Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schabyachteschaby

pytanie kulinarne od biednej studentki

Polecane posty

Gość schabyachteschaby

prosze o pomoc, jestem studentka i chce zrobic gularz z e schabu, to znaczy mam kotelety schabowe, pokroje je na kostke i uzmaze na ptaeli a potem dodam bulion i bede dusic...;-). Taka teoria od mamy, ale zapomnialam sie spytac jak bardzo podsmazyc te kostki kotleta i najwazniejsze pytanie JAK DLUGO MA SIE DUSIC ABY BYLO MIEKKIE. Kiedys z kolezanka probowalam tak zrobic , ale schab byl twardy...nie wiem ile ma sie kisic w tym garnku, chce tak jhak u mamy aby sie rozplywal w ustach...acha nie moge do mamy zadzwonic bo wlasnie pojechala w dluga trase samochodem i nie chce ja rozpraszac w trakcie jazdy. Prosze o pomoc..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przede wszystkim zmien
studentka a takie byki wali az oczy bola :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak masz, to podsmażaj mięso na cebuli. Gulasz powinien się dusić dopóki sos nie zgęstnieje i mięso nie będzie miękkie, czyli godzinę z hakiem na pewno. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabyachteschaby
pislam szybko i wiem ze sa bledy tym bardziej nie mam klawiatury Polskiej, ja tylko prosze o pomoc z tym schabem, prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ffffffffffffffffffffffffffffre
Bo teraz te studia tyle warte co te studentki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabyachteschaby
dziekuje bardzo za odpowiedz ;-), jedna sie ulitowala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No pisze przecież, że biedna jest. :D Może marchewkę ma, to może zetrzeć na drobnym oczku, wycisnąć czosnek, od biedy dodać przecieru pomidorowego. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabyachteschaby
oo tak mam te produkty wiec dodam, ostatnio chyba za krotko dusilam bo twrdy jak kamien byl ten gulasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabyachteschaby
o jej teraz widze gulaSZ nie gularz...przepraszam ojej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A co tam, też się wypowiem
Tylko dusząc sprawdzaj co jakiś czas czy wody nie trzeba dolać. A po ok 40 min. możesz widelcem sprwdzić czy ok. Im mniejsze kawałki mięsa tym krócejsię podsmaża i dusi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opiopi
i mięso oprusz mąką to po dodaniu bulionu zagęsci sie sosik. Albo jak już się to wszystko pogdotuje to posyp maką po wierzchu i zamieszaj. Pod koniec dodaj masła to też nada połysk sosowi i podbije smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A co tam, też się wypowiem
A i do gulaszu dodaj kilka liści laurowych i ziele angielkie dla lepszego smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabyachteschaby
acha jeszcze jedno a na tej patelni to podsmazac dlugo czy tylko aby sie zrumienio na zew?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lutter martin
Zastanawiam sie co studiujesz.stlistyka zdan,mozna sie zalamac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×