Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornelia 12345

prywatne czy publiczne?

Polecane posty

Gość Cornelia 12345

dziewczyny - które przedszkole jest lepsze? prywatne czy publiczne? Już sama nie wiem... koleżanka namawia mnie na prywatne ale ja nie jestem pewna :0

Gość malutka czarna
nawet jesli CIe stac na prywatne( a sama pracowałam w prywatnym)...odradzam CI......bo i Ty zaoszczedzisz na publicznym...i osobiscie uwazam..ze jest o niebo lepsze..miałam praktyki w publicznym , pracowalam w prywatnym i mam porównanie ...ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz....taka tylko moja rada.

Gość kasiaaaa.,
ja zrobiłam rekonesans w okolicy i zdecydowałam się na państwowe. Dziecko zadowolone. Kuchnia na miejscu, możliwośc dokładki, miedzy posiłkami dają owoce. Duży plac zabaw przy przedszkolu (czesto prywatne nie posiadają albo malutki) Taniej niż w prywatnym

Gość liamiusoo
ja tez odradzam prywatne

Gość juka zupa
prywatne idą tylko na kasę. Dzielą posiłki na kilka porcji, posiłki zimnie (catering), małe sale, brak placu zabaw, nikt nie kontroluje tych placówek. zatrudniają rodzinę czesto bez kwalifikacji

mój syn chodził przez pół roku do prywatnego i nie byłam zadowolona przeniosłam go do państwowego i jest o niebo lepsze i syn mów że te przedszkole do którego chodzi bardziej mu sie podoba

Gość Natasza HH
Moje dziecko chodzi do przedszkola w niemczech mc oplaty za przedzkole to 400eu w tym nie ma jedzenia dziecko jest w przedszkolu od godz 8.30do 12.30,wiec nie marudzcie tylko sie cieszcie ze takie fajne przedszkola wpl sa.Tu za nic place tyle kasy.

Gość na 2013/2014?
natasza, ale leczenie i leki dla dziecka masz za darmo prawda? szczepienia? tak? wysokie zasiłki chyba tez....i zarobki nieporównywalne do polskich dla ciebie 400 e to jak w polsce 400 zł wiec nie pierdziel ze to duzo to normalnie, tez tyle place za przedszkole i tez mam w nim dziecko na 5-6 godzin

Gość Natasza HH
Szczepienia nie wszystkie sa darmowe.zreszta i tak w tym temacie nie chcialam napisac.pomylka

płacicie za przedszkole 400 zł bez jedzenia dla malucha ? ja misięcznie płace niecałe 260 w ty dzicko ma 3 posiłki a przedszkole prosperuje od 6.30 do 18.00 . nie ma znaczenia czy dziecko zostaje do 14 czy do 18 dłace tyle samo

ja porównując nasze państwowe a prywatne to bez dwóch zdań wybiorę prywatne, bo: lepsze jedzenie, lepsza opieka; lepsze, nowsze sprzęty, wszystko b.mądrze przemyślane jak np. krany z regulacją temp. wody, że żadne dziecko się nie oparzy, funkcjonalnie i bezpiecznie zagospodarowany plac zabaw. Ale tobie autorko radzę zrobić rozeznanie jak wyglądają u ciebie te przedszkola, by cokolwiek móc powiedzieć i wybierać najlepsze dla dziecka.

Gość ffffffffffffffffffffffffffffre
Osoba ktora placi 400eu za przedszkolw w niemczech nie ma zadnych zasilkow