Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Kalina

slub kościelny -problemy ?

Polecane posty

Gość Mama Kalina

Witam !Moze ktoś z was miał taką sytuacje .. Czy ksiądz moze odmowic wydania pozwolenia na slub w innej parafii dla mojej corki ,dlatego , ze ja jestem niepraktykujaca , nie chodze do koscioła , nie przyjmuje po tzw ,,koledzie "..Czy może utrudniać z tego powodu . Córka mieszkaw tej chwili za granica ,ja mma udac się po dokumenty do parafii . Moze ktos był w takiej sytuacji..?

Gość gogow
mogą być problemy , ja poszlam do ksiedza po zaswiadczenie ze bylam bierzmowana mialam byc chrzestna i ksiadz robil problemy az 3 razy u niego bylam bo nie chodzilam do kosciola

A co ma twoja wiara i twoja praktyka do ślubu córki? To przecież nie ty chcesz wyjść za mąż, a twoja córka. Tu każdy odpowiada za siebie, nie ma odpowiedzialności rodzinnej.

Gość matka zagranicznej córki
Ja miałam podobną sytuację. Córka wcześniej rozmawiała telefonicznie z kancelarią kościoła, uprzedziła, że po dokumenty przyjdzie matka. Ksiądz wydał to, co było potrzebne bez problemów. Zainkasował też opłatę za tę "usługę"

Gość taka prawda i już
Jeśli twoja córka praktykuje to problemów nie będzie. Jeśli nie praktykuje to po co jej slub kościelny?

A matka chrzestna powinna być wierząca i praktykująca, jak najbardziej, więc to nic dziwnego, że ksiądz nie chciał wydać ci zaświadczenia, gogow.

Gość Mama Kalina
własnie..a co ma ? Jak znając życie i kościól ich często ,zachecajace praktyki " ..to tak mysle ze mogę posłuchac reprymendy..al przeciez to nie moj slub..Córka odpowiada za swoja wiare..ja zrobiłam co do mnie należy..dalej jej wybór.. Janiejestem z tych cichych..nastawiam się na poważna rozmowę, jesli bedą trudności uderzę do wyższych instancji i zapytam sie o podstawę robienia problemów..czytałam na innych Forach ,ze sa czasami problemy i niezle wyciągają kasę! stąd moje pytanie tu ..

Gość Mama Kalina
po co jej slub ? to nie jest ten temat..sorry

Gość Mama Kalina
tak w przypadku chrztu to zrozumiałe..

Gość KONTRABANDA
a córka jest wierząca ?

Gość Mama Kalina
dlaczego pytasz ? Nie chce tu aby ten temat rozciagnał się jak guma..zapytałam o konkretną sytuację .

Gość KONTRABANDA
bo może ksiaz wcale nie kierował tego do ciebie tylko do twojej córki .

Gość Mama Kalina
?? Przeczytaj jescze raz moje pytanie..co kierował? nikt z nim nie rozmawiał..jeszcze ? do kancelarii wybieram sie po dokumenty pierwszy raz.. ,slub planowany za rok w innym miescie w parafii młodego tak zdecydowali..