Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość levvatyw;

picie wody jest dobre na odchudzanie?

Polecane posty

Gość levvatyw;

czytałam gdzieś tak, nawet chyba tutaj mi przemknął taki temat gdy będe pi dużo wody to pomoże mi schudnąć?

Gość holownik88
no nie wiem ja słyszałam że tak ale w reklamie reklamują tabletki na odchudzanie które pozbywają się wody z organizmu i w tedy się chudnie więc nie wiadomo ponoć zdrowy dorosły powinien pić 4litry dziennie a chory na grypę jeszcze więcej

Gość coner
tak, bo pomaga oczyścić organizm z toksyn i nawadnia

Gość biczessss
chyba 2l, a nie 4 :)

Gość kjhkjhkhkh
ta najlepiej pij 8 litrów na dzień to będziesz maksymalnie przefiltrowany

picie wody... hm.... moja dziewczyna jest wodoholikem.. non-stop woda... i jakos nie widze zeby chudla... schudla w lutym 10 kg jak lezalem w szpitalu... takze chlopy... chorujcie

Gość tygrysek xxxxxxx
tak. Argumenty : - woda bierze udział w procesie spalania tłuszczów - woda bierze udział w procesie przemiany materii -woda bierze udział w wypłukiwaniu toksyn na poziomie molekularnym -woda jest do dnia dzisiejszego substancją która jest uznana za rozpuszczalnik który bierze udział w największej ilości reakcji chem (poprostu ten rozpuszczalnik rozpuszcza największą liczbe substancji chem) -sami składamy się w 95% z wody - woda transportuje tlen do każdej komórki po to bymogło dojśc do przemiany masy ciała na energie - woda z nas wyparowywuje - człowiek traci w ciągu dnia około 0,5 czystej wody z organizmu w skutek oddawania moczu, oddawania kału (w kupie też jest woda, wyparowywania, pocenia się,

Gość Alicia123
Ja jestem maniaczką odchudzania, sprawdzania nowych diet itp. Ostatnio zaczęłam chodzić na intensywne treningi na siłownię, mam swojego trenera i polecił mi on żebym piła wodę z magnezem, bo dobrze wpływa na mięśnie. Magnez również spowalnia proces męczenia się. Woda ma też w sobie witaminę B6, która wspomaga proces wchłaniania się magnezu. Ćwiczę jak szalona, więc chce mi się pić. Zaczęłam codziennie pić Ustroniankę z magnezem i to było to!

Gość Mari24
prawię się zgodzę, picie wody jest ważne, ale równie ważny jest trening. Niestety bieganie kosztuje dużo energii... czasem tak bardzo chciałam schudnąć że miałabym wtedy ochotę biegać i gimnastykować sie cały dzień... ale... kto ma na to czas i siły?

Gość kocham-sport
ja kocham sport, jedyny problem z wagą miałam raz po kontuzji... niestety teraz to się powtórzyło... znów jestem uziemiona, czuć się gorsza od koleżanek i znów się objadam... diabli wzięli dobre nawyki.. jak mam skutecznie chudnąć i wrócić do swojej dawnej figury?

Gość odchudzam się36
odchudzam się od kilku tygodni... ponownie... próbowała tylu diet i cudownych sposobów... tabletki... suplementy.. ćwiczenia... nic nie pomagało, suplementy były za drogie... po ćwiczeniach czułam się jeszcze gorzej niż przed... ale.. wciąż mam nadzieje ze w końcu się uda..

Gość niesamowite w końcu chudnę
niesamowite w końcu chudnę...chyba mam szczęście... tak myślę.. przypadkiem znalazłam ciekawą ankietę po jej wypełnieniu skontaktował się ze mną bardzo miły pan... przyznam że po tym co przeszłam wcześniej byłam nieco nieufna, ale okazuje się że było warno. Właśnie sprawdzam tę metodę, nie dość że stać mnie na nią to jeszcze czuje się cudownie po każdym dniu.. Nie całkiem rozumiem jak to działa, ale wiem że chodzi o sposób w jaki funkcjonują mięśnie.

Gość Mari24
niesamowite w końcu chudnę, podziel się może mi pomoże?

Gość niesamowite w końcu chudnę
nie wiedziałam czy tak wypada... skoro Mari24 prosi, ten link dostałam jakiś czas temu od znajomej http://tnij.org/u18u

Gość mariolka o
schudnać nie pomoże :D niby jak ma pomóc pomaga tylko oczyszczać organizm

Gość violkka
"Z własnego przykładu - tak, jak pijesz wodę to nie chcę ci się tak bardzo jeść bo cię zapycha." wręcz przeciwnie. woda wzmaga głód

Gość turzyca
tak na odchudzanie jest dobre, bo pomaga nawilżać skóre ale woda jako taka oczywiście schudnąć nie pomaga

Gość matka nastolat
No niestety, sama w sobie przeszkadza, bo jak pijesz dużo wody, to bardziej chce się jeść. Trzeba oczywiście pić, ale racjonalnie i niedawno były te nowe badania, że spożywanie nadmiaru wody jest szkodliwe dla orgANIZMu

Gość wyciskam wodę z kupy
:D

Gość defrgthyjukil;kj
gówno pomaga, tylko latasz sikać ciagle

Gość dona45
woda jest ważna, czy pomaga na odchudzanie... niekoniecznie.. może pomóc wraz z błonnikiem tak jak wspominały moje poprzedniczki :)

Gość gość
Picie wody jest idealne na odchudzanie :) Im wiecej tym lepiej. W domu mam zawsze zgrzewke wody, a w pracy mamy takie dystrybutory wody - http://www.aqua-logic.pl/ - to korzystam z nich niemalże non stop :D I pomaga :)

Gość gość
Woda przede wszystkim oczyszcza organizm to ważne, aby w trakcie dnia pić jej dość dużą ilość. Mi pomogło zainstalowanie bezbutlowego dystrybutora, który od razu dostarcza mi przefiltrowaną wodę. Możesz sobie taki zamówić np. na www.aqua-logic.pl, zobaczysz jaka jest różnica.

Słyszałam że podobno jest to prawda i woda pomaga w odchudzaniu. Ja osobiście już od ponad 2 lat pije około 1,5 litrów wody dziennie ale do odchudzania jej nie stosowałam bo nie potrzebowałam. Najbardziej lubię wode źródlaną Iwoniczanke http://iwoniczanka.pl/. Ma ona w swoim składnie odpowiednią ilość wszystkich minerałów i bardzo mi smakuje.

Gość gość
albo jest to woda zrodlana albo mineralna, zdecyduj sie z ta kryptoreklama, bo jak widze takie cos i osobe ktora reklamuje produkt o ktorym nie ma bladego pojecia cyzm sie roznic, to sie odechciewa nawet wody z kranu pic :O

Gość grazynaa44
Picie wody jest wskazane po treningu, w trakcie rownież. Prawidłowe zapotrzebowanie organizmu jest to ponad 2l wody. Ale należy pamietać, ze niegazowana, aby gazem nie rozpychać jelit. Najlepsza jest ta, ktora ma zbliżone pH do pH krwi. Znalazłam w sklepie Veroni Hydration. Oczywiście sama woda nie schudniemy, ale ważne jest nawadnianie, aby zachować równowagę wodno-mineralna.

Czy schudnąć...zalezy jak to rozumieć. Jeśli do tej pory brakowało ci wody w organizmie - piłas mniej jak 2l dziennie - i masz nadwage - to prawdopodobnie twój organizm w ramach zabezpieczenia gromadził każdą kroplę wody - może to objawiać się również np tym, że bywasz czasem napuchnięta po buzi czy rękach, nogach. Gdy zaczynasz pić tyle ile należy organizm nie martwi się, że nagle mu odetniesz wodę...i wydala regularnie jej nadmiar - bieze tylko tyle ile potrzebuje - a wczensiej chomikował. Wiec teoretycznie jak zaczynasz wiecej pic...wiecej siusiasz i waga tez spada. Jenak nie myl tego ze spalonym tłuszczem.