Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczkowa kafeterianka

dni płodne i owu :)

Polecane posty

hej mam pytanie do doświadczonych staraczek :)chodzi mi o to jakie sa szanse na ciaze przy staraniach na 2 dni przed owu :)?bo wydaje mi sie ze tak własnie u mnie było :)wiem ze moge wpisac w google i poszukac ale chodzi mi o to zeby wiedziec czy którejś z Was tak sie własnie udało :)

owu prawdopodobnie miałam 15 dc wiem bo miałam typowe objawy:ból owulacyjny plmienie i test owu pozytywny :)ni i dzień po temperatura poszła w góre:)a starania były 13 dc :)bardzo bym chciała zeby sie udało :)to juz 12 cykl staran...

czy nie ma tu żadnych staraczek??...kochane zaparaszam do rozmowy o starankach:)

Gość jeśli faktycznie było to 2 dni
przed owulacją i wszystko z twoją płodnością ok, to za 9 miesięcy spodziewaj się córeczki :)

ze mną napewno ok :) zreszta raz juz byłam w ciazy tylko ze straciłam moje maleństwo:(chciałabym żeby było jak piszesz:)ale mnie sie to wydaje nieralne..:(niewiem czemu ale jakos nie potrafie sobie wyobrazic tego ze plemniki mogą tyle przeżyć...chyba w siebie nie wierze...

no ale nic teraz pozostaje mi czekac do 15 wrzesnia..wtedy ma być @..no i na nowo zaczac starania ..

Gość staraczka tez jestem :)
hej no własnie ja też jestem ciekawa..mamy taka sytacje z mezem ze mozemy starac sie tylko 1 gora 2 w cylu..wiec kiedy najlepiej robic ile przed owu dni?no vyba ze w jej dzien..a mzoe dzien po...?pomózcie:0

Gość staraczka tez jestem :)
dziewczyny co nic mnie piszecie?:(staraczki pomożcie:)w ktore dni cyklu wy sie staracie?

Do autorki - no u mnie tak właśnie było i mam córeczkę. Plemniki żyją 72 godziny, więc spokojnie mogły dotrwać, z tym, że właśnie tę męskie słabsze szybciej zanikają, a żeńskie trwają do 72 godzin. Więc trzymam za ciebie kciuki :) Ale jesteś pewna, że to było 2 dni przed owulacją? Bo piszesz, że okres miałby być 15 września.. to coś tu się nie zgadza jakby, bo na ogół owulacja jest 14 dni przed miesiączką.. Natomiast druga osoba - po owulacji chcesz w ciąże zajść?? Jakim cudem? Więc albo trafiaj w czas owulacji albo tuż przed

wiem ze powinna być 14 dni przed kolejną @..ale ja mam ją rożnie...nawet i 12 dc a cykle zwykle 27-29 dni:)dlatego tez czasami moja faza lutealna ma wiecej niz 14 dni :)i wiem że dobrze interpretuje objawy bo chodziłam na monitoring i zawsze była owu tak jak myslałam :)takze wiem ze staranka były na 2 dni przed :)

czyli masz baaaardzo duże szanse Powodzenia :)

dzieki :)ale nie nastawiam sie za bardzo..lepiej być miło zaskoczonym :)ze wkoncu po tylu cyklach starań sa te II kreski na tescie :)a powiedz brałas jakies witaminy?jakies wspomagacze wspomagające zajście w ciaze?:)

Gość aguś24
Witajcie Dziewczyny :) Postanowiłam napisać choć już jednego maluszka mam i powinnam znać się na tych sprawach ,ale wolę zapytać dla pewności :) owulacje miałam 26 sierpnia od tamtej pory dziwnie się czuje mam od 4 dni wyższą temperaturę 36,5 -36,7 -36,8 dostałam wypryski na czole jestem strasznie śpiąca ostatnio , przytulanko było podajże 1-2 dni przed owulacją , kiedy Waszym zdaniem powinnam zrobić test ?

aguś a kiedy masz dostać @? moim zdaniem to własnie jej termin jest najlepszym momentem na test :) to widze ze Ty miałas staranka mniej wiecej jak ja przed owu :)moim zdaniem trzeba cierpliwie czekać :)bo na objawy jest zdecydowanie za wczesnie...

Gość aguś24
Przepraszam ale napisze jeszcze raz bo już zgłupiałam w tych sprawach owulacji :( okres dostałam 13 sierpnia trwał do 18 potem 26 źle się poczułam potwornie kuły mnie jajniki i właśnie tego dnia wzrosła temperatura do tego mokro w pochwie i pomyślałam ze to owulacja czy faktycznie jest taka możliwość??? od tamtej pory tak jak pisałam dostałam wypryski na czole choć nigdy z tym nie miałam problemu jestem śpiąca za dnia ,dziś znowu dziwnie pobolewają mnie jajniki i jest mi niedobrze czy mój organizm zwariował ?

no to mogła byc owu :) ja mam podobnie :)czuje ból mam plamienie i wzrost temp :)tyle ze ten wzrost mam dzień po owu :)był to Twój 15 dc wiec duze prawdopobieństwo ze to owu :)a jak długie masz cykle?a nie za bardzo pzrypadkiem wsłuchujesz sie w swoj organizm?bo to co piszesz to napewno nie objawy ciazy..nawet jeśli w nią zaszłas to pierwszym objawem jest brak @...a do niej jeszcze kilka dni...

Gość aguś24
Ja mam miesiączki bardzo nieregularne i często bezowulacyjne, dopiero w tym cyklu coś sie polepszyło :) dodam ze teraz dostałam okres po 3m-c przy stosowaniu duphastonu, raczej nie wsłuchuje sie w organizm gdyż na 1 malca czekałam 6 lat, i dodam ze też zaszłam 4m-c po odstawieniu tego leku, a brałam go tylko 2cykle.

Gość Kaatika93
Mi się tak udało :D, ale nie starałam się jakoś konkretnie o ciążę... Często jest tak, że jak się ktoś stara i nie może wyluzować, to ma problemy z ciążą. Jak się tym razem nie udało, to nie przejmuj się, ale następnym razem wyluzuj i nie myśl o tym za dużo, tylko o przyjemności ;).

agus to moze ten lek Ci pomoze :)czego Ci życze:)a o 2 dzidzie jak długo sie staracie :)ja tam w swój organizm sie nie wsłuchuje..co ma być to bedzie...wiem ze nic tym nie wskuram..co najwyzej siezablokuje psychicznie a tego nie chce...marze o dziecku odkad tylko pamiętam :) ale niewiem czy bedzie dane mi je miec...najgorsza to niepewnosć...

Gość aguś24
Ja tylko zabezpieczałam się zaraz po porodzie jakieś 3m-c i od tamtej pory jedziemy bez zabezpieczenia ,stwierdziliśmy ze jak tak długo nie zachodziłam w ciąże pierwszą to tym razem będzie tak samo i jak narazie wszystko się sprawdza , mój synek teraz 4września skończy 22mc czczeże nie chciałabym kolejny raz to samo przezywać ja mam jakiegoś pecha , wiem że wcześniej lekarz coś wspominała ze mam macicę dwudrożną z przegrodą i dlatego tak trudno mi było zajść i dlatego hormony pomogły w implantacji ,oj dokładnie Was rozumiem co to znaczy czekać na upragnioną ciążę !

Agus to trzymam kciuki zeby i tym razem Ci pomogły :)ze mna ogólnie wszystko ok...wiec niewiem czemu juz tak długo sie nie udaje...moze faktycznie gdzieś tam głęboko w głowie mi to siedzi..ale naparwde staram sie nie myslec..zreszta mam tyle zajec w ciagu dnia ze nawet nie ma kiedy..

Gość aguś24
Wzajemnie , ja też trzymam za Was kciuki :)

:) aguś i koniecznie daj znac czy sie udalo :) pozdrawiam :)

Gość aguś24
staraczkowa kafeterianka będę informować na bieżąco , każdego dnia zaglądam na Kafeterię :) mój mały łobuz śpi, a ja zwijam się z bólu bolą mnie jajniki i promieniują na krzyż , gdybym była w ciąży 2 raz pomyślałabym ze to oznaki porodu bo tak miałam w 1 ciąży :) miłego popołudnia czas coś na obiad zrobić ...

ja tez zagladam codziennie :)ale wiesz skoro nigdy wcześniej nie miałas takich objawów to moze faktycznie sie udalo :) ja tam sie czuje normalnie jak zawsze...dlatego raczej czekam na @ niz na pozytywny test ciazowy...

Gość bialamasajka
Kiedy starałam się o dziecko, używałam testera afrodyta. Kochaliśmy się właśnie tak 3- 2 dni przed owulką. Bardzo chciałam mieć dziewczynkę i się udało :)

Gość aguś24
Hej Dziewczyny :) dziś 5 dzień wyższej tempki do tego strasznie mi się zrobiły ciężkie piersi na 10 września powinnam dostać okres ciekaw jestem co się okaże :) wczoraj na wieczór tak mnie napadł głód ze zrobiłam sobie gofry które wógle mi nie wyszły i pierwszy raz w życiu robiąc ciasto na gofry miałam 3 jajka w których miałam żółtka podwójne aż się wystraszyłam i pomyślałam co to jakiś znak 6-raczki ;))))))) do tego jeszcze mój m że od kilku dni zauważył ze mi sutki stoją i że mam robić test , ze śmiechu nie mogłam , a co tam u Was? miłego popołudnia

hej Aguś a u mnie nic nowego...temp u mnie też wysoka..już czwarty dzień i dziś nawet sporo skoczyła:)ale to normalne bo progesteron który wzrasta w II fazie cyklu za to odpowiada..wiec to zaden objaw że sie udało..trzeba cierpliwie czekać:)

Gość aguś24
staraczkowa kafeterianka Witaj :) spokojnie ja o 1 ciąży nawet nie wiedziałam po prostu tak bardzo chciałam być w ciąży że to przeoczyłam ;) dopiero jakoś pod koniec 4-5tc zauważyłam ze coś jest nie tak wieczorne odruchy wymiotne i test :) jedynie po zapłodnieniu 3tyg bolałay mnie piersi co mi nie dawało spokoju a tak nic . Tej nocy coś dziwnego się stało poczułam zapach świeżej ryby myślałam ze zwymiotuje ale potem przeszło , i faktycznie sutki mi przez cały czas stoją czy to normalne? piersi wieczorem pobolewają ale są momenty że sama zaczynam wątpić :( może po prostu psychika nam płata figla czy co , miłej nocy trzymaj się :)