Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana8923545

Luteina 50. Czego mogę się spodziewać?

Polecane posty

Gość Zakłopotana8923545

Ginekolog przepisał mi ten lek na wywowałanie miesiączki. Nia miałam okresu od stycznia do teraz. Cały czas czekam. Przytyłam przez to 5 kg. Czy gdy wszystko wróci do normy pozbędę się tych 5 kg czy może dodatkowo jeszcze przytyję?

Gość Zakłopotana8923545
Proszę niech ktoś odpisze :-(

Gość azu
A to zależy z czego te 5kg -jeśli to tłuszcz to okres nie ma nic do tego, jeśli woda to może zejść.

Gość fx350
U mnie luteina zadziałała po około dwóch tygodniach. Po dłuższym czasie udało się też wrócić do normalnej wagi. Ale w czasie brania Luteiny trochę waga też wzrosła o jakieś 1- 1, 5 kg.

Gość Zakłopotana8923545
No właśnie nie wiem co o tym myśleć, bo ja u siebie tłuszczu nie widzę. Ważę 55 kg przy 170 cm, a ważyłam 50 kg przed tym całym problemem z okresem. Sądząc po moich wymiarach to raczej nie jest to wynik zapuszczenia się przez te pół roku. Powiedziałabym, że jestem raczej tak samo chuda jak zawsze, ale nie będę tu się chwalić wymiarami, bo to nie ma żadnego znaczenia. Bardzo chciałabym dostać już miesiączkę i żeby te 5 kg ze mnie zeszło, bo przez to czuję się ociążała.

Gość Zakłopotana8923545
Lekarz kazał mi zażywać luteinę 50 3 razy dziennie po tabletce przez maxymalnie 5 dni, nie więcej i za 3 tygodnie jak wróci z urlopu to do kontroli. W ogóle badał mi podbrzusze czy nie mam nic na jajnikach itp. To była moja pierwsza wizyta u ginekologa i jestem dziewicą jeszcze o to też pytał. Jakie to ma znaczenie jak już wchodzimy w takie frywolne tematy? :-)

Gość Zakłopotana8923545
I czy brak seksu powoduje jakieś choroby u kobiet? Szczerze mówiąc jeszcze mi nie w głowie takie rzeczy. 19 lat to już ten wiek wiem, ale ja przez te problemy z miesiączką nie mam nawet libido i nie podniecają mnie mężczyżni...

Gość Zakłopotana8923545
W ogóle te problemy powoduje u mnie zaawansowana nerwica, więc cały czas muszę działać profilaktycznie aby miesiączka się pojawiała to znaczy pracować nad sobą i swoją psychiką.

Gość azu
A czy gin zlecił ci badania hormonów? Bo brak okresu, zerowe libido to właśnie zwiazane jest z hormonami.

ginekolog musiał zadac pytanie czy jestes dziewicą bo np gdybyś nie była to zbadał by cie usg domacicznym(nie wiem jak to sie nazywa tak profesjonalnie)

Gość Zakłopotana8923545
Nie zlecił mi. Przepisał mi tylko Luteinę 50 na wywołanie okresu, a jego pielęgniarka kazała udać się do psychologa na terapię i zrobić badania tarczycy, bo tego ani rusz. A ginekolog kazał za 3 tygodnie przyjść koniecnie do kontroli.

Gość Zakłopotana8923545
W ogóle na długo zapamiętam tę wizytę. Czułam się tak fantastycznie, zostałam potraktowana bardzo miło. Trochę się popłakałam jak mi zrobiła wykład ta pielęgniarka, że nie wolno tak długo zwlekać z brakiem miesiączki, bo skracam sobie tym życie itp, że też ma córkę i nie tylko ja mam życiowe problemy itp, a jak wychodziłam z gabinetu to kazała mi wytrzeć nos i łzy żeby pacjenci na ewnątrz nie myśleli, że mnie tam bili w środku. :-)