Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwqwrrwrwq

Kto z was ma idealnie białe i równe zęby?

Polecane posty

Gość rwqwrrwrwq

Naprawdębiałe i równe?

Gość OnaSzalonaa
Jaa :P białe miałam zawsze ;d równe są bo nosiłam aparat :classic_cool:

Ja mam ładne zęby, ale nie idealnie białe :) chyba że akurat używam pasty wybielającej, albo dentysta mi wybieli :) podobno w naturze idealnie białe zęby nie istnieją

Gość rwqwrrwrwq
OnaSzalona, ja też nosiłam aparat, nadal noszę retencję, ale coś niedobrego dzieje się z zebami, i chyba znowu muszę odkładać kasę :( Poza tym mam brzydkie dwójki, chciałam sobie zrobić licówki, ale kasy brak.

Gość atomowa.biedrona
Ja mam. i jeszcze jestem w trakcie wybielania trzeciego już chyba. To głupie ale mam bzika na tym punkcie.

Gość rwqwrrwrwq
Kurczę, czyli wszystkie macie ładne uśmiechy po aparacie, tylko nie ja :( Nie wiem czy to kwestia samych zębów, czy po prostu mam brzydki uśmiech (w sensie usta, wyraz twarzy itd) ale nigdy nie uśmiecham się zębami Strasznie podobają mi sięzęby Dody (usta też, mimo, że poprawiane).

Gość asusennna
jak ktos am z natury ładne i biale zeby -to wygral los an loterii- tewsystkie gwaizdy to przed rozpoczeciem kariery musialy s e zeby poprawic

Gość OnaSzalonaa
rwqwrrwrwq- też nosze retainer :) czy jak to się zwie :P moje zęby zawsze miały jasne białe szkliwo przez to się często psują , prostowałam je aparatem 3 lata teraz są białe i równiutkie ale i tak ich nie lubie bo są bardzo brobne jak mleczaki u dziecka

to tez jest kwestia kształtu zebów, jak ktoś ma jakieś spiczaste, o nierównym kształcie to nawet po wyprostowaniu uśmiech nie będzie idealny. Aparat ma za zadanie ustawić zęby w prawidłowym łuku, ale nie zmieni ich kształtu :)

Gość xhfhffgfff
ja mam rowniusienkie( w dziecinstwie nosilam aparat) i sa ladnego koloru.Tzn nie idealnie sniezno biale,bo nawet takich bym nie chciala bo wygladalyby nienaturalnie,ale sa w odcieniu bieli.Nie pale,kawe pije rzadko wiec nie mam z tym problemu.

Gość OnaSzalonaa
asusennna- no nie wiem czy taki los ciągle się psują.. ponoć im bardziej żółte zęby tym wytrwalsze.. ja mam bardzo białe mój brat żółte od dziecka jak chodziliśmy do dentysty to on wszystkie zęby zdrowe a ja 4 popsute :D

Gość rwqwrrwrwq
O, ja nosiłam parat tylko 1,5 (wcześniej nosiłam też ruchome). Jak byłam u dentystki, to powiedziała mi, że ortodontka źle mi wszystko zrobiła, bo to, bo tamto (nei znam sięale powiedziała mi co jest nie tak). Więc teoretycznie powinnam sięodrutowaćjeszcze raz, i zrobićte dwie licówki chyba. Potem wybielanie. I może usta nieco powiększyć? Ehhh

Ja też mam retainer, taki przyklejony od wewnątrz i będę go miała jeszcze z 10 lat jak to mówi moja orto :) ale w niczym on mi nie przeszkadza...

Gość asusennna
dieta, geny,pielgnacja -robia swoje -ale te celebryty to maja super zrobione zeby - a natura zwykle pierdoli ludziom zeby

Gość OnaSzalonaa
kuaczki tackzi- dokładnie :) moja kol nosiła aparat i wybiela ale i tak ma paskudne i wielkie jak koń :( ja mam ładny kształt ale są bardzo drobne jak kamyczki :D

Gość OnaSzalonaa
Ja na dole mam przyklejany a na dole taki plastikowy przezroczysty :D nie wiedziałam w ogole ze takie coś istnieje :) wygląda to tak http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ortodonta-malinowski.pl/images/szyna_retencyjna.jpg&imgrefurl=http://www.ortodonta-malinowski.pl/24,Aparaty_retencyjne.html&h=535&w=800&sz=134&tbnid=bzuMzWteZNjtcM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/search%3Fq%3Dretainer%2Bprzezroczysty%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=retainer+przezroczysty&usg=__PbJ9Mzek6tg-QWN2xvq28jKKFkY=&sa=X&ei=Cyg_UOWdLsnj4QSh2ICgBg&ved=0CEIQ9QEwBQ&dur=320 nakłada się go na zęby i nie widać że coś masz :)

Gość rwqwrrwrwq
" Ja też mam retainer, taki przyklejony od wewnątrz i będę go miała jeszcze z 10 lat jak to mówi moja orto ale w niczym on mi nie przeszkadza..." Masz drucik i na dole i na górze? Też chciałam ten cholerny drut, ale najpierw kazała mi zrobić licówki. Poszłam do dentystki zrobić licówki, wydałam kupę kasy na inne rzeczy "które trzeba było zrobić w pierwszej kolejności" :O

Gość OnaSzalonaa
zle napisalam na dole przyklejany na górze ściagany przezroczysty :D

Gość OnaSzalonaa
przepraszam zle napisalam :)

Gość asusennna
jak kobieta z ciazy zle sie odzywai , to dziecko bedzie mialo slabe zeby- bo siewtedy ksztaltuja zzawiazki zebiow- a jak ktos brla we wczesnym dizecnstwie , przed stalymi zebami tertacykline-to stałe moga wyrosnąc przebarwione

Gość asusennna
ładne żeby to przywilej kasiaistych-niestety

rwqwrrwrwq tak mam drucik na górze i na dole, orto powiedziała że nie ma przeciwskazań żebym je nosiła. Podobno to zależy do wady jaką się miało i ryzyka związanego z jej powrotem...

Gość asusennna
do ona szalona- czy jak ty i twoj bralt byliscie malymi dzieciakami to juz wtedy bylo widac roznice w kolorze zebów? a wasza dieta -slodycze , soki , kolroween apje -jaka była?

asusennna ja jakoś super kasiasta nie jestem, aparat założyłam w wieku 23 lat jak już pracowałam bo wczesniej nie było skąd kasy wziąć...I nosiłam szafirowy żeby zamków nie było widać...

Gość asusennna
kolorowe napioje-ten syf rozpuszcza szkliwo i powoduje prochnice