Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yelonka

czy ktoś tu czyta książki?

Polecane posty

Gość yelonka

Podbijam temat: Zwracam sie pewnie glownie do dziewczyn, ale kto wie, moze nie tylko. Jestem mamą dwojki szkrabow-3letniego i półrocznego. No i szukam jakiejs ciekawej pozycji do poczytania-ma byc wciagajaco, ciekawie, z usmiechem lub ze łzami, ale cos dość lekkiego. Cos, po co bede siegac pewnie w wolnej chwili wieczorem lub gdy dzieci wydeleguje z tatusiem lub babcią z domu W kwestii literatury mam straszne tyły odkąd jestem na urlopie wychowawczym. Pomożecie?

Gość niepytajcowidzewniej
a jaki konkretniej gatunek lubisz?

Czytame książki, chociaż niekoniecznie te dla dzieci :classic_cool: Polecame zestaw klasycznych bajek czyli o czerwonym kapturku, który uciekając z chatki z piernika zgubił na schodach szklany pantofelek, którego to znalazło siedmiu krasnoludków i wynająwszy niejakiego szewczyka Dratewkę aby ten zlokalizował ofiarę zagubienia siedmiomilowego buta, udali się do grodu Kraka gdzie okazało się, iż sprawczyni zagubienia, królewna Śnieżka nie chciała poślubić Kaja i dlatego rzuciła się do Wisły.

Gość hzx vdjs cvhsdj
polecam zbior opowiadan "Uczta Babette", piekne urocze opowiadania

Gość yelonka
Najbardziej lubie takie zwykłe poczciwe obyczajowe:)Albo biografie. Z uwagi na fakt, ze w zyciu codziennym mam dosc sporo emocji, wrażeń i zawirowań szukam czegoś co oderwie myślami od własnego życia:) Dziewczyny no chyba wiecie o co mi chodzi:):)

Tako rzecze Zaratustra - jej chyba chodziło o lekturę dla niej ;) coś lekkiego to może "niania w nowym jorku"? szybko się czyta, perypetie młodej niani, studentki. podobno dla osób lubiących dzieci wzruszające terry pratchett jak chcesz się pośmiać

Gość faCETOWATY
dawca - Lois Lowry moja zona lubi, też połknąłem

Gość hzx vdjs cvhsdj
no to wlasnie uczta babette, chyba moj post zostal niezauwazony :O karen blixen napisala te opowiadania

Gość yelonka
Dziękuje wszystkim:) Chyba wybiorę Ucztę Babette-na poczatek. Reszte pozycji spisalam i sukcesywnie bede czytac. Wakacje sie skonczyly, mam ambitny plan w dlugie jesienne wieczory nadrobic to co tak bardzo lubie:) Jeszcze raz dziekuje!