Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama syna

zły wybór

Polecane posty

muszę się wygadać syn zerwał z dziewczyną z która był 3 lata ,coś tam się już od dłuższego czasu nie układało między nimi,nie dawno poznał taka jedna i widzę ,że kroi się coś poważnego i jestem załamana,dziewczyna niezbyt urodziwa ale to to sprawa gustu,ma nadwagę jakieś 20 kg:O ma dopiero 23 lata,nie wiem co mój syn w niej widzi,ledwo maturę zrobiła, pracuje w sklepie:O,rozmawiałam z nim ale on strasznie obrażony ,że zwracam uwagę na takie rzeczy a wnuki tłuste będą i ja z nimi na spacer chodzić nie będę i tyle

Gość Kaatika93
Być może zaczął mieć kompleksy po rozstaniu z tamtą dziewczyną i teraz wydaje mu się, że u atrakcyjnych nie ma szans?.. To pierwsza opcja. A czy ta dziewczyna naprawdę jest taka zła? Coś nie pasuje Ci w jej zachowaniu? Bo jeżeli z tym jest wszystko OK i chodzi Ci tylko o wygląd, to nie chciałabym mieć takiej teściowej.

ja też bym nie chciała mieć takiej synowej jak ona,wstyd normalnie się z nią pokazać na ulicy,jest miła ale nie ma o czym z nią rozmawiać,ogląda jakieś głupie seriale ,książek nie czyta i ma zero zainteresowań,syn jest sportowcem i takie babsko mu w głowie zawróciło:O liczę po cichu na to że wyjazd na zgrupowanie pozwoli mu ocenić ta całą sytuację z dystansem

Gość Kaatika93
Hmmm.. na pewno nie powinnaś w to ingerować i sugerować mu, żeby zmienił partnerkę. Mimo wszystko, to jego wybór. Jest dorosły. Czasami "dzieci" podejmują decyzje, które nie podobają się rodzicom, ale rodzic powinien zaakceptować to, że dziecko układa sobie życie jak chce. I nie ma prawa się w to mieszać. A martwienie się jest zawsze towarzyszem macierzyństwa.

Gość Kaatika93
Wiem o tym, bo jestem takim "dzieckiem". Niedługo planujemy z partnerem ślub, jest pięknie, ale kiedy tylko pojawi się na horyzoncie ktoś z mojej lub jego rodziny, wszystko się wali. Nadopiekuńczy rodzice niszczą szczęście swoich dorosłych dzieci.

Gość proste wyjaśnienie
kolejna prowokacja typu "teściowa" nie masz nic gorszego niż głupia matka chcesz wybierać synowi partnerkę ? ty z nią będziesz żyć czy on ? ty też musiałaś zdawać egzamin i dostać przyzwolenie od przyszłej teściowej na związek ? ona wg Ciebie jest pusta i nie ma zainteresowań ? a jakie są Twoje zainteresowania ? wchodzenie innym w życie z buciorami ?

owszem jego wybór ,ja z nią żyć nie będę ale miło by było mieć kobietę w domu coś na kształt córki a z tą kobietą się nie zaprzyjaźnię a co to znaczy że "jesteś takim dzieckiem":)

Gość proste wyjaśnienie
to że nie chcesz zaakceptować wyboru syna świadczy tylko o tobie żle a nie o jego partnerce niby kochasz syna a nie przyjmujesz do wiadomości jego wyboru ? to w końcu go kochasz i chesz by był szczęśliwy czy bardziej chodzi o to by syn zadowalał Ciebie i robił to czego ty oczekujesz ? proste pytanie a wiele wyjaśnia poza tym argument że wnuki "będą grube" wiele mówi o poziomie twojej inteligencji

potrafię rozmawiać z głąbami również:) nie wchodzę nikomu w życie buciorami,nie mam obowiązku lubić partnerki swoich synów ale wiem ,że z kobieta wykształconą ,świadomą życia i tego co wokół niej się dzieje byłoby mi łatwiej nawiązać kontakt:)

Gość Kaatika93
To znaczy, że jestem dorosłym dzieckiem moich rodziców wchodzącym właśnie w życie.

Gość proste wyjaśnienie
hasło miłość bezwarunkowa coś Ci mówi ? chyba nie...dziecko traktujesz jako projekt, ma robić to co mu zaplanowałaś wybierzesz mu partnerkę, umeblujesz mieszkanie, zaplanujesz płeć dzieci i ich imiona.....

Gość proste wyjaśnienie
sorry, ale z tego co piszesz to ty mi wyglądasz na głąba i do tego zadufanego w sobie i niereformowalnego, jedną z tych głupich i toksycznych mamusiek

jest tłusta i ograniczona światopoglądowo - kogo ja obrażam:) to prawda,syn zrobi jak chce ,wszystkie moje dzieci zawsze podejmowały same decyzje w swoim dorosłym życiu a na wczasy nie musi z nami jeździć bo i tak tyle ciała plaża nie pomieści:)

Gość proste wyjaśnienie
zastanów się, ty masz pretensje że syn wybrał sobie pulchną partnerkę, od razu zakładasz że jej nie polubisz a co byś zrobiła gdyby syn okazał się homoseksualistą ? wyrzekła się go bo nie spełnia Twoich oczekiwań.... mam nadzieję że twój syn dostrzeże jaką ma matkę zanim ty zepsujesz mu relacje z partnerką

Gość proste wyjaśnienie
"jest tłusta i ograniczona światopoglądowo" a ponoć synowie wybierają sobie żony podobne do matek

może faktycznie za mocno jestem z nim związana bo on najmłodszy:) ale zrozumcie mnie ,on zawsze miał piękne kobiety ,naprawdę piękne ,z pasjami z osiągnięciami a ta układa towar na półkach i mówi no:O

Gość proste wyjaśnienie
a ty o przyszłej synowej mówisz "coś na kształt córki" a nie "ktoś" ?!

tez tak myślałam :D i faktycznie obie synowe są do mnie dość podobne a ta będzie po prostu inna:) i jak z nią zostanie to jestem pewna ,że tylko jej ból sprawi bo dziewczyna sie angażuje mocno a 23 lata facet to jeszcze dzieciak:)

Gość najgorsze to wybierać za kogoś
P a t r z n a d u s z ę , n i e n a t u s z ę!

Gość proste wyjaśnienie
"on zawsze miał piękne kobiety" być może dojrzał i dostrzegł że uroda to nie wszystko, być moze te piękne kobiety miały nieciekawe charaktery a ich pasje i zainteresowania były tylko na pokaz opórcz atrakcyjności fizycznej liczy się również charakter, wspólne zainteresowania, cele być może ta pulchna kobietka ma w sobie więcej ciepła i miłości niż miały w sobie te piękne panny odnoszące sukcesy i realizujące się w swoich pasjach

oj nie czepiaj się o coś tak źle powiedziałam powinnam napisać ktoś:)

Gość proste wyjaśnienie
nadal jestem przekonana że temat to prowokacja zresztą kto w dzisiejszych czasach żeni się w wieku 23 lat ?! ;-) jedyne co się zgadza, że jest pełno takich durnowatych matek jak autorka-prowokatorka

ona nie jest pulchna ,ma jakieś 168 cm i waży koło 90 kg jak nie więcej rozumiecie,ja mam 52 lata i ważę 60 kg przy wzroście 170 to ja jestem pulchna;) ona jest grubasem

:D aleś Ty mądra

cisz si ży on chłopa do dom ni przyprowadził a zamiast synowej białabyś zińcia ;) i zero grubych wnuków może właśnie z takimi prostymi dziołchami twój syn będzie bardziej szczęśliwy niż z modelką o ilorazi intyligencji piwa 10,5

Gość Artystka za dyche
cc

Gość proste wyjaśnienie
kobieta w wieku 52 lat, mająca kilkorga dzieci nie miałaby aż takiej obsesji wagi i nie uważała siebie za grubą to Cię zdradziło, bo w tym wieku kobieta o twojej wadze uważałaby się za szczupłą nawet nie umiesz zakładać wiarygodnych prowokacji tępa dzido

a odnośnie zachowania to mogę dać parę przykładów,była zaproszona na kolację i wiem ,że mi nie uwierzycie ale nie umiała jeść ryby:D jednym widelcem skrobała tego biednego sandacza:O:D zaproszę ją na suszi zobaczymy ja je pałkami:D pewnie oko sobie wydziobie:D jest beznadziejna

Gość Artystka za dyche
No najlepiej wszystkich grubych i glupich do komory. Oni i tak nie maja zadnej wartosci. Twoj synek w koncu zasluguje na modelke z doktoratem. Chorzy ludzie.

Gość proste wyjaśnienie
nudzisz kobito, idź się zajmij jakimś hobby zamiast synowi do łóżka zaglądać