Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to mało?

Jedzenie 1,5 roczniaka - czy to bardzo mało czy akurat?

Polecane posty

Gość ZOBACZ CO JEST W PARÓWKACH
http://finanse.wp.pl/kat,104492,title,Zobacz-co-jesz-w-parowkach-O-fuuu,wid,13720836,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1f12b

tak czytam.. to w końcu o co chodzi? że mało je? czy że nie je tego czego ty byś sobie życzyła?

Gość fiku mikuuuuuuja
Mała czarna kawka 22- ŁADNIE PASIESZ DZIECKO :-O

Gość to mało?
Mała czarna kawka - o kurcze jaki głodomór ;) jak lubi to tylko sie cieszyć, ale ilości imponujace - ja jem niewiele wiecej :P

Gość bmmjjj
moja corka ma rok i 8 miesiecy, sniadanie mleko 210 ml i pol kajzerki 2 sniadanie pol kubeczka soku i 3 lyzeczki jogurtu , dorwala sie z rana do slonych paluszkow i zjadla ich kolo 20, akurat dzis na obiad zje parowke ( normalnie je pol talerza zupy, parowki je od swieta) i pewnie wypije z pol kubka maslanki, kolo 15 przecier owocowy z paczuszki na kolacje owsianka do picia woda, maslanka, rozcienczone soki owocowe,

Gość glinka zielonaaa
ale dlaczego wy dzieciom dajecie parówki, nie zalezy wam na ich zdrowiu ? :(

Gość ZOBACZ CO JEST W PARÓWKACH
dokładnie, przcież to istny syf :/

Gość bmmjjj
zalezy;) moja corka zobaczy dzis parowke po raz 3:) dzis jestesmy w gosciach, dam jej do raczki i bedzie spokoj, jezeli kupuje parowki to tylko z najwieksza zawartoscia miesa,

Myślę, że to w sam raz. Moja prawie 4-letnia córka na śniadanie zjada tylko jajko na twardo, nie ma mowy o żadnym pomidorze :O Nie narzekajcie, bo nie wiecie co to znaczy prawdziwy niejadek.

Gość to mało?
kobrietta - o jedno i o drugie. Ma dość ubogą diete, nawet bardzo ubogą, wiec nie wiem. Pytam poprostu. I nie że "życzyłabym" sobie żeby jadła to i to, moge jej co najwyżej zaproponować a moje życzenia wsadziś sobie w...kieszeń ;) Jak pisalam nie mam porównania z innymi dziećmi wiec nie wiedzialam, co ile i jak. Wiem tyle, co ze schematów żywienia, zaleceń itd ale to się nijak ma do mojego dziecka.

Gość to mało?
Scarlet - nie narzekam że mam niejadka, nigdzie tak nie napisałam przecież. Ok, dzieki za odzew wygląda na to, że jest ok 🖐️

Gość moja córka
moja ma 1.5 roku i je 7.00 mleko 250 ml ( Bebiko 3 z butli) 8 cała bułka mleczna + pół pomidora 11 mleko 150 ml bebiko 3 (śpi 1.5 godziny.) 13-14 ziemniak +jajko z sosem koperkowym+ gotowana marchew 16 owoc (dzisiaj śliwki ) 18 pól kromki chleba z masłem i pomidorem i ogórkiem 19.30 mleko 200 ml bebiko 3 Do picia woda lub kompot

Gość Mała czarna kawka 22
To nie moje dziecko tylko szwagierki. Wzrostem jest na 25 centylu a wagowo na 15 chyba. Jakos nie jest gruby.

Gość Mała czarna kawka 22
I chodzi ładnie, fałdek nie ma żadnych :D Jest normalny-a wiem co to GRUBE dziecko. Nie pomyliłabym napewno. Syn szwagierki wszystko zje oprócz ziemniaka :D. Nie lubi i już. Alergii żadnej nie miał nigdy i na nic.

no wlasnie mialam napisac mala czarna kawka, ze to dziecko, chudziutkie jak na ta ilosc jedzenia, zawsze tyle je?

Gość zonaKraka
Autorko- a ile córcia waży? Bo mój w tym wieku dopiero 10,60 kg i nie martwię się o to jak je. Był czas że był naprawdę chudy, wystawały mu żebra i kolanka ale teraz jest po prostu szczupły... Jak zje jajko na miękko i kromkę chleba, dostaje jeszcze mleko do popicia i tyle. Właściwie je ile chce- dostanie dwie nalewki zupy i woła jeszcze, to daję jeszcze, dostanie jedną i nie może zjeść- to nie zmuszam. Lubi zupy, zwłaszcza zupy- kremy jak może grzanki dorzucać, makarony z sosami (u nas to penne ze szpinakowym a ostatnio też spaghetti z tuńczykowym), lubi ryby, uwielbia jajka- ale mogę na palcach jednej ręki policzyć ile kanapek zjadł... praktycznie nie rusza, chyba że mężowi przy śniadaniu zwędzi tosta z serem i pomidorem. Mięso właściwie też średnio, jak ma do wyboru szynkę albo ser, wybiera ser. Owszem, my kształtujemy nawyki ale dzieci od początku pewne rzeczy lubią, a niektórych nie ruszą i koniec... Mój słodycze czasem dostaje, przeważnie to żelki za którymi szaleje, to tego chrupki kukurydziane, wafle ryżowe... szekoladę tylko jak sam dorwie. Owoce lubi na szczęście i fakt- słodycze są schowane w szafce, owoce leżą na stole i częściej woła żeby owoce dać.

Gość Daisyyy22
Nie przesadzajcie. Dziecko szwagierki małej czarnej w sumie przez cały dzień zjadło: miske kaszki 1/3 banana, pół szklanki jagód, kilka malin jogurt 2 gołąbki miska zupy naleśnik z konfiturą ja nie uważam, żeby to było dużo. A 10 kg przy 84 cm wzrostu to chudzinka. Córka mojej koleżanki ma roczek i 75 cm i waży 9,7 kg. I jest drobniutka. To ten mały musi być naprawde patyczek ;) Dla porównania napisze, że mój ma 17 msc. i wczoraj zjadł: -miska (około 250 ml) kaszki mleczno-ryżowej -calego banana -całą nektarynke -pół bułki kajzerki z masłem, serem żółtym i pomidorem -miske (około 300 ml) zupy kalafiorowej -2 łyżki ziemniaków, spory filet z dorsza i całą małą miseczke surówki z kapusty kiszonej -kilka chrupek kukurydzianych + jogurt gratka -całą gruszke -jajecznice z dwóch jajek + krmoka pełnoziarnistego chleba + kubek kawy zbożowje do picia woda i mały kubek soku 100% pomarańczowego Ma 85 cm i waży 12,2 kg.