Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wie_co_ma_robic

zerowe libido a związek

Polecane posty

Gość nie_wie_co_ma_robic

Witajcie! Mam taki dość nietypowy problem i zastanawiam się a) czy jestem w nim odosobniona b) co mogę z tym zrobić. Otóż zupełnie nie odczuwam potrzeby uprawiania seksu. Ta myśl mnie nawet przeraża. Natomiast bardzo bym chciała być w związku z jakimś mężczyzną. Chciałabym się móc do niego przytulić. Móc z nim spędzać czas. Rozmawiać. Dzielić się pasjami i problemami dnia codziennego. Chciałabym też już w miarę niedługo założyć rodzinę. Mam 24 lata i właściwie miałam tylko jednego chłopaka i to na krótko. Miałam wrażenie, że nie potrafię się całować i unikałam tego jak tylko mogłam. A kiedy zaczęło mi się wydawać, że mój ex chciał zaciągnąć mnie do łóżka to najzwyczajniej w świecie stchórzyłam i zerwałam z nim kontakt. Długo tęskniłam, ale chyba się już otrząsnęłam. Co jest ze mną nie tak? Czy z tak niskim libido jest w ogóle szansa na stworzenie jakiegokolwiek związku z mężczyzną?

Gość Pliszka000
istnieja faceci o niskim libido wiec szansa jest, moze trafisz na takiego co bedzie cie rozpalal :) ja mam nietety od czasu tabletek anty ten sam problem :/ mimo iz kocham swojego faceta nie mam ochoty na seks wogóle a on jest z tych co maja duze potzreby :/ :/

Gość dissolved girl
Może jesteś aseksualna?

Gość nie_wie_co_ma_robic
no i co wtedy?

Gość dissolved girl
Nie wiem, nie jestem specjalistką, są fora dla aseksualnych, może tam poszukaj...

oddam ci swojego męża on też nie potrzebuje sexu. żyjemy ze sobą jak przyjaciele. Niestety bez sexu nie da się zbudować związku, no chyba, że on też nie potzebuje

Gość poczekaj aż skończysz 30 lat
to rozpalisz się na maksa

Gość taki se facett
ja nie lubie sexu wole petting:D

Gość nie_wie_co_ma_robic
Matylda: no i gdzie jest sprawiedliwość? Ja bym wiele dała, żeby mieć takiego 'partnera' a Ty narzekasz... :/

Gość nie_wie_co_ma_robic
w ogóle to teraz się zastanawiam czy to bardziej chodzi o brak potrzeb czy o paraliżujący lęk...

Paraliżujący strach, który jest już stanem lękowy - lękiem, jak sama słusznie zauważyłaś - też może być przyczyną powodu braku ochoty na wprowadzanie mimośrodu.

Gość Eugeniusz Tromba
Jeśli masz niskie libido to Twój scenariusz życiowy nie rysuje się kolorowo. Faceci będą Cię szybko porzucali lub jeśli któregoś jakimś cudem uda się zaciągnąć do ołtarza to jest duże prawdopodobieństwo, że bedzie poza łożem małżeńskim poszukiwał tego, czego nie ma w domu. Sorry ale sex i namiętność to jedna z nielicznych rzeczy, które powodują, że w ogóle chcemy z wami być. Miałem raz kobietę z niskim libido. Nie życzę nikomu takiej kobiety jako partnerki na całe życie. Wytrzymałem miesiąc chyba i zawinąłem się z jej życia. Z tego co wiem ciągle z kimś się wiąże i ciągle jej związki sie rozpadają.... Ps. spróbuj może kupić sobie te kuleczki co się w pochwę wkłada. Podobno wywołują efekt zwiększenia popędu seksualnego. Poczytaj troche w necie...

Gość jesteś całkiem normalna
tylko masz niskie bądź zerowe libido. Ja akurat chciałbym taką kobietę na partnerkę gdyż sam mam niskie libido.

Gość nie_wie_co_ma_robic
czyli faktycznie są tacy mężczyźni. Pocieszające! A te kulki to chyba lekka przesada...

Gość bywa
dr Hause(znany diagnosta;) stwierdził że aseksualizm to bzdura

Gość poszukaj na forum osób
aseksualnych może znajdziesz kogoś mężczyźni seksualni to w większości niezrównoważeni psychicznie na tle seksu ludzie

Gość bywa
no tak chodziło o "Housa"

Gość Wiliam Sobieski
"mężczyźni seksualni to w większości niezrównoważeni psychicznie na tle seksu ludzie" będzie tego jakies 3 miliardy chłopa ;)

Gość Android 99
Ja też mam zerowe libido, niestety takie czasy podłe, wszystko zablokowane i pod kontrolą systemu, wszystko sztuczne począwszy od pożywienia, ludzie to już nie ludzie tylko sterowane bioroboty, czas się obudzić.