Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fg34h3

czy ktos choruje tutaj przewlekle?

Polecane posty

Gość ja mam crohna
też nie sa pewni bo nie wiadomo skąd się crohn bierze

Gość ja mam crohna
okulary tylko do czytania i telewizji

Gość fg34h3
no choroby autoagreswne sa nie wiadomego pochodzenia niestety;(

Gość fg34h3
no ja myslalam o tej lepszej soczewce ale kosztuje;/mam 22 lata nie pracuje itp

Gość ja mam refluks i ahalazję
rerser dziękuje za info sprawdzam to 31 zł kosztuje .Jeszcze raz dziekuje , bo męczy mnie ta wątroba bardzo. Znalazłam internetowo dowiem się czy w aptece można to kupic.

Gość niestetyyy tak.
do aktywny babsztyl-Wiesz zalezy. Ostatnio guzy miałam non stop przez 9 miesięcy. Znikały jedne wyskawikawały następne. Teraz mam odpukać 2 miesiące spokój. Ale "sińce" na nogach mam jak by mnie pobili . Najdłużej bez nawrotu wytrzymałam pół roku.

Gość ja mam crohna
no wiem że kosztuje ale chyba jednak się opłaca bo podobno lepiej widać. zresztą zobacze jak mi drugie oko zrobią bo na razie to na lewe widze bardzo słabo.

Gość rerser
jest taka teoria ze choroby autoragresywne maja ludzie z depresja i nerwica który mnie chce sie zyc wiec organizm pomaga im w "samobójstwie" niszczac swoje cialo tylko teraz pytanie co bylo pierwsze czy depresja czy choroba przez ktora tej depresji sie idzei nabawic o ty mjuz nie napisali..

Gość ja mam crohna
jest bardzo dobry steryd na crohna a nie wszyscy o nim wiedzą. nazywa się Entocort

Gość ja mam crohna
do.....lekko to dziwne z tym zwracaniem bo nic takiego przy crohnie nie powinno występować.

Gość fg34h3
no ja zacme mam juz 2 lata:o i wciaz sie nie moge zdecydowac chyba bedziemy musieli kredyt brac na moje oczy:o bo widze coraz gorzej z dnia na dzien i z tygodnia na tydzien steryd wciaz biore;/

Gość lekko
mój brat jest strasznie nerwowy i myślę że crohn może być od tego on jest wręcz furiat,mieszkamy w domu z alkoholikiem i wszyscy jesteśmy kłębkiem nerwów

Gość fg34h3
jest taka teoria ze choroby autoragresywne maja ludzie z depresja i nerwica który mnie chce sie zyc wiec organizm pomaga im w "samobójstwie" niszczac swoje cialo to pasuje do mnie idealnie:o od zawsze mam depresyjna nature a od kiedy choruje to osiaga to szczyty

Gość lekko
chodziło mi o wypróżnianie

Gość ja mam crohna
to powinien iśc do psychiatry. ja chodze, dostaje leki i jestem spokojny, lepiej śpie.

Gość lekko
myślałam że się domyślisz

Gość ja mam crohna
dlaczego kredyt? ja miałem operację na NFZ i teraz też będe miał na NFZ

Gość fg34h3
boicie sie o swoja przyszlosc?? ja caly czas mysle ze wyladuje na wozku i ze oslepne to wtedy po co zyc? ale poki dobrze to chyba warto powalczyc

Gość lekko
on nie chce iść do psychiatry

Gość ja mam crohna
nie domyśliłem sie. przepraszam. ale to też efekt nerwów, myśle o tym co się dzieje z bratem.

Gość fg34h3
ale do lepszej soczewki trzeba doplacic bo nie jest refundowana przez nfz a chyba kosztuje okolo 4 tys jedna straszna kasa jak dla mnie

lekko, jak tylko będziecie mogli, uciekajacie , taki alkoholik wykończy cała rodzinę , a on przeżyje wszystkich. Mam taka propozycję, może utrzymajmy ten topik ,żeby się wspierać.Zdrowi najczęściej nie rozumieją. A to pogłębia uczucie wyobcowania i samotności w chorobie ,,, a co dalej to wiemy. Większa deprecha, i błędne koło.

Gość ja mam crohna
koniecznie powinien iść. naprawde jakość życia sie poprawia. na poczatku miałem opory ale teraz już wiem że to było głupie.

Gość ja mam crohna
no tak. za lepsza trzeba zapłacić. ale jak cie nie stac (tak jak mnie) i i normalna, jednoogniskowa daje niesamowitą zmiane w życiu.

Gość ja mam crohna
zapisz się koniecznie bo u mnie czas oczekiwania to ROK.

Gość fg34h3
wiesz tylko ze ja mloda jestem i to bedzie na cale zycie wiec mysle ze powinnam miec ta lepsza sama nie wiem zobacze jak jest z kredytami i jak sie uda to rodzice wezma bo nam sie specjalnie nie powodzi:o wrecz przeciwnie ale ludzie biora kredyty na samochody, meble ja chce na oczy-to zle?

Gość fg34h3
u mnie tez rok:) spokojnie rok brzmi lepiej niz 4 lata-jak w tych duzych szpitalach:o

Gość ja mam crohna
z tego co wiem to soczewki trzeba wymienić po 10-20 latach a więc nie na całe życie. oczywiście że to nie jest źle... tzn kredyt. ale bardzo obciąża budżet. ja mam zwykła i bardzo sie ciesze zmianą bo normalnie moge czytać, prowadzić samochód itp. tzn żyć.

fg to nie ma porównania. Nawet nie myśl w takich kategoriach. Tu chodzi o polepszenie minimalnie twojego życia. Tamto to gadzety mozna bez nich żyć. Bez wzroku raczej trudniej.