Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do nowych mam

Pytanie do dziewczyn na dniach rodzących pierwsze dziecko

Polecane posty

Gość kanon szczęścia
ale jesteś pewna, że nic nie będzie miała, tylko ubranka?

Gość tak bardzo mi z tym zle
sa tez w marketach wyprawki dla maluszkow,jest tam kilka par ciuszkow,body,spiochy lub pajacyk ,czapusia rekawiczki,recznik z kapturkiem i buciki lub skarpetusie,a no i jeszcze sliniaczki,bo to przydatne

wiem,że bedzie miec te ubranka i wózek a z nim ten fotelik do samochodu. A reszte to powiedzielismy ze się wszystkim zajmiemy i obiecała ze nie bedzie nic kupować :) wiec jestem pewna ze nic nie bedzie wiecej mieć. No to zestaw do kąpieli kupujemy i łóżeczko z materacem i pościelą A pytałam wcześniej o ten koszyk mojżeszowy z baldachimem ma jakaś mama z nim doświadczenia? on chyba za mały jest na rosnące dziecko ? co myślicie o nim? mnie sie podoba ale czy funkcjonalny? kupiłybyscie swojemu dziecku ?

Gość kanon szczęścia
Myślę że ten kosz jest mocno zbędny, lepiej za tę kasę kupić nawet ten leżaczek na później...

Gość jakoś kolo,,,
też myśle że kosz zbędny

taki koszyk sprawdzi sie na krotko,a baldachim bedzie sie szybko kurzyl,wiec sadze,ze to starata pieniazkow,lepiej kupic cos praktycznego

ja kupilam komuś nianie- bo to bardzo przydatna rzecz zwlaszcza jesli mamy np. domek piętrowy. Wyparzacz- tez przydatne, ale generalnie szybko mozna wyparzyc wodą. On tez nie wyparza w 10 sekund. Podgrzewacz - bardziej przydatne od wyparzacza, bo nie trzeba wody gotowac, on sam grzałką wode ppodgrzewa. Ja proponuje taką paczkę : 2 prześcieradła + pokrowiec na materac, gdy dziecko obsika w nocy lozeczko, szczotka do butelki, smoczki do butelki, nosidełko, szelki do nauki chodzenia. Takie rzeczy zawsze się przydadzą.

wielkie dzięki :) bardzo mi pomogłyście :)

Gość kanon szczęścia
No tak jakby miałam wszystkie podstawowe rzeczy, to by od razu można pomyśleć o bajerach typowo prezentowych więc jakieś maty, nosidełka, itp...to bez czego można się obyć, ale na co często nie ma, albo szkoda kasy...

Gość kanon szczęścia
Zobacz sobie listę wyprawek na necie :)

nie kupujcie tylko chodzika,to taka moja uwaga.Wilu lekarzy powie,ze dziecko powinno samo dojsc do tego ze trzeba chodzic,a taki chodzik zmusza dziecko do chodzenia i powoduje krzywice kolan i kregoslupa

kanon to chyba przy następnej okazji ,może jakieś chrzciny czy coś haha ;)

Gość kanon szczęścia
no jasne, jak nie ma choćby łóżeczka, to kupowanie leżaczka jest głupotą...

tak bardzo - dobrze ze napisałas ze to takie cholerstwo :/ kanon nie szukałam jeszcze na neci, sprawdze :) pierwsze co to do Was ,nie pomyślałam o tym.Zaraz poszperam,zadzwonie do reszty i wypadałoby się wybrac na zakupy :) Co prawda termin ma 12.09 ale lepiej już teraz wyposażyć ją :)

Gość to może ja dorzuce pomysła
na pewno przewijak jest przydatny, taki na łóżeczko nakładany i do niego ze 2 pokrowce

Gość kanon szczęścia
a właśnie przewijak na łóżeczko, tez polecam :)

Gość kanon szczęścia
tak kupcie, to wszystko jak najszybciej :), kurczę wspaniale mieć takich przyjaciół :)

kanon -przewijak ok :) ! A w ogóle polecacie jakieś firmy ? Jak jest ktos kto potrzebuje pomocy a my jestesmy w stanie jej udzielić to -czemu nie :)

Gość kanona szczęścia
Z firmami wielki ? :). Ja był polecała sprawdzone marki, ale niekoniecznie te najdroższe, jest dużo polskich produktów np. materace, łóżeczka dobrej jakości, patrzcie czy mają atesty, tak samo kosmetyki.