Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panizuzi

Co zabrać do szpitala na cc?

Polecane posty

Gość panizuzi

Mam prośbę: jestem zielona a już niedługo mam termin na cc. Co powinnam zabrać do szpitala i w jakich ilościach? Jakieś majtki jednorazowe, ile koszulek, podpaski? Co potrzeba? Ile zostaje się dni po cc w szpitalu? Można od razu stosować pas obciskajacy po cc? Jakie polecacie? A co myślicie o silikonowych nakładkach na sutki do karmienia?

Gość niuu
zapytaj tam gdzie będziesz rodzić.

Gość panizuzi
aha, więc to zależy od szpitala? A tak orientacyjnie jak to u was było?

Gość niuu
Tak -każdy szpital ma swoje zasady -dlatego najlepiej ich pytać. ja miałam sn więc nei wiem jak jest po cc. Nakładek do karmienia nie miałam wcale. Koszule używałam szpitalne, podkłady dawali, majtki jednorazowe kupiłam jedną paczkę ale nie używałam bo nie miałam potrzeby.

Gość panizuzi
Ja będę miała cc w szpitalu Kopernika w Krakowie. Ktos się orientuje jak tam jest?

Gość najważniejsza sprawa
Na pewno musisz zabrać swój brzuch:-D

Gość dziwna zasada
miałam cc 3 lata temu. do zabiegu dali mi szpitalną koszulę, potem jak wstałam na nogi, wzięłam prysznic i przebrałam się w swoją - miałam ich 3. ponadto zakupiłam 3 paczki tych dużych podpasek, paczkę zwykłych, podkłady na łóżko i majtki jednorazowe. pmiętaj o przyborach toaletowych, rzeczach dla maluszka. jeśli ci coś braknie to mąż dowiezie. powodzenia

Gość dziwna zasada
a tych nakładek nie miałam

Gość dziwna zasada
oj kurcze zapomniałam napisać - w szpitalu byłam 4 doby

Gość martuszka88
ogólnie to wszystko co do sn jest potrzebne, a tak to może się przydać jakaś mała poduszka żebyś sobie mogła przytrzymać brzuch podczas kichania np. bo tak to boli bardziej.

Gość martuszka88
ja miałam cc w poniedziałek wieczorem, w piątek po 13 wyszłam, chciałam już w środe wyjść no ale nie dało rady

Gość emata
Ja miałam cc w środę rano, wyszłam w sobotę. Byłam przygotowana na poród sn. Wszystkie rzeczy jakie znajdziesz w standardowym wykazie rzeczy do porodu mi się przydały (koszula, ręczniki, przybory toaletowe, kapcie do chodzenia i pod prysznic, klika ubranek dla małej- chociaż te córka dostała w szpitalu, ładowarkę do komórki, coś do czytania, wodę do picia, bielizna - na drugi dzień po porodzie zakładałam majtki, ściągałam je jedynie na wizytę; może też kupić specjalne majtki po porodzie). Więcej nie pamiętam:) Nie kupowałam jedynie wkładek i podkładów na materac, bo to dostałam w szpitalu. Za to musiałam mieć swoje pieluszki dla małej, chusteczki nawilżone, bo tego praktycznie nie dostałam (tylko kilka sztuk). Aha, w trakcie mój TŻ zakupił mi kapturki na brodawki, bo miałam problem z karmieniem. Ale to indywidualna sprawa i lepiej na zapas nie kupować.

Gość panizuzi
bardzo dziękuję dziewczyny;)