Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzam róznie

Eutanazja

Polecane posty

Gość doradzam róznie

Moja znajoma powinna dokonac eutanazji na swojej matce, bo: matka jest sparalizowana i nic z niej nie bedzie ma syna 6 letniego, ktory nie byl na wakacjach, bo sie zajmowala matka opieka pochlania ja maksymalnie i nie chce jej sie ruchac z chlopem w nocy bo zmeczona nigdzie nie moga wyjechac, bo trza matka sie zajac ja jestem za eutanazja jakie Wy macie zdanie?

Gość qqqqqqqqqqqwq
Racja, eutanazja powinna być stosowana w takich beznadziejnych przypadkach. Sama bym się eutanazjowała w momencie jeśli byłabym ciężarem dla otoczenia.

Gość teresaaaaa
Ciekawe czy ktoś by się odważył na eutanazję

Popieram eutanazję, sama chciałabym żeby bliscy mnie jej poddali, gdybym była w krytycznym stanie bez szans na polepszenie stanu zdrowia, dlatego że : 1) Bycie 'warzywkiem' uwłacza człowieczeństwu 2) nie chciałabym być ciężarem dla rodziny 3) Jeśli już człowiek ma umrzeć, lepiej żeby bliscy zapamiętali go z dobrych lat, a nie jako manekina którym trzeba było się zajmować, który załatwiał się pod siebie i wydawał przerażające odgłosy zamiast ludzkiej mowy

tyle tylko ,ze świadomość nieuchronności śmierci zmienia optykę na chęć do życia - nawet jak jesteś " warzywem "

Gość trrrutenkus
Ja też nie chciałbym być ciężarem dla żony, syna. Toż to by było zabranie im życia. a autorka powinna powiedzieć znajomej o oddaniu matki do hospicjum, bo tak to męczy swoje dziecko, np brakiem wakacji i nie chodzi tu o brak finansów na wyjazd, bo biedni nie są ale też nie są jacyś bogaci.

Gość decyzja nalezy do zainteresowa
Eutanazji mozna poddac tylko samego siebie, takiej decyzji nie może podjać druga osoba, więc poczytajcie może najpierw czym w ogóle jest eutanazja zanim zaczniecie pisać o "poddaniu eutanazji swojej mati" albo innej osoby.