

Jak mi zaczely sie skurcze to tez nie wiedzialam czy to to i zadzwonilam do swojego lekarza. Powiedzial mi abym sie polozyla i jezeli przejda to falszywy alarm jesli nie przejda to ze raczej porod sie zaczyna.

Ja na początku miałam takie delikatne skurcze, w zasadzie nie bolące jeszcze i też nie wiedziałam czy to to, ale były wyjątkowo regularne (co do minuty). Wykąpałam się, ale nadal mi nie przechodziło a nawet zaczynało być już coraz bardziej odczuwalne. :)

Gość kamcia1507
weź kąpiel w wannie, jak przejdą, to znaczy ,że to przepowiadające