Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweetcheart

po czym rozpoznam ciążę pozamaciczną?

Polecane posty

Gość sweetcheart

Witam. Piszę tutaj bo z internetu nie uzyskałam właściwych informacji, może któraś z Was miała podobne problemy. CHodzi o to, że okres mi się spóźnia 10-12 dni. Robiłam dwa testy-pozytywne, beta hcg wyszlo mi 327, bolą mnie piersi, brzuch mi strasznie wydęło, byłam u gina, żeby potwierdić ciąże, jednak on po usg dopochwowym nic nie zobaczył, powiedział, że albo to ciąża pozamaciczna, albo że wogole nie jestem, albo ze zarodek jest zbyt mały - ciąża zbyt wczesna by ja wykryć. Nie wiem co mam robić, słyszałam, że ciąża pozamaciczna jest niebezpieczna. CHciałabym ją jak najszybciej wykryć. Dziwi mnie ten brzuch, bo jeśli ciąża ma fakycznie 2-3 tyg, to z jakiej racji powiększony brzuch w taki specyficzny sposób od dołu? Nie wiem co mogę zrobić by się dowiedzieć cos, ginekolog kazal mi przyjsc za 2-3 tyg. Jaki ma byc przyrost hcg w pozamacicznej? planuje zrobic po tygodniu od ostatniego badania drugie. Nie wiem co robic, uplawy mam takie perłowo-różowe, mam czasem lekkie skurcze jak przy okresie. poradźcie coś prosze

Gość jakas taka mama
pewnie jest jeszcze za wcześnie i usg nie widzi pęcherzyka

Gość przyrost bety
Jest niższy niż 66% po 48h-i ból brzucha z jednej str. Poczekaj jak lekarz mówi- 7-8tygodniowa ciaża musi być widoczna na usg. Na tym etapie ektopowa niekoniecznie daje u ciebie znaki.

10 , 12 dni po dacie spodziewanej miesiaczki to jest juz koniec 6 tyg wiec za 2 3 dni moze bedzie cos widac. ja bym na twoim miejscu powtorzyla beze zeby zobaczyc czy i jak przyrasta. Moja kumpela miala ciaze pozamaciczna-za kazdym razem miala silne bole, plamiania itd.