Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co do kiedy i od kiedy

Kwas foliowy (sam) a od kiedy witaminy?

Polecane posty

Staramy się z mężem o dziecko, biorę kwas foliowy (folic). Mam pytanie jeśli uda się zajść w ciąże to odrazu można przejść na witamint np prenatal (lub inne - chętnie się dowiem, jakie polecacie) czy brać czaly czas sam kwas foliowy np do 3 miesiąca (ciąży) i potem wit?

ja wstrzymalabym sie do wizyty u lekarza i niech wtedy on zdecyduje czy masz brac witaminy czy nie kwas foliowy jak najbardziej, ale witaminy w nadmiarze moga tez szkodzic

Gość Jestem i pisze
ja cala ciaze nie bralam zadnych witamin, wyniki mialam dobre, staralam sie witaminy dostarczyc normalnie w posilkach w urozmaiconej diecie. Moim zdaniem to lobby farmaceutyczne stworzylo wszelakie cudowne miksy dla kobiet w ciazy....to swietny rynek. Lekarz tez nie mowil by koniecznie brac witaminy.... koncem ciazy powiedzial bym brala zelazo i tyle

Mnie lekarz zalecił dopiero od 2 trymestru jak wyniki krwi zaczęły spadać- wcześniej tylko kwas foliowy. Brałam femibion.

Gość jeżeli zle czujesz
myślę, że jak masz dietę bogatą w owoce i warzywa, to sam folik wystarczy, a do 3 miesiąca napewno, potem lekarz może Ci zalecic coś innego

Mój lekarz nie wspomniał nic nawet o kwasie foliowym żeby brać, nie jest za bardzo rozgarnięty. Takze wole zapytać jak biorą inne mamy i przyszle mamy. Wiem, że wit w nadmiarze moga zaszkodzić dlatego narazie nie biore. Choc może dla malucha lepiej by było, jeżeli już przed poczeciem zażywałoby się te witaminy? Ze składu wywnioskowalam że są różne składniki, wiec biorąc np ten prenatal to nie tak jakby zażywalo się dajmy na to Centrum czy coś podobnego?

Gość xarla
kazdy lekarz inaczej radzi ale Folik na pewno do 3 miesiąca ja biorę falvit mama

Gość KiedysMozeSieUda
kup sobie odrazu caly kompleks witaminowy polecam fertilcare jest dostepny tylko na necie ale jak wolisz z apteki to polecam beparent women i dla faceta beparent men

Gość jeżeli zle czujesz
jak masz nie bardzo rozgarnietego lekarza, to go lepiej zmień póki w ciąży nie jesteś, a co do witamin- ja również staram się o dziecko, biorę folik, jem sporo wrzyw i myślę że narazie mi wystarczy, brałam przez chwilę prenatal, bo dostałam od mojej gin 30 tabletek, ale jak się skończyły, to doszłam do wniosku że mi to niepotrzebne

Mąż zajada andrivit, myslę że wystarczy. Hmm czyli wynika, zeby zostac przy samym kw.foliowym z waszych opinii.

*AndroVit - miało byc