Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość levvatyw;

picie wody jest dobre na odchudzanie?

Polecane posty

Ja na każdym treningu wypijam 2 litry wody. Ale czy pomaga w odchudzaniu to szczerze powiem nie zwróciłam na to uwagi. Na pewno ważne jest to jaką wodę się pijemy. Ja zawsze pije wodę źródlaną Iwoniczanka. Ta woda mi smakuje i ma odpowiednio zbilansowany skład. Jak chcecie poczytać o jej składzie to proszę http://iwoniczanka.pl/produkty/woda-zrodlana/#mineraly

Gość isianka
Zgadzam się z przedmówczynią. Pamiętaj też, o pH wody. Należy spożywać taką, która ma pH około 7 jest to wzkaźnik zblizony do Ph naszej krwi. Takie pH ma np. veroni hydration.

Gość bbuuddaa
Najlepiej 7,35-7,45, bo tyle wynosi ph naszej krwi. Veroni ma 7,4

Gość gość
To faktycznie bardzo zbliżone. Wtedy organizm jest najbardziej odżywiony. Szybciej jest wchłaniana. Musze spróbować Veroni, czy w każdym sklepie dostanę?

Gość gość
W każdym to chyba nie, ale powinna być w marketach - widziałam w auchan, tesco, carrefour, delikatesy centrum i zawsze jest u mnie pod domem w odido.

Gość bbuuddaa
U nas mają na siłowni w sklepie, w delikatesach centrum, a tak to zapasy robię w marketach :) Co do odwodnienia, to fakt, woda z elektrolitami będzie najlepsza. Ale w odchudzaniu również picie wody pomaga, bo nasz organizm nie musi jej wtedy magazynować.

Gość waldek56
a co z pH wody - wszedzie na forach piszą że veroni hydration najlepsza bo ma pH powyżej 7 ? ktoś stosował/pił?

Gość gooooraIka
7,35-7,45 będzie najlepsza, bo tyle wynosi ph krwi. Jeśli woda będzie miała podobne, to lepiej się z nią zmiesza i lepiej nawodni każdą komórkę.

Gość carolka991
Oczywiście! Ja piję tylko wodę chociaż już się nie odchudzam. Woda jest zdrowa, nie musisz kupować butelkowanej wystarczy dzbanek z filtem np z http://dafi.pl/ i będziesz mieć czystą wodę.

Gość gość
Jak wszyscy wiemy woda nie zawiera kalorii, jest więc wspaniałym płynem żeby zagwarantować równowagę wodną organizmowi w kuracji odchudzającej. Ja piję sporo wody i to mineralnej. Na przykład zamiast porannej kawy wypijam szklankę Piwniczanki z plasterkiem cytryny albo limonki, pomaga mi po nocy obudzić organizm, a i metabolizm działa też prawidłowo. A przy okazji z etykiety na butelce dowiedziałam się o trwającej Wielkiej Loterii Piwniczanki (https://50lat.piwniczanka.pl/ ) i biorę w niej udział. Przecież nie przepuszczę takiej okazji na wygranie auta:) Gracie?

Gość Amela

Ja nigdy nie umiałam wypic 2 litrów wody w ciągu dnia. W końcu uznałam, że łatwiej będzie będzie wypic coś smacznego, nie chciałam zwykłej wody smakowej, ale H2Owoc mnie przekonał, to woda z sokiem owocowym od tymbarka.

Gość Berolka

no niby tak, ale to chodzi o płyny wiec suma sumarum człowiek dużo wypija płynów  w przeciągu 24h. ja prócz wody lubię także pić soki Nuja. są wyciskane metodą cold press i dzięki temu mają sporo wartości odżywczych! a to jest niewątpliwy plus takiego napoju

Gość salima

Ja prócz wody piję sporo soków. Mi smakują osobiście soki ze sportfoodsoki.pl. Są pożywne, dobry, prosty skład no i sporo wartości odżywczych! Samo zdrowie w płynie.

Gość jagodzianka5

Lubie wodę ale lubię też soki, ostatnio popijam  dr witt multiwitaminę.