Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śniło mi się...

Sny- ktoś pomoże?

Polecane posty

Gość śniło mi się...

Od kilku tygodni mam ciągle powtarzający się sen. Co prawda nie są to identyczne sny, ale do rzeczy. Śni mi się, że gdzieś idę lub jadę rowerem, zawsze wiem jadę( do domu, do koleżanki, do sklepu, różnie) i nagle zaczynam przechodzić przez most, gdy już jestem około w połowie moje nogi zalewa woda. Okazuje się, że część miasta po drugiej stronie mostu jest cała zalana. Oczywiście widząc, iż nie mogę przejść dalej wracam się i udaję się tam skąd przyszłam. Nigdy w tych snach nie tonę,ani nie uciekam przed tą wodą, po prostu spokojnie się wracam. Jakiś czas temu śniło mi się, że przez ten most przeszłam w końcu. Tyle, że nigdzie nie widziałam wody. Jednak dzisiaj znów sen, że nie mogę dalej przejechać, bo w połowie mostu okazuje się, że jest powódź i most jest zalany. Ogólnie nie jestem fanatyczką senników, ani nic w tym stylu. Ale zastanawia mnie ten sen, bo powtarza się co kilka dni, tygodni. Może ktoś zna się na snach i pomoże wyjaśnić?

Gość haha dzis pisalam to samo....
Ja mam taki ze jade pociagiem i jak jestem blisko docelowej stacji to zawsze stoje kolo drzwi niby popatrzec i bezbolesnie wypadam z tego pociagu,ale zostaja w nim moje rzeczy i musze czekac na nastepny albo czekac az ten wroci bo wiem ze jego kurs w tym dniu sie skonczy i nie odzyskam rzeczy :(

Gość koniee
Właśnie miałam też napisać o powtarzającym się śnie :). Mnie ciągle śnią się zjeżdżalnie, tzn siły mi się już 4-5 razy, najróżniejsze. Wielkie, zakręcone lub proste, zawsze bardzo długie i wysokije zjeżdżalnie, z których zjeżdżam z kilkorgiem znajomych/bliskich. Też mnie to nurtuje bo to dosyć dziwny motyw ;]

Gość gab..
kiedyś często miałem taki, że jestem na jakiejś jakby górze, a dookoła niej nie ma nic, nieskończona przepaść, i w końcu postanawiam skoczyć w tą przepaść mam tez taki, że jestem w domu mojej babci i spędzam tam wesoło czas często też powtarza mi się taki, że pewna osoba z bliskiej rodziny chce mi zrobić krzywdę w senniki nie wierzę, mam bardziej kwantowe podejście do snów

Gość koniee
u mnie najgorsze jest to, że według tych wszystkich senniczków: zjeżdżalnia - 'zawiść innych osób, wywołana naszymi sukcesami i szczęściem' faktycznie, przez ostatni rok spotkało mnie kilka bardzo dobrych rzeczy, których teoretycznie można by zazdrościć ale nie obnoszę się z tym nigdzie i nie uświadczyłam z niczyjej strony jakiejś szczególnej zawiści (póki co). Mam nadzieje, że tych znaczeń snów nie traktuje się jhako jakieś długoterminowe przepowiednie ;/

Gość Księżycowa lady
Most symbolizuje połączenie dwóch światów, próbę zmiany. I tak przejawia się ten symbol w Twoim śnie. Wskazuje lęk przed podjęciem jakichś zmian bądż dążenia do celu (miasto) (woda) Żywioł wody mówi o uczuciach, często chwiejnych, brak zdecydowania, kaprysy itd. To że widzisz drugą częśc miasta zalaną może świadczy też o obawie przed porażką czy pesymiźmie. i teraz odniosę się do sennika: Rower to pojazd, którym trzeba koniecznie jechać do przodu, bo inaczej się przewróci. Wóz lub samochód mogą stać, rower nie. Kiedy śni się rower i jazda rowerem, zawiera się w tym dla ciebie rada, abyś wykazał wytrwałość, nie zatrzymywał się w swoich wysiłkach, gdyż jesteś na dobrej drodze o ile tylko nie staniesz lub i skręcisz z niej gdzieś w bok. Czyli podsumowując sen mówi o tym, że Twoje dążenia do czegoś, wysiłek (rower) są blokowane przez lęki, by może brak pewności, natomiast uważam , że nie jest to zły znak. Raczej sen podpowiada, zeby się przełamac i znależc w sobie siłę ;) Pozdrawiam

Gość śniło mi się...
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.

Gość sliwkanawierzbie
Znam to :) Nigdy nie szukałam w snach ukrytych znaczeń, ale kto tam wie. Ciagle śni mi się, że jestem na planecie małp :D To jest jakiś koszmar, wszędzie małpy. Co to może znaczyć?

Gość juri

chciałam skoczyć z mostu we śnie, tutaj mam wytłumaczenie tego snu: https://www.horoskop360.pl/sennik/most

Gość zaginiony w życiu
Dnia 1.09.2012 o 21:37, Gość haha dzis pisalam to samo.... napisał:

Ja mam taki ze jade pociagiem i jak jestem blisko docelowej stacji to zawsze stoje kolo drzwi niby popatrzec i bezbolesnie wypadam z tego pociagu,ale zostaja w nim moje rzeczy i musze czekac na nastepny albo czekac az ten wroci bo wiem ze jego kurs w tym dniu sie skonczy i nie odzyskam rzeczy 😞

Podróż pociągiem nie należy śledzić swym rozumem, bo właśnie wtedy nie wiemy kiedy wysiąść i jaka jest stacja docelowa. Wysiadamy wtedy gdzie bądź i się gubimy. Podróż pociągiem udaję się wtedy gdy nie śnimy, wtedy dojeżdżamy do celu bez problemów.

Zjeżdżalnie w których zjeżdżamy na dół ze znajomymi to nic innego jak schodzenie na manowce z powodu tych nieodpowiedzialnych znajomych. Zmieniamy w ten sposób świat snów na niższy, w którym jest więcej kłopotów niż było w poprzednim.

Skok w przepaść to zmiana świata snów o wiele poziomów na raz, którą należy unikać za wszelką cenę. Bardzo niebezpieczna sprawa, bo tam na niskich poziomach chodzą swobodnie dzikie zwierzęta.