Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spoko_spoko

Doświadczone mamusie - jak ubierac dzieci do przedszkola???

Polecane posty

Wiem, ze wygodnie. Tak ubieram na codzień. Ale zastanawiam sie, jak to wyglada w przedszkolu - czy panuje jakas rewia mody, czy dzieciaki chodza byle jak ubrane, aby czysto i wygodnie było. interesuje mnie grupa zwrówno 3-latków, jak i najstarsza. Podzielicie się swoimi doswiadczeniami, spostrzezeniami??? Co najlepiej zakladac dziecku? Mam i córkę, i syna :-)

mój syn " awansował " do grupy dzieci 3 letnich . ubieram go że tak powiem standardowo . latem krótkie spodenki i bluzeczka ewentualnie spodnie dresowe . a zimą przedszkolanka poradziła by dziecko chodziło w samych rajstopkach i bluzeczce na sali . nie stroje syna nie wiadomo jakale ubranka ma zawsze czyste i wyprasowane . na poczatku obserwowałam jak inne mamy ubierają swoje dzieci to tez dużo pomogło

Gość mrMaxx
tak,aby dziecku było wygodnie z własnego doświadczenia wiem,że modnie nie zawsze znaczy lepiej dla dziecka! znam przypadek,że dziewczynka miała piękne jeansy z paskiem-gdy chciała siku,nie powiedziała Pani,że nie może sobie poradzić z paskiem i tak długo się męczyła,aż się posikała...

Gość Ubiór w przedszkolu :)
To temat wciąz poruszany. Byłam na zabraniu to powiedziali zeby ubierac dzieci tak żeby nam zal nie było tych ciuszków, bo Oni sie brudzą - rysują, maluja farbami, jedzą. Nie chodzi o szmaty, ale po prostu nie ubierac jakby szły na impreze.

Gość Ubiór w przedszkolu :)
no i żeby spodnie były na gumce, a nie na zamek - dzieci mają być jak najwiecej samodzielne.

w grupie u u mojego syna jedna z mam załozyła córeczce piękne złote kolczyki i podczas zabawy jeden z głopców pociągnłą za ucho dziewczynke i je jej rozerwał . a inna mama założyła córce złotą branzoletkę na rączkę i mała gdzieś ją zgubiła . matka całe przedszkole na nogi postawia wszyscy szukali i znalazła się w piaskownicy ...

w każdym przedszkolu przed rozpoczęciem roku szkolnego dla najmłodszych grup jest organizowane zebranie , tam wychowawca grupy mówi jak dziecko ubierać