Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emi30

przedszkole

Polecane posty

moje dziecko w poniedziałek idzie do przedszkola pierwszy raz ,a ja już się boję.,Ma 3 latka i martwi ę się czy sobie poradzi itp.czy inne matki też tak mają?

Gość hehhehehehe
inne matki tak nie maja

Gość 124756847834
Hej, mój synek też idzie pierwszy raz w poniedziałek i tak samo jak Ty umieram z przerażenia.

niby jest samodzielny ale wizja spędzenia w przedszkolu 8 godzin jest przerażająca,tym bardziej na początku

Dzieci widząc po was przerazenie tylko jeszcze bardziej sie nakreca i zaczna zapierac .Wasza reakcja mowi sama za siebie jak wlasne dzieci przygpotowujecie do przedszkola

ja mówię jemu o tym jak tam będzie fajnie i co będzie obił ,ale w sercu niepokoje się o niego i tyle ,ale nie okazuje tego

Gość SamaJa2
Pierwszy raz nie może go ktoś odebrać szybciej?

nie rozumiem obaw? dlaczego ma sobie nie radzic? o co sie boisz? przeciez nie idzie na plac tylko pod opieke personelu wywalifikowanego, nie pojmuje tych obaw matek ze niby o co sie bac?

a czy dziecko wczesniej bylo przygotowane do przedszkola jesli chodzi o godziny addpacyjne, czy jednak zastosujesz rzut na gleboką wode w pierwszy dzien na 8 godz? Roiztawalo sie z toba kiedykolwiek na kilkagodz lub dni ?

Tylko wez nie rycz przy dziecku kiedy bedziesz go do sali zaprowadzac, bo widząc u mojej corki jak RODZICE robią spazmy dziecko wten czas samo zaczyna histeryzowac Buziak, z wesola miną powiedz aby bylo grzeczne, mama po ciebie przyjdzie i odejsc od niego z usmiechem A NIE ocierając łzy i nie uwalniając dziecko ze swoich objeć, jak wiele matek tak robi.Gorsze cyrki od przedszkolakow

Gość wiolunieczka
Moje dziecko idzie pierwszy raz do przedszkola w piatek. W poniedziałek zawiozę go na 2,góra trzy godziny.Zobacze jak się będzie zachowywał. Jeśli będzie ok.na nastepny dzień zostawię go na dłużej ,aż dojdziemy do 8h.

Gość dla dobra dziecka
stosuj krótkie pozegnania. Rozczulanie się nad dzieckiem pod drzwiami sali, przedlużanie pozegnań wbrew pozorom szkodzi dziecku zamiast pomagac. przy rodzicu płaczące dziecko czesto nie moze się uspokoić, chce wymusić zabranie go do domu itp. Im szybsze pożegnania, tym lepsze. I pamietajmy, ze najczęściej drugi dzień w przedszkolu jest gorszy od pierwszego

Gość wiolunieczka
Toksyczna ma rację....ja jak zostawiałam pierwszy raz swoje starsze dziecko ,to aż się zataczałam :) idiotka ze mnie była:P Teraz juz jestem zahartowana i mądrzejsza :D

Gość dla dobra dziecka
no i oczywiscie najlepiej, żeby nie zostalo od razu na wiele godzin. Proponuje zacząć od 1,5 max 2. niech odbierze babcia, czy ktoś. Dziecku będzie łatwiej. No a przede wszystkim bądźmy dobrej mysli- po 1-2 ciężkich tygodniach dzieci już nie chca z przedszkola wracać do domu:)