Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjatrzynascielat

higiena łchtaczkl

Polecane posty

Gość Alicjatrzynascielat

mam pytanie do starszych dziewczyn moze głupie ale nie wiem a wstydze sie pytac. podczas mycia zauwazyłam białą wydzieliną koło mojej łechtaczki. dotąd myłam sie poprostu wodą spłukując intymne okolice prysznicem. chyba to nie wystarcza. Czy nalezy jakoś dokładnie być łechtaczkę? Czy trzeba podciągać do góry kapturek który ją zakrywa? Bardzo proszę o poważną odpowidz.

Gość MaDzIa19MaDziA
ja podczas mycia cipuni zawsze odciągam mksymalnie do góry kapturek i myję dokładnie główkę łechtaczki. Najlepeiej to robić płynem do higieny intymnej. Musidsz tylko sprawdzic czy cię nie uczula i czy nie szczypie. Bywa że dla jednej dziewczyny płyn jest dobry a dla drugiej nie. Wtedy musisz poszukać innego z innej firmy.

Gość jkoji
ja tam nie odciągam zadnego kapturka, tego sie poprostu nie myje. Musisz to zostawic aż samo odpadnie

Gość MaDzIa19MaDziA
chyba żartujesz. przecież jak zostaje ta wydzielina to poprostu nieładnie pachnie:( samo spłukiwanie wodą nie wytstarcza. ja jak napisałam podciągam do góry tak, że główka jest odsłonięta i bardzo delikatnie myję płynem dookoła a potem woda i po wszystkim

Gość jkoji
no żartuję oczywiście ;)

Gość Alicjatrzynascielat
dzieki za pierwsze odpowiedzi ale czy rzeczywiście odciągać kapturek. trochę się bije ze mnie bedzie bolało a poza tym czy nie zrobi sie jakies podraznienie

Gość jkoji
teraz patrze ze ty masz 13 lat...hmmm no sprobuj powoli odciągać jak tylko poczujesz czy bol czy nieprzyjemne otarcie to przestan i mysle ze powinno byc ok. nie rob tego na sucho.

Gość Alicjatrzynascielat
kiedyś dotknęłam głowki bezpośrednio i strasznie mnie zabolała...:( to jak będę myła ją płynem to bedzie podobnie, czy wszystkie dziewczyny tak sobie tez odsłaniają ?

Gość GOSIACZEK ja zawsze
odciągam bo pod kapturkiem i w innych zagłębieniach gromadzi się wydzielina która trzeba dokładnie wymyc. Czy wszystkie dziewczyny tak robią nie wiem. Mnie nauczyła starsza siostra, widziałam tez w necie taki film dla dziewczyn pokazujący jak się myc i tak dzieczyna sobie odciągała. Byłam nawet zaskoczona ze tak wysoko, bo głowka az się naciagneła do dołu, poprostu robiła to dwoma palcami, kciukiem wysoko podciągnęła do góry a wskazującym nacuiągnęła wargi mniejsze do dołu tak że łechtaczka cała jakby wyszła na wierzch.

Gość ja tez odciągam
ale nie tak wysoko! może ta dziewczyna miała poprostu większą łechtaczkę i musiała? ja lekko podciągam, ale tak że widac głowkę i myję ja i naokoło. Nie bój się bo to raczej nie boli. Płyn łagodzi podraznienie a potem juz tylko woda.

Gość MagdaGdynia ...
Nie mam tego problemu. Mi wystarcza dokładne umycie ręką całego krocza płynem do higieny intymnej. Nic się nie zbiera, nic nie zostaje...

Gość A to chyba nie jest
Ja tez tylko samo krocze myje