Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wait long man

Kobiety miałybyscie przeciwko by wasz Syn związał się z Chinka?

Polecane posty

Gość wait long man

Hmm ?

nie miałabym , pod warunkiem ,że byłaby chrześcijanką . Ale ten warunek dotyczy każdej potencjalnej synowej ;)

Gość wait long man
Czemu Ci zależy by była chrześcijanka, chodzi o ślub koscielny?

Gość MoniczkaLasiczka
Nie. Ja jestem zwiazana z Chinczykiem i moim rodzicom nie przeszkadza. Jesli ta Chinka bedzie sie do Ywojego syna odnosic z miloscia (tak jak on do niej) a do waszej rodziny z takim samym szacunkiem jak Twoj syn do jej rodziny, to nie mialabym nic przeciwko. A co, zwiazal sie z Chinka?

Gość powiem i ja....
a co za różnica czy Chinka Amerykanka czy Japonka ważne żeby była dobrym człowiekiem i mój syn był z nią szczęśliwy

Gość wait long man
Nie nie związał się, nawet chyba byłoby to nie możliwe bo nie mam Syna i na razie nie spieszy mi się do rodzenia dzieci ;)

Ja nie mam w ogóle dzieci.. Ale gdybym miała to nie przeszkadzałoby mi to, czy mój syn wiąże sie z japonką, amerykanką, rosjanką, hinduską, czy kobietą z afryki. Przecież ważne żeby był szczęśliwy. Dla mnie moj syn moglby być gejem równie dobrze, to jego sprawa by przecież była, a nie moja. ;p

a ja mam synów i to nawet dwóch i to prawie dorosłych :) i dlatego wiem , ze tak się tylko mówi - nie ważne z kim , ważne żeby był szczęśliwy . A to nieprawda , bo dwoje ludzi , jeśli mają być ze sobą na zawsze musi mieć wspólną p odstawę , wspólny fundament .

nic nie wiem o katolikach , bo katoliczką n ie jestem . pisze o wierzących chrześcijanach , ale jak widać to pojęcie : wierzący - niekatolik : przekracza twoje pojmowanie świata :)

Gość zupelnie nic
fajnie,niech weznie chinke ,najlepiej filipinke bedzie skskala kolo niego cale zycie sa dobre zony mozna w nie jezdzic na maxa

Nie przekracza. Po prostu uważam, że... To czy ktoś jest dobrym człowiekiem nie zalezy od tego czy jest takiej czy innej religii. Czy w ogóle w coś wierzy. Bo są przypadki, że ludzie wierzący, każdy w swojego boga, zawierają związek i są razem szczęśliwi. Więc jednak wyznają podobne wartości, mimo, że religia ich z pozoru dzieli. Więc ja bym dała po prostu temu spokój i jak syn by był szczęsliwy z ta japonką, to jego sprawa. Co mnie interesuje jakiego ona Boga wyznaje? Jej bóg, nie mój...

oczywiście ,ze śa takie przypadki . Ale i le ich jest ? w skali od 1 do 100 ? w spólna podstawa , wspólnie wyznawana wiara jest nie tylko gwarantem trwałości małżeństwa ale i oszczędza masę kłopotów w codziennym życiu . A jako chrześcijanka nigdy nie zgodzę sie z takim podejściem do sprawy - twój bóg i mój bóg . Małżeństwo to wspólnota - wspólnota wszystkiego . A skoro można być dobrym człowiekiem i nie wierzyć w Boga - to co ludziom przeszkadza takimi być ? Bo że większość nie wierzy to pewne , dlaczego więc jakoś nie widać tej ludzkiej dobroci ? czekają na coś ?

No, ja ci nie powiem na co czekają :) Myślisz, ze to pewne że wiekszosc nie wierzy? Ja nie mam juz pojecia, bo jak przychodzi co do czego to wychodzi, że np. 90% Polaków to katolicy właśnie, albo coś koło tego. I wychodzi to przy sondażach. A przecież w sondażu możnaby powiedzieć co sie chce. Wiec jakby byli niewierzacy to chyba zgodnie z prawda odpowiadaliby "nie wierzymy"...

Gość Boże Bożżenko...
no pewnie, że tak.. nie wiesz ,że one mają skośne c1pk1? Syn na pewno sobie z taką nie poradzi, biedny chłopak wpadnie w kompleksy i aż strach pomyśleć do jakiego nieszczęśliwego wypadku może dojść :(

wiara deklarowana na potrzeby sondaży czy nawet jako oszukiwanie swojego serca a wiara mająca pokrycie w codzienności to dwie rożne sprawy . A czyny przemawiają głośniej niż słowa . Nawet w sondażach .

Gość allium do ciebie pytanie
ty jestes z tej wiary co sie na nią mówi ''kocia wiara''? sory ze tak bezposrednio ale odpowiedz tak/nie bez rozwijania

Gość allium do ciebie pytanie
ok dzeki :) allium pozdrawiam i milego dnia