Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooooooooojjjjjj

Alimenty - proszę o pomoc !!!!!!

Polecane posty

Gość oooooooooooojjjjjj

Witam , złozyłam wniosek o alimenty 6 sierpnia a 10 została rozpatrzona moja sprawa 15 dostałam LIst ( wraz z Ojcem dziecka ) Piszę że do 10 wrzenia ma uregulować pieniążki i teraz .... Czy dostane wyrównanie za sierpien i wrzesien ? czy tylko za wrzesień ? ( Kwota alimentów za jeden miesiąc to 700 zł i jest to zabezpieczenie)

Gość liczy się data
złożenia wniosku do sądu czyli dostaniesz kase za sierpień i wrzesień a potem normalnie tak jak macie wyznaczony termin np do 15 dnia każdego miesiąca ;)

Gość oooooooooooojjjjjj
Data rozpatrzenia rozumiem ? dziekuje serdecznie !

Gość liczy się data
data 6 sierpień wtedy wniosek wysłałaś do sądu i od tego dnia wszystko się powinno liczyć bo bywa i tak że wnioski są rozpatrzane nawet po miesiącu od złożenia go w sądzie.

Gość zaraz mama
mysle ze powinnas dostac conajmniej za 2 miesiace..sierpien zalegly i wrze4sien na biezaco

Gość oooooooooooojjjjjj
Aha dziękuję ,żałuję ze nie ma alimentów wstecz ;/ bo tatuś zostawił dziecko 3 tyg. po urodzeniu :) Czyli od Maja.

Gość liczy się data
nie potrzebnie zwlekałaś z wnioskiem, ja złożyłam miesiąc po urodzeniu dziecka o alimenty bo jego ojciec mi płacił tylko 200zł i nic nie dał na wyprawkę, więc mi przepadł tylko miesiąc a potem musiał wszystko oddać co zaległebo czekałam na sprawę 1,5 miesiąca i jeszcze wnioskowałam o zwrot kosztów wyprawki w sumie musiał mi oddać 2500zł bo miałam wszystkie paragony na wózek łóżeczko ubranka itp nie ma co darować szmaciarzom złotówki jak zostawiają swoje dzieci ;)

Gość oooooooooooojjjjjj
Moj fakt kupił wyprawkę ale była ciągła awantura dlaczego tyle to kosztuje ;-) Od urodzenia Dziecka kupił tylko .... Paczkę Pampersów i chusteczki bo dziecko takie małe to nic przecież nie kosztuje :). Teraz zbieram paragony , dziecko zaczeło jeśc słoiczki to kasa w momencie się rozpływa :( Jeszcze stwierdził że moge iść do roboty a dziecko do żłóbka, Nie wiem dlaczego faceci po urodzeniu dziecka tak się zmieniają ehhh .... Szkoda mi tylko Dziecka że ma Ojca frajera.

Gość oooooooooooojjjjjj
A jezcze mam pytanie troche odbiegające od tematu. Nie zawsze dostaje paragony bo kupuję ubranka przez internet ( taniej ) to mogą być metki ?

Gość liczy się data
ale masz już przyznane alimenty to nie potrzebujesz zbierać dowodów swoich wydatków na dziecko, a z ubrankami kupowanymi np na allegro to tak że jak kupujesz nowe dostajesz paragon a kupując używane masz wiadomość na maila że kupiłaś są dane sprzedającego i twoje więc to jakiś dowód. Ja już dawno wyluzowałam z tatuśkiem mojego syna, ma 14 miesiecy a odwiedził go 3 razy a ostatni raz jak mały miał około 8 miesięcy, nic mu nigdy nie kupił, a jak chciałam połowe za nowy wózek to oczywiście dał mniej, na leki też raz dał ale to muszę się prosic o każdy dodatkowy grosz po za alimentami, on twierdzi że nie ma kasy zawsze więc nie ma co się wkurzać, między nami jest tak że odszedł do innej a potem zaszłam w ciąże nie specjalnie a spotkałam się z nim dwa razy żałowałam potem że robiłam sobie nadzieje na powrót a byliśmy 5 lat, on został z tamtą a ja z dzieckiem, na dodatek wyjechał do innego województwa za nią więc chyba przez to nie chce widywać dziecka i jest mu łatwiej się odciąć od dawnego życia, nawet nie pisze co u małego :( bardzo chciałam żeby widywał się z dzieckiem regularnie ale skończyło się na obietnicach z jego strony, ja nic nie utrudniam nie mam do niego żalu że nas zostawił dla jakiegoś paszteta ale dziecka bardzo mi szkoda że ma takiego ojca, nie długo idę do sądu wnioskować o odebranie praw rodzicielskich ojcu na razie ma ograniczone ale skoro porzucił swojego syna i nie kontaktuje się z nami nie mam wyjści. A jak to wygląda u ciebie??

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
olej dziada. MOja corka ma 3,5 roku i byly widzial ja 3 razy. nie zalezy mi na kontaktach jego z corka.Mam nowego partnera i on jest dla mojej corki prawdziwym tata.Byly tylko placi alimenty

Gość oooooooooooojjjjjj
u mnie tatus nas porzucił bo nie akceptowałam teściowej która na każdym kroku wytykała że za dużo wydaje pieniędzy , ciągłe komentarze i ubliżanie, twierdziła ze zamiast becika można kocyk w poszewke ubrać O.o - powiedziałam BASTA ! i tatuś poszedł za Mamusią :) Teście nie odwiedzają wogóle małego tzn. dawałam go do nich to zdjęcia robili na FB wrzucali i chamsko jak ktos napisał jej jaką mały ma fajną koszule to sie podniecali że stroją wnuczka :/ . Tatuś teraz pojechał na wakacje z rodzicami a dziecka nie widzial od 3 tyg - twierdzi że zdjecia wystarczą :)i właśnie zastanawiam się jak wpłyną mi pieniądze jak tatus jest zza granicą. Odpusciłam sobie ... nie mam ochoty chować dwojki dzieci, niech spada na drzewo Ja sobie dziecko wychowam :)

Gość oooooooooooojjjjjj
zabierał dziecko do siebie czysciutkie nakarmione pampersy buteleczki wszystko za moją kase... , przestałam dawać dziecko ponieważ nakarmili 2 miesieczne dziecko Kaszką ... i nie przypinał pasów. :-) powiedziałam że dziecko moze widywać u mnie w domu ( dziecko ma swój pokoik ) to powiedział że nie ma takiej potrzeby ... a przecież by mógł wyjść z nim na spacer albo siedzieć całe dnie ..... ale nie to nie :D

Gość oooooooooooojjjjjj
Dzieki bogu mam wsparcie w rodzinie i pomaga Nam :) Bo dziecko od Ojca i Teściów nie dostał brudu zza paznokci

Gość ja mam słabośc do mojego
AUTORKO--DOSTAJESZ NA NIEMOWLĘ(UR/ W MAJU B.R)700 ZŁ ALIMENTÓW? CZY DOBRZE PRZECZYTAŁAM? JA DOSTAJĘ NA 12 LATKA ....300 ZŁ

Gość oooooooooooojjjjjj
Kochana ale ja dostaje 300 zł na siebie :) bo nie pracuje

Gość oooooooooooojjjjjj
Każdy ma chyba słabość do Ojca dziecka ... Najbardziej mnie irytuje to że On się doskonale bawi, korzysta z życia a za pare lat jak dziecko będzie kumać to będzie super tatusiem , zabierze raz czy dwa na zakupy , kupi laptopa czy co tam wymyślą i na wszystko pozwoli ... a ja będę tą niedobrą Matką :/

Gość wdhdcbcccxx
do tego czasu znajdziesz kogos innego

Gość liczy się data
no to miałaś mamin synka ;) szkoda nerwów i czasu na kogoś kto nam nie odpowiada to już nie te czasy że się jest z kimś na siłe bo jest dziecko itp dobrze zrobiłas że się wyrwałaś z tego bagna, ja nie wiąże żadnej przyszłości mojego syna z ojcem raczej nowy partner będzie musiał go zastąpić o ile znajdę odpowiedniego, jakoś nie wierzę że kiedyś się to wszystko ułoży a jak sobie za parę lat by przypomniał o dziecku długo bym myślała czy go do niego dopuścić bo kto wie czy znowu by go nie olał po jakimś czasie a teraz puki co dziecko małe i jest łatwiej wychowywać samej. Powodzenia!