Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaatika93

Facet wiecznie zmęczony

Polecane posty

Gość Kaatika93

Witam! Mam problem... Mój partner pracuje na dwie zmiany na stacji paliw i ciągle jest zaspany albo zmęczony! Nie możemy nawet wyjść na spacer, bo on się źle czuje... Dodam, że sypia o 10h. Bardzo mnie to martwi, bo jestem w ciąży, niedługo planujemy ślub i boję się, że opieka nad dzieckiem i wszystkie obowiązki domowe spadną na moją głowę. Co zrobić? Jak go rozruszać? ;D

Gość Kaatika93
sypia po 10 h *

Gość ciesz sie dziffko ze prace ma
tepa pusto kurwo :-O bo jakby nie mial to bys nie miala co zrec razem z dzieckiem.

Gość we45
wiesz ty w domku na zwolnieniu dupe kisuisz.. a twoj maz tam nie lezy uwierz mi tam sie zaopindala.... masz pretensje? z e chlopina pracuje? i na spacerek nie chce isc ojejej ale sie narobiilo ale wy macie problemy ciesz soie z e ma robote a ty rodz bacha i chowaj on robota ty dziecko normalne chyba, czy masz zamaiar go prosic po dobie aby soie zajal?

Za dlugo spi. Powinien spac po 6-8h o regularnych porachh (2 zmiana powinna byc w drugim tygidniu)

wniksujac z nika to nawet 20 lat nie masz :-O ale bachora sie zachcialo co??? moze najpierw popracuj troche i zobaczysz jak to jest :-O jak facet w doope cie kopnie to na ciebie tez przyjdzie czas.

Calluna co to znaczy powinien. kazdy ma indywidualne zapotrzebowanie na sen. Gdybys mi powiedziala ze ja powinnam spac 6 do 8 godzin to bym Cie wysmiala, ja akutar musze 10 by normalnie funkcjonowac. Ale takie chroniczne zmeczenie moze byc objawem jakiejs choroby. Niech idzie do lekarza i sie przebada.

Gość janek pradera
cipsko zaswedziało to teraz cierp

niestety takie sa zazwyczaj realia. Ze jak facet w pracy flaki sobie wyprowa i rypie nie wiadomo ile godzin - to jest zmęczony i kobieta zajmuje sie domem i dziecmi. Poraz przywitac się z rzeczywistoscią.

Co mam robić???? :( 09:40 mama_kkkkk Dziecku skończyła się kaszka a nie mam od kogo pożyczyć głupich 10 zł

Wiekszosc organizmow tyle potrzebuje. Twoj widocznie jest juz rozregulowany lub jestes juz w powaznym wieku / ciezko chora. Zazwyczaj jednak sen ponizej 6h i powyzej 8 powoduje takie efekty

Gość hudhb heshsfqs
Poczytaj sobie o depresji. On moze ja miec.

Calluna, wiem ile potrzebuje wiekszosc ludzi, z tym ze ja nie jestem wiekszoscia, taki mam uklad nerwowy, ze potrzebuje wiecej snu do zregenerowania i juz. I nie ma to nic wspolnego z rozregulowaniem czy choroba. U mnie, w kazdym razie.

Gość dzien dobry royzyczki
jasne od razu lekarz albo najlepiej psycholog bo depresja :-O wezcie puknijcie sie w leb ludzie pojebani :-O kurwa w dzisiejszych czasach to byle gowno i od razu depresja :-O zaloze sie ze facet na nocki pracuje wiec spi !!!!!!!!!!!!!!! chyba proste co?????

Gość rerrewer
zaraz go zacznie w rogi walić,bo stwierdzi ze mało czasu jej poświęca.

ludzie pracujacy na zmiany maja rozregulowany tryb zycia a wiec mozliwe ze musza spac bo sa po rpsotu ZCHAROWANI i kurwa nie wiem skad sie biora te pomysly na depresje ??????? bo ktos spi 10 godzin? a co kazdy musi spac 8?

Ludzie pracujacy na nocy wcale nie musza spac wiecej. Ale jesli facet faktycznie jest caly czas spiacy i zmeczony to tzreba by sie zastanowic co to powoduje. Byc moze tylko ciezka fizyczna praca, ale nie przesadzajmy, watpie by na stacji benzynowej bylo ciezej niz na np magazynach czy budowie. Jest wiele chorob ktore objawiaja sie chronicznym zmeczeniem. Niedoczynnosc tarczycy, cukrzyca, choroby krazenia, nerek, bolerioza, niedobor vit d, depresja, choroby nowotworowe. Lepiej sie przebadac niz nic nie robic i zwalac wszystko na prace zmianowa.

jasne najlepiej wszystko zwalac na chorobe :-O mozgu chyba :-O tepoto :-O ludzie pracujacy na zmiany nie musza spac wiecej ale moga !!! moja mama pracuje na nocki i jak wraca o 7 rano to spi do 14 i o 17 kladzie sie jeszcze na 3 godziny przed nocka = 10 godzin. pracuje w fabryce i jest dzieki Bogu zdrowa. i nie mysle ze ty mozesz ocenic ile inny czlowiek POTRZEBUJE snu. sprawa indywidualna. i tylko nie pisz mi ze fabryka a stacja benzynowa to 2 roznica bo na stacji latweij sie rpacuje bo to argument z doopy wziety :-O

Tempoto pracuje w systemie zmianowym 6 lat, przez dwa lata przacowalam na same nocki, przez 7 dni w tygodniu. I owszem potrzebuje 10 godzin snu ale po obudzeniu jestem wypoczeta. Tak praca na nocki rozregulowuje organizm wiec tym bardziej trzeba sie przebadac, bo akurat osoby pracujace w godzinach nocnych sa bardziej narazone na wystapienie chorob ukladu krazenia czy cukrzycy.

oczywiscie tepoto. to moja matka by musiala byc juz dawno chora :-O dalej bez odbioru glupia pipo. autorka 19 lat ma, chlopak pewnie nie wiele starszy i ma juz wszystkie choroby tego swiata bo 10 godzin spi. idz puknij sie w czolo. zegnam.

To ze Twoja matka nie jest chora o niczym nie swiadczy. Chlopak autorki ma ponad 20 lat i jest ciagle zmeczony? No fakt to normalniy stan dla mlodego czlowieka. A co twoja matka nic w domu nie robi i na nic sily nie ma? Tylko ciagle spi, jest zaspana albo zle sie czuje?

Gość Kaatika93
to nie tak, że on nie ma dla mnie czasu, bo przebywa u mnie non stop, ale nie możemy zająć się bardziej intensywnym zajęciem, bo jest cały czas zmęczony i chce mu się ciągle spać.

Katinka ile on godzin tygodniowo pracuje i czy faktycznie ma ciezka prace. Tak czy tak zastanowila bym sie nad wizyta u lekarza.

Gość Kaatika93
On pracuje tak - dzień, noc, wolne, wolne po 12 godzin.

Gość Kaatika93
Zmiana trwa 12 godzin. Tygodniowo 48 godzin.

i tu sie dziwic, ze facet po zmianie 12 -godzin spi :-O Boze co za chorzy ludzie :-O autorko pracowalas w swoim zyciu ??? a co do mojej matki, to oczywiscie ze jest zmeczona nawet jak spala po nocce tylko ze moja matka skonczy niedlugo 63 lata , wiec co sie dziwic. w domu robi wszystko na polysk bez uzalania sie nad soba.

Gość Kaatika93
Nie dziwię się, że śpi, ale wydaje mi się, że jak już prześpi się te 10 h, to powinien czuć się dobrze, a tak nie jest...

bo jest przemeczony i tyle. niech znajdzie inna prace bez zmian. Niektrozy ludzie nie sa stworzeni do takiego typu pracy.