Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Lepiej przefarbować włosy w domu czy u fryzjerki?

Polecane posty

mam włosy jasny brąz a chce przefarbować na jasny blond. zastanawiam sie czy zrobić to sama w domu (oglądam na temat farbowania włosów na prawde dużo rzeczy np. http://www.youtube.com/watch?v=UY4UM9ZZyiM ) wszyscy mówią że fryzjerka to profesjonalista ale jak ostatnio farbowałam u niej włosy szmponem koloryzującym z ciemnego blondy na ciemny brąz to ta fryzjerka zrobiła mi przez przypadek ombre (a miały wyjść całe) i jeszcze mówiła ze zostały krzywo rozjaśnione. dopiero 2 tygodnie później jak już to zeszło to kupiłam szamponetke w tym samym kolorze i sama sobie zrobiłam i wyszło dobrze jak myślicie. gdzie przefarbować włosy? p.s. ja też chce kupić farby a jak fryzjerka mi wybierze jakiś dziwny kolor to potem będę musiała chodzić do niej farbować odrosty nie wiem co robić!

no to musisz wybrać dobrego fryzjera. Mój mi pokazuje paletę i mówi, że na moich włosach ten kolor wyjdzie jak ten itd.

Gość przeszto jasnejest
kup wlasna farbe i idz do fryzjerki ti Ci nia zrobi, duzo fryzjerow tak robi i ja tez tak zawsze chodze. Nie rozjasniaj sama w domu bo to moze sie skonczyc tragicznie

Zrób jak uważasz, ale ja np. niedawno byłam u fryzjerki i totalnie schrzaniła mi kolor, zrobiła za ciemny i teraz męczę się aby go wypłukać:) Chociaż takie robienie w domu samemu jest ryzykowne, lepiej może pójdź do dobrego zuafanego fryzjera, niż masz poźniej ryczeć w domu, że Ci nie wyszedł kolor :)

Gość _Cini_
Na blond lepiej farbować u fryzjera. Rozjaśniacze ze sklepów i farby powodują, że włosy stają się żółte. Wiem, bo to przerabiałam.

popytaj koleżanek czy mogą Ci kogoś polecić. Moja kiedyś też poszła do fryzjera, żeby sobie zrobić kasztanowi brąz a baba jej rude przy skórze a na dole brązowe zrobiła. Poleciłam jej swojego i jest zadowolona. Dużo jest fryzjerów o kant dupy, a każdy i tak będzie gadał "kto pani te włosy farbował, kto panią ścinał"

Gość dfsdfdsffdsfsf
ja od 3 lat robię sobie całe włosy sama. Mam włosy prawie do pasa, farbuje co 3-4 tyg. I jakos nie narzekam bo jest ok:)

Ja też robiłam w domu sama i wszystko było ok, kolor ładny. Coś mnie podkusiło i poszłam do fryzjerki i wyszedł mi okropny kolor ! :) ale z takimi sprawami jak rozjaśnianie itd. lepiej udać się do fryzjera ;)