Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. Moja dziewczyna zaczela brac tabletki anty przed okresem. Niestety okresu brak. Czy to moze byc wina tabsow? P.S Przepraszam za takie pytanie ale jestem w tych sprawach calkiem zielony. Pozdrawiam Kolezka

Gość Perw mobilna
1. Twoja dziewczyna jest głupia. 2. Tak, brak miesiączki jest spowodowany rozpoczęciem stosowania tabletek. 3. Jest też taka możliwość, że zaszła w ciążę zanim zaczęła brać tabletki.

Gość efbgef
ruchac ja poki moze

Gość Perw mobilna
1. Zmądrzeć. Piętnaście razy przeczytać ulotkę dołączoną do tabletek. Tobie też się nic nie stanie jak przeczytasz, a może jesteś mądrzejszy i potrafisz czytać ze zrozumieniem. 2. Dokończyć przyjmowanie tabletek i czekać na krwawienie, które powinno pojawić się w trakcie 7-dniowej przerwy lub w trakcie przyjmowania tabletek placebo, w zależności od tego jakie tabletki przyjmuje. Ponadto do momentu rozpoczęcia kolejnego opakowania powinniście się dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą. 3. Jeśli zabezpieczaliście się dodatkowo lub nie współżyliście od momentu rozpoczęcia przyjmowania tabletek test można zrobić 14 dni od ostatniego ryzykownego stosunku. Jeśli polegaliście tylko na tabletkach to z testem trzeba poczekać mniej więcej do 20 tabletki.

Gość Perw mobilna
Jakie to tabletki?

Gość Perw mobilna
Jesteś bezczelnym kłamcą. W ulotce Yasmin, Yasminelle, Yaz (w ulotce każdych tabletek) jest dokładnie napisane kiedy należy zacząć przyjmowanie.

Gość moniaseb05
Każdą pierwszą tabletke zaczyna sie w pierwszym dniu miesiączki nie wydaje mi sie aby to nie pisało na ulotce pozatym lekarz wyraznie tłumaczy przepisując tabletki jak je stosowac i kiedy zacząc. Napewno musicie zabezpieczyc sie dodatkowo teraz. Twoja dziewczyna rozregulowane hormony w tym momencie i to może byc przyczyna ze nie dostała @ ale ja proponuje zrobic dla pewnosci test. A tak pozatym to w którym dniu cyklu wzieła pierwszą tabletke Inaczej ile dni przed spodziewana miesiączka?

Jak stosować lek Yasminelle->Kiedy można zacząć pierwszy blister->Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. Jest to w ulotce na 10000%. Nie pisz, że nie jest napisane, bo w tym momencie robisz z siebie kompletnego debila, który albo kupił podróbę na bazarze albo ma poważny problem z czytaniem. "Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni."

Masz w ulotce 6 rozdziałów: 1. Co to jest lek Yasminelle i w jakim celu się go stosuje 2. Informacje ważne przed zastosowaniem leku Yasminelle 3. Jak stosować lek Yasminelle (!) 4. Możliwe działania niepożądane 5. Jak przechowywać lek Yasminelle 6. Inne informacje

Dziekuje za pomoc. Ty Perswazjo powinnas nauczyc sie szanowac ludzi, nawet za ich bledy. Albo wcale sie nie udzielac na forum... P.S tabletka zostala wzieta 18 a powinna 22

Gość Perw mobilna
Czyli jednak kłopoty z czytaniem. 😴 W którym momencie wykazałam się brakiem szacunku? Nazywając Cię bezczelnym kłamcą kiedy stwierdziłeś, że czytałeś i w ulotce nie zostało sprecyzowane kiedy należy zacząć brać tabletki? Sugerując, że przydałaby się wizyta u okulisty? Czy może pisząc, że robisz z siebie debila uparcie powtarzając powyższe stwierdzenie na temat zawartości ulotki?

Dostalem odpowiedz na pytanie, i to wystarczy. A co do twoich docinek to nie zamierzam sie z toba klucic. "Nie kluc sie z idiota bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem..." Dziekuje i dobranoc.

Gość moniaseb05
kiedy przyjmuje sie tabletki trzeba wiedziec ze przez 21 dni kiedy bierze sie tabletke @ nie wystepuje dopiero pojawia sie w 7 dniowej przerwie przed nastepnyą paczka. Jesli okres sie teraz nie pojawił to mysle ze pojawi sie ja skonczy brac to opakowanie bo rozumiem ze ten okres sie spuznia co miała dostac 22. Ale musicie sie teraz dodatkowo zabezpieczyc bo ryzyko jest dosc duże tak mi sie wydaje ze dopiero od nastepnego opakowania zaczą działac tak jak powinny.

Dziekuje MoniuSeb05, od razu odzyskuje wiare w porzadnych ludzi. Tak, ten @ ktory mial byc 22 sie spoznia. Wytlumaczone rzeczowo i na temat. Dziekuje i dobranoc.

Gość Perw mobilna
Nic nie wytłumaczone, bo nic się nie spóźnia. Tej miesiączki nie będzie. I kłócić, a nie kłucic. 🖐️

Witam ponownie:) Jak wiadomo z tego tematu moja dziewczyna zażyła źle tabletki anty. Chciałbym się dowiedzieć kiedy ma wziąć następną tabletkę z kolejnego opakowania. Czy według informacji na opakowaniu czy z tym przesunięciem?

Gość Perw mobilna
Ale z jakim przesunięciem? :/ Co ma do tego przesunięcie? W ulotce jest napisane, że po przyjęciu 21 tabletek robi 7 dni przerwy, 8. dnia zaczyna kolejne opakowanie, niezależnie od tego czy krwawienie się skończyło czy trwa nadal.