Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ostre odparzenie

Czy stale używana pielucha może nagle odparzać?

Polecane posty

Gość Ostre odparzenie

Moja córcia od urodzenia nosi Pampers pieluszki,nigdy nic sie nie działo.Czy teraz jako 20 miesięczne dziecko pielucha ta sama może ją nagle odparzać?od tygodnia ma takie mocno czerwone paskudne odparzenie i nie pomagają żadne środki.Jutro pójdę do lekarza chyba ale wolę najpierw zapytac Was,u nas nie ma pediatry w tym momencie,są na urlopach i tylko ogólni przyjmują.Te odparzenie jest jak plama duża tylko na kroczu,na tyłku nic nie ma.

Gość cadddd+-
może kąpała się w jakims jeziorze, morzu, siedziała gołą pupką na plaży? Może zaatakowała ja jakaś bakteria? U nas na takie nagłe, nietypowe zaczerwienienia pomógł Clotrimazol (2,5 zł w aptece bez recepty). Poleceam Ci spróbować :)

Gość allinnaa
Clotrimazol jest maścia przeciw grzybicza. Radziłabym kupic bepanthen masc. Jest bardzo dobra. Składnik dekspantenol jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę i metabolizowany do kwasu pantotenowego (witamina B5), który jest niezbędny do prawidłowej czynności nabłonka i skóry. Preparat działa łagodząco i przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie i chroni skórę przed nadmiernym działaniem wilgoci, zwiększa elastyczność i nawilżenie skóry. Wskazania Oparzenia i pekniecia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej do pielęgnacji skóry niemowląt i sutek karmiących matek. Działa przeciwzapalnie. Jest drogi ale wydajny. Miałam podobny problem i w ciagu 1dnia była juz widoczna poprawa. Do tego uzywałam maki ziemniaczanej. Stosowałam na przemian z mascia. Pieluchy Pampers to szajs. Sama ich uzywałam i nie byłam z nich zadowolona.

Gość cadddd+-
tak Clotrimazol jest maścią przeciwgrzybiczą i świetnie się sprawdza w okresie wakacyjnym gdy dzieciaki się kapią byle gdzie, siedzą na byle czym i latają w mokrych majtkach :) a bepanthen - jakoś nie zauważyłam, żeby był jakoś zdecydowanie inny od innych kremów o tym samym spektrum. Skoro autorka napisała, że próbowała już wszytskiego to sądzę, że to wcale nie jest odparzenie, więc i ti bepanthen niewiele pomoże. Oczywiście jeśli ktoś chce może inwestować w bepanthen :) ale czemu nie zaryzykować najpierw 2,5zł?

Gość rewfe
w wieku 20 miesiecy jeszcze z pieluchą?? moja bratanica ma 22 miesiace i od dawna bez pieluchy smiga

Gość Ostre odparzenie
Boże,dzwoniłam do lekarza prywatnie,dopiero na wieczór mamy wizyte ale sie załamałam!!płakac mis sie chce.Powiedziała mi,ze to może jakieś ZAKAŻenie dróg moczowych...o Boże,proszę powiedzcie czy to groźne,bo na necie czytam,ze tak!,ze leczenie szpitalne.Matko tak sie boje,nie wytrzymam do wieczora.To moja wina!!ona ma juz to pare dni a ja tylko smarowałam różnymi maściami:(

Przestan panikowac. Zakarzenie drog moczowych to po pierwsze nic strasznego po drugie, dziecko ma goraczke? czesto sika? Boli ja gdy sika? Jest markotne? Placze? Wyglada na to, ze cos ja boli? Malo je? Albo ma odparznie albo jakiegos grzyba zlapala, wiec nie panikuj.

Gość zonaKraka
Synek właśnie miał odparzenia od pieluchy, widać w pociągu się zgrzał, a pampersów używa od 10 mcy... Miał czerwone i opuchnięte krocze, robiliśmy mu badania moczu tak na wszelki wypadek, ale pediatra od razu mówiła że to pewnie po prostu odparzenie i miała rację. Synek łapał się za siusiaka i mówił "ała" bo więcej nie potrafi, więc nie wiedziałam czy boli go skóra czy drogi moczowe albo pęcherz. Mieliśmy robioną w aptece maść na odparzenie, niedrogą a bardzo skuteczną i wszystko wróciło do normy. Pieluchy zawsze mogą odparzyć, co innego uczulenie- jak nic w nich nie zmieniają to raczej uczulać z dnia na dzień nie zaczną.

Gość Ostre odparzenie
Dziewczyny moja mała nie ma temperatury,je jak otchłań jak zawsze,jest wesoła,bawi się normalnie,nie zdrasza żadnych objawów a mocz jest jaśniutki.Popatrzałam teraz na necie na zdjecia grzyba u dzieci i moja córcia ma coś identycznego na sromie,no identyczne.Mam nadzieje,że to tylko grzyb bo już umierałam ze strachu przed jakimś zakażeniem,ale okaże sie wieczorem po wizycie.

Gość Ostre odparzenie
Śpi całe noce,w dzień szaleje,bawi się,teraz dzwoniłam do mamy i mama mówi,że to w życiu żadne zakażenie bo mój brat jak był mały i miał zapalenie to miał gorączkę i w sumie chory był...jak czytam na objawy zapalenia dróg moczowych to jedynie co mogłabym powiedzieć,ze jak ostatnio zdjęłam jej pieluchę na dzień to posikiwała co trochę w małych ilościach.Po całym domu było pooblewane.

Gość cadddd+-
Kochana, nie paniukuj, nie ma powodów. Moja córka tez tak miała - przez kilka dni nic nie pomagało. tutaj na forum przeczytałam o clotrimazolu i pomogło. Jeśli możesz to idz do apteki i kup. Posmarujesz i do wieczora już powinnaś widzieć różnicę.

Gość Ostre odparzenie
Zapomiałam wam napisać,ze mam clotrimazolum od wczoraj,nie widzę poprawy,ale też chyba nie powinnam sie tak szybko spodziewać co?wczoraj 2 razy posmarowałam.Tak czy siak dziś lekarz i kropka.Przekonam się co to.

Nie nie powinnas sie od razu spodziewac poprawy jesli to jest grzybica. Ale jak na razie to poczekaj z stosowaniem masci do wizyty do lekarza. Z tego co opisujesz to masz w domu zdrowe dziecko ktoremu mogla sie grzybica przyplatac. Ktos w domu ma? uzywacie wspolnego recznika? Byliscie na basenie ostatnio? Dbaj tylko by skora byla sucha bo grzyby uwielbiaja gdy jest cieplo i wilgotnie.

Gość Ostre odparzenie
mała kąpała się w takim malutkim baseniku na podwórku bez majteczek(to był błąd),wsypywała tam piasek,różne rzeczy i mam przypuszczenie,ze za dzień, dwa po tym to jej wyszło.

Gość devilek+-
Hej autorko, napisz co lekarz powiedział - tak na przyszłość - może pomoże innym mamom :)

Gość Ostre odparzenie
hej dziewczyny,byłam wczoraj z małą.To nic innego jak jakiś grzyb bo lekarka nic niepokojącego nie widzi i powiedziała,żeby tylko z takimi problemami się spotykała to by było super.Dała maść na receptę coś na P literę ale teraz naprawdę nie pamiętam,to maść na grzyby i różne zapalenia czy coś oraz taki talk jak mleczko terma coś,przepraszam,że nie pamiętam nazm,ale trudne są,może na necie znajdę to napiszę tu.Ogólnie od wczoraj po kilkukrotnym posmarowaniu już dziś była poprawa!!!jestem przeszczęśliwa.

Gość Ostre odparzenie
znalazłam nazwę na necie- Pimafucort-ta maść na receptę-cena -27 zł.