Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MAM DOŚĆ TEGO GOOOVNA

Coraz bardziej się zaczynam użalać......

Polecane posty

Gość MAM DOŚĆ TEGO GOOOVNA

Za miesiąc kończy mi się płatny urlop wychowawczy. Zwykłego urlopu został mi jeszcze rok. Same nie szcześcia. Nie przyjęli mi w tym roku dziecka do przedszkola. Nie będę mogła podjąć pracy, choć już się za takową rozglądałam :( Wyrolowała mnie teściowa. Obiecała mi ze popilnuje małego kiedy będą sytuacje, że moja praca się zbiegnie z pracą mojego męża ( mój mąż pracuje w systemie 4 brygadowym - 4 dni idzie do pracy a potem ma 1 dzień wolnego, i robi w światek piątek... i myślałam że jak mi się uda podjąć pracę na 1/2 etatu, to teściowa kiedy będę miała taką samą zmianę co mąż to popilnuje małego. Nawet wyliczyłam że było by to 2-3 razy w tyg. ). Jak się okazało teściowa będzie bawić dziecko brata męża które się niebawem urodzi. Bratowa męża potraktowała mnie z pogardą, że tylko mało ambitne kobiety tyle czasu siedzą w domu i że ona sobie nie wyobraża siedzieć z dzieckiem non stop. Widać, że nawet w rodzinie jednych się lubi bardziej a innych mniej. Zauważyłam że teściowie robia różnicę między dziećmi. Niby teściowa mi pierwsze obiecała, a teraz zmieniła zdanie pomimo faktu, że może zdarzyć sie sytuacja, że niebawem zapuka do nas komornik i ledwo dajemy radę z jednej niemal pensji. Teściowa jednak woli pomóc drugiemu synowi, który jest na stanowisku kierowniczym i zarabia przeszło 4 tyś miesięcznie, żeby jego żona mogła pracować, bo ma fanaberię :( Na opiekunkę nas nie stać. Mamy jeszcze starszego syna w wieku szkolnym więc pracowanie na pół etatu było by dobrym rozwiązaniem. Mamy przeogromne długi!!! Żeby splacać kredyt mieszkaniowy, zadłużyliśmy się 8 mieś. z czynszem!!! A za miesiąc nie będzie na podstawowe potrzeby, bo będzie mniej o 400zł jeszcze przez ten wychowawczy. Jak tak to czytam co napisałam to siedzę i płaczę......

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować