Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szerlokowa_pani

SPOSOBY NA KOLKE U NIEMOWLAKA

Polecane posty

moja siostra urodzila 2 tyg temu coreczke, a ona juz ma kolki. niestety jest to bardzo meczace i dla siostry i dla małej. macie jakies sprawdzone sposoby na kolkę???

Gość jaki naturalny
szumiąca suszarka nad głową lub odkurzacz na najniższych obrotach, ciepły kompres na brzuszek (można kupić w aptece taki żelowy, wrzuca sie go do gorącej wody i rozgrzany kładzie na brzuszek), noszenie - tu polecam chustę, wyciszanie przed porą kolek, wyeliminowanie z diety produktów mlecznych. Kropelek miałam cale wiadro, ale nie dzialaly.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Niestety, nie ma sposobu na kolkę. Próbowałam wszystkiego, nic to nie dało. Kropelki, herbatki, masaże, okłady, jakieś dźwięki, noszenie - nic. Jak skończył 3 miesiące, kolki pojawiały się bardzo bardzo rzadko, za to zaparcia się pojawiły, ale z tym o wiele łatwiej 'walczyc'. :) :)

Gość zmien butelke
na dr brown's. kolki mina jak reka odjal.

Gość monika0909
suszarka - tak, ale na brzuszek dziecka i z dalszej odległości

Gość poiuytreiuy
Ile mam tyle sposobów, a na jedno dziecko działa to na inne tamto. Moje dziecko miało kolki od 2 tygodnia do pół roku. Zadne okłady ciepłe na brzuszek nie pomagały. W zasadzie ulgę przynosiły kreple sab simplex (kupowałam w niemczech) lub w naszych poskich aptekach krople bobotic i noszenie w pozycji pionowej. Ja te pól roku wspominam jako koszmar.

Gość jaki naturalny
monika0909 - no właśnie też tak robiłam, "suszyłam" dziecku brzuszek. Ale to było upalne lato, dzieciak zaraz byl cały mokry i darl sie jeszcze bardziej, po jakimś czasie wpadłam na to, ze to nie o cieple powietrze chodzi tylko o ten szum. Zastąpiłam suszarkę odkurzaczem właśnie, bo tak nie grzal pomieszczenia i też działało. Czarodziejskich sposobów na kolke nie udało mi sie znaleźć, wydaje mi sie, ze jedyne co można to łagodzić te ataki.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
na pewno to kolki? takie małe dziecko nie powinno mieć juz kolek. Może to co innego?

Gość klacid uno
niebardzo rozumiem, dlaczego tak małe dziecko nie powinno mieć jeszcze kolek ?

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
No właśnie, niby czemu tak małe dziecko nie powinno miec kolek? Mój pierwszą kolkę zaliczył w 3 dobie, byliśmy wtedy jeszcze w szpitalu.