Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halszka J

kiedy jogurty w diecie dziecka??

Polecane posty

Gość halszka J

od kiedy moge podac jogurt naturalny?? ale jakis bez syfków? macie jaies typy? widziałm w sklepach HIPP jogurt z owocami od 6 mca, czy warto? sama gotuje dziecku i nie jestem zwolenniczką słoiczków ale taki jogurtowy wyjatek mogłabym zrobic.

Gość mamuuula
zrób łaskę dziecku i podaj jogurt ;) a co to te syfki? czemu jog naturalny? dzieciom daje się serki np danonki danio bakusie monte gratki lub serki biedronkowe czy lidlowskie w takich małych kubeczkach, ja dawałam mojemu jak miał 7-8msc wcześniej był karmiony piersią.

Gość tikal
dalam naturalny jak mial ok 8 m-cy ale mu sie odbijal, od okolo 15 m-ca przestalo mu sie po nim odbijac i daje czasem, ale rzadko bo syn pije duzo mleka, wiec narazie nie ma takiej potrezby, aha i tylko naturalny

Gość b.e.a.t.a
W UK zalecaja po 6 miesiacu, w Polsce chyba troche pozniej. Moja corka je jogurt od 7 miesiaca, ale tylko naturalny, na poczatku po 2-3 lyzeczki jako dodatek do owocow.

Gość halszka j
mamuuunia chyba żartujesz?! danonki, bakusie??? przecież to chemia i cukier! gratulacje hehehe naturalne jogurty mają czasem mleko w proszku ja szukam takiego z bez i z krotkim term ważnosci. wiecie jakie?

Gość Iwciaaaaaaaaaaaaa
Ten z HiPPa jest ok. sprawdziłam jego skład dokładnie i nie ma w nim chemii, dałam mojemu synkowi pierwszy raz i wrąbał cały słoik. Tym samym wiedząc, że nic mu się nie dzieje kupiłam mu jogurt naturalny bio z lidla i dodałam owoce i teraz tak wcina :) Ma 6 miesięcy :) ps. NIGDY, ŻADNYCH DANONKÓW, BAKUSIÓW I INNYCH CUKROWYCH BOMB!!!Dietetycy karzą tego typu posiłki traktować jak słodycze Drogie Mamy :)

Gość gość
Do roku nie dawałam, a i teraz wystrzegam się, wolę podać kefir z naturalnym owocami

Gość gość
Najlepiej podawać jogurty sojowe - z żywymi kulturami bakterii, bez cukru. Jogurty z mleka krowiego to zabójstwo dla jelit.

Gość gość
Moja córka skończyła 10 miesięcy i podałam naturalny jogurt z dodanymi i zmiksowanymi owocami, bez dodatku cukru a jak podawałam zwykły jogurt i nie chciała jeść to dodawałam laktozę z proszku (płaska łyżka). Jogurty podawałam zamiennie z maślanką. Raz tylko kupiłam jogurcik na mleku modyfikowanym jak córka skończyła 6 miesięcy ale spróbowałam sama i poczułam sztuczny smak więc doszłam do wniosku że lepiej poczekać i dać naturalny.

Gość gość
Co za idiotka podaje dzieciom danonki i jeszcze się tym chwali??? __ Do autorki: jogurty przeznaczone dla niemowląt możesz podać zgodnie z napisem na opakowaniu (są jogurty, hipp ma owocw&jogurt, deserek w słoiczku z jogurtem z bobovityitp.) Natomiast ZWYKŁY JOGURT NATURLNY (a nie jakiś śmieciowy owocowy), to w dużych ilościach od 11 miesiąca, ale niewielkie ilości (łyżeczka, potem np. dwie) możesz dodawać wcześniej np. do ziemniaków, do deserku ze słoiczka, do zupy.. myślę, że tak od 8-9 miesiąca.. niewiele.. żeby organizm się przyzwyczaił. __ Jestem zdziwiona, ze tutaj osoby polecają dla maluszków danonki, bakusie czy zwykłe "owocowe" jogurty.

Gość gość sr
To wy jestescie idiotkami haha pisza wam artykuły ze tego nie tamtego nie ze hipp serek najlepszy bo chca sobie nabic kieszen ! Dla mnie idiotka jest osoba która scisle trzytma sie jakiejs tam tabelki z ulotki XD

Gość gość
po 11 mc

Gość gość
A myślicie że te jogurty co są przeznaczone dla dzieci to są bez konserwantów i wgl.. jaki jogurt dla dziecka przetrwa pół roku