Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa....24

Dlaczego pracodawcy chcą zdjęcie do CV ??

Polecane posty

Gość ciekawa....24

Rozumiem na takie stanowisko jak sekretarka - to wizytówka każdej dbającej o wizerunek firmy ale na zwykłe stanowisko biurowe fotka ?

Gość ciekawa....24
Szef? Na rozmowie byłam u kobiety, okolo 45-50 lat. Zaprosiła mnie do drugiego ''etapu'' w poniedziałek, pytam po prostu z ciekawości po co im to potrzebne :D

Gość hfdghfhjhgh
nikt nie chce brzydkich

Gość jfks
bo swiat schodzi na psy

Gość grzechu_
Mój kumpel na stanowisko operatora wózka widłowego musiał dać do cv dwoje zdjęcie :)

Gość se se sssseeeees
Nie chodzi o wygląd mordercy :D ale CV to teraz taka osobista wizytówka i pracodawca po prostu chce wiedziec kogo moze sie spodziewac słodkiej blondi z wiejskim makijazem czy profesjonalnej pracownicy bo karta CV to co to jest? kilka zdan czarno na bialym i tyle

Gość moniczka :P
Tak się już przyjęło w Polsce ludzie patrzą na wygląd potem na twoje kwalifikacje za granica nie do pomyślnie było by wysyłanie cv ze zdjęciem

Gość grzechu_
W wielu firmach działy personalne patrzą na wygląd przyszłego pracownika tylko o tym się głośno nie mówi !

Gość weqwweewe
ciekawa....24 Szef? Na rozmowie byłam u kobiety, okolo 45-50 lat. Zaprosiła mnie do drugiego ''etapu'' w poniedziałek, pytam po prostu z ciekawości po co im to potrzebne Ona odchodzi ,bo stara już ,ma ostatnie zadanie ,poszukać szefowi i przeszkolić młodszą doopę.

Gość nlknkl'
"Chcą ładnych ludzi po prostu" czyli brzydcy są skazani na bezrobocie?

to dziwne, ze niby zapraszają cię do pracy, ale za 2 tygodnie. nie masz umowy ani nic. lepiej szukaj dalej, bo to nic pewnego. a dostałaś skierowanie na badania lekarskie?

Gość hfdghfhjhgh
brzydka moze byc kasjerką w biedronce/lidlu , tam widzialem sporo takich

Gość nlknkl'
"nikt nei zatrudni pracownika o wygladzie seryjnego mordercy" a jaki jest wygląd seryjnego mordercy? dlaczego w ogóle myślisz e=ze istnieje coś takiego jak wygląd seryjnego mordercy. Wbrew pozorom wygląd nie mówi nic bo taki seryjny potrafi się świetnie maskować nie tylko wyglądem ale i zachowaniem

Gość hfdghfhjhgh
chodzi o to ze nikt nie chce pracownika o końskim ryju, niesympatycznej gębie , wyrwane brwi, podkrazone oczy, tluste wlosy , po co komus taki dziad? ludzie potrafią wyslac nawet zdjęcia w majtkach z wakacji czy podczas oglądania telewizji w domu, widzialam sporo takich aplikacji tragedia jakas

Gość bo przyjemniej
się pracuje z ludźmi ładnymi niż z brzydkimi. To jest zwykły zmysł estetyki. Tak samo jak lepiej Ci się pracuje w ładnym, czystym pomieszczeniu niż w obskurnym, brudnym. Poza tym ludzie brzydcy często nie dbają o siebie, bo uważają, że jak są paskudni to im już nic nie pomoże i inni nie zwracają na nich uwagi. I potem siedzisz z takim/taką w jednym biurze i smród na cały pokój ;/

Gość Członek_Forum
No nie wiem jak tam u ciebie ale w biedronkach i lidlach u mnie w mieście są w większości niezłe laski!

Gość bo przyjemniej
się pracuje z ludźmi ładnymi niż z brzydkimi. To jest zwykły zmysł estetyki. Tak samo jak lepiej Ci się pracuje w ładnym, czystym pomieszczeniu niż w obskurnym, brudnym. Poza tym ludzie brzydcy często nie dbają o siebie, bo uważają, że jak są paskudni to im już nic nie pomoże i inni nie zwracają na nich uwagi. I potem siedzisz z takim/taką w jednym biurze i smród na cały pokój ;/

Gość Zuzanna Amelia & 1
Dostalas prace Fikusna ? Moje gratulacje. napisz cos wiecej gdzie i co bedziesz robic.