Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I jak tu nie zwariować????????

Pytanie o poród i przygotowanie do niego

Polecane posty

Gość I jak tu nie zwariować????????

Hej Kobietki! Zaczynam 30 tydzień wiem, że do rozwiązania jeszcze trochę czasu ale nigdy nie wiadomo kiedy ono nadejdzie czy synusiowi się pośpieszy czy też będzie mu za dobrze i urodzi się po terminie a więc trzeba być przygotowaną... Powoli kompletuje wyprawkę tj kosmetyczne najpotrzebniejsze rzeczy bo ciuszki już mam itp zabrałam się też za torbę do szpitala i inne potrzebne przybory ale moje pytanie jest takie. Na książeczce ciążowej są różne na odwrocie konsultacje, moja Pani ginekolog zaleciła mi konsultację z dentystą itp po co? Nie mam zielonego pojęcia... :/ Myślałam też nad różnymi rozwiązaniami dotyczącymi porodu jak np znieczulenie z zewnątrz oponowe do tego potrzebna jest konsultacja z anestezjologiem. Kiedy najlepiej się na taką wybrać? Jak się do niej przygotować? Poproszę o porady doświadczone mamy! Dzięki

Po co do dentysty? bo zęby dość mocno dostają w kość podczas ciąży i dobrze jest sprawdzić stan swojego uzębienia ;) Co do znieczulenia to ja zaczynam 39 tc i dopiero teraz będę jechać na konsultację do szpitala. Torbę spakowałam tydzień temu, wyprawkę skończyliśmy kompletować też około tygodnia temu :)