Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ihminen

Do osób noszących soczewki kontaktowe.

Polecane posty

Gość Ihminen

Zaczne od tego, ze nosze miesieczne soczewki kontaktowe od pol roku. Regularnie co trzy miesiace "odwiedzam" okuliste. Ogolnie mowiac, nie mam problemow z soczewkami. Ale zauwazylam, ze od jakis 3 miesiecy, gdy rano zakladam soczewki (dodam, iz wszystko jest robione oczywiscie w sterylnych warunkach), mniej wiecej po 3-4 godzinach odczuwam cos dziwnego. Moze zabrzmi to absurdalnie, ale jest takie uczucie, jakby oczy wychodzily mi z oczodolow i wtedy czuje, ze mam soczewke na oku, gdzie normalnie sie jej nie odczuwa. Wtedy zaciskam tak oczy, pomrugam i jakby przechodzi, ale znow to uczucie wraca za jakis czas, badz pocieram oczy. Nie wiem, czy to ma cos wspolnego z suchymi oczami. Stosuje specjalne krople nawilzajace oczy. Czy ktos z was tez ma cos takiego?

jakos nie mam takich problemow oczywiscie po parunastu godzinach odczuwam te zmeczenie i obraz lekko sie marze ale zeby po paru h to dziwne .... nie wiem moze chodzi o te nawilzenie kazde oczy inaczej reaguja na te soczewki wiec kto wie

Gość porolonka
u mnie kiedys sie cos takiego zdarzalo, stosuje dlatego wieczorami krople do zmeczonych oczu. Z tego co wiem jest to spowodowane wysychaniem oczu (moze przebywasz w klimatyzowanym pomieszczeniu albo cos takiego).

Też noszę soczewki ale nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło.. Nie zmieniałaś rodzaju soczewek? Nosisz te same , ze zgodnymi parametrami cały czas?

Gość fsghjrglwue
czasem tak mi się zdażało, gdy wymieniałam soczewki/wkładałam je następnego dnia, przechodziło:)

Gość ale zmieniasz je
co miesiac czy te jedne nosisz przez pol roku?