Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona córka

Moja mama zaczeła palić papierosy! Jak ją przekonac żeby tego nie robiła?

Polecane posty

Gość zaniepokojona córka

Cześć, drugi raz pisze ten sam temat, sorry ale tam nie było odpowiedzi. Mam 19 lat i jestem przeciwniczką palenia, moja mama tez zawsze była, dopiero na początku tego roku w styczniu zaczeła palić, po prostu z dnia na dzień kupiła sobie paczke i powiedziała że chce spróbować bo wczesniej nigdy nie miała papierosa w ustach no i od tego czasu kupiła sobie jeszcze przez nastepny miesiąc kilka razy paczke bo "chciała zobaczyć co palacze w tym widzą" no i mniej więcej od marca pali regularnie, próbowałam ją przekonac że to idiotyzm a ona mówi że "wszystkiego trzeba w życiu spróbować a ja już stara baba jestem". Nie wiem co jej odbiło i jak można być tak głupim żeby mając 45 lat zaczynać palić, ona nie ma od paru lat żadnego chłopa, jest rozwiedziona z ojcem, nie mam rodzeństwa więc w sumie tylko ja moge ja przekonac do niepalenia ale na nią zadne argumenty nie działają :) Macie jakieś pomysły co robić?

Gość zaniepokojona córka
:(

Gość rozpita:)
Realnie to możesz tylko poprosic - ale jak się spodobało to licz się z tym, że będzie palić - zapewne kiedyś też spróbujesz - jednych to wciaga innych nie...

Gość Hayasaka
udawaj, że masz alergię na dym papierosowy ;)

Gość zaniepokojona córka
No już raczej za późno, zeby wymyslac jakieś alergie. Cóz, chyba już z nią nie wygram. Nie rozumiem, co ludzie widzą w tych papierosach? :(

Gość milion milionów
tez byłam przeciwniczka, zatykałam nos, gdy ktos palił przy mnie, nawet jak ktos przechodził za papiersoem to tak robiłam. Strasznie przeżywałam jak musiałam być w towarzystwie palaczy :O to było żałosne...teraz sama palę, nie codziennie, ale palę i lubię to

Gość zaniepokojona córka
ale dlaczego zaczełas palić?

Gość milion milionów
bo jestem idiotką tak jak twoja matka :)

Gość milion milionów
podszyw;] znajomi palacze, z którymi spędzałam troche czasu, stres-zawsze papieros przed czy po jakimś stresujacym wydarzeniu mnie uspokajał, poza tym na imprezach też zawsze ktoś poczęstował i tak sie zaczęło.

Gość milion milionów
czyli w zasadzie jednak jestem idiotkom bo ulegam wpływom idiotów :)

Gość milion milionów
i nawet nie potrafię poprawnie napisać idiotką czyli jestem iditkom przez o em taką superidiotką :)

Gość milion milionów
nazywaj to jak chcesz podszywie, to moja sprawa :classic_cool: 🖐️

Gość milion milionów
ale gdy się tak zastanowiłam na tyle na ile może zastanowić się idiotka to doszłam do wniosku ze to nie tylko moja sprawa bo przecież gdy dostanę raka to bedą mnie leczyć i koszty leczenia z pewnością przekroczą te gówniane składki, które sama zapłaciłam więc będą musieli do mnie dopłacać inni ludzie ale jestem idiotka :)