Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierze i koniec

jak odmienic moje zycie...

Polecane posty

Gość nie wierze i koniec

Siedze we wloszech juz prawie 10 lat, nie mam zadnej normalnej, konkretnej pracy i na lepsza nie mam co liczyc. Mam juz 28 lat, nie mam studiow, tylko mature. Chcialabym wrocic do Polski, ale boje sie, ze nikt nie przyjmie mnie do pracy...

Gość To z czego tam zyjesz
jak nie pracujesz ??? W Polsce tez ciezko o prace.

Gość martinsons
Hej, może podasz swojego maila? Mam 31 lat, mieszkam w Londynie, chętnie Cię poznam, może nawet do mnie przyjedziesz jak się sobie spodobamy :)

Gość nie wierze i koniec
mollyde@libero.it Nie napisalam, ze nie pracuje, chodzilo mi o to, ze nie mam pracy, ktora daje mi satysfakcje, chcialabym robic cos innego.

Gość Corsair80
A chcesz wrócić do Polski, czy obojętnie gdzie, żeby tylko było lepiej? A co nie tak z Włochami?

Zawsze to lepiej być bezrobotnym na obczyźnie. Weź koło i się stuknij w czoło. Lepiej? To do rzeczy. Praca jest. Tylko do ludzi nie dociera że fakt zrobienia studiów w jakiejś dziedzinie nie zapewnia w niej zatrudnienia. Że nie jest tak, że gdy wyślą e-mail do jakiejś firmy, to prezes osobiście zadzwoni z gratulacjami i da własne biuro następnego dnia. Po prostu pracy nie można się bać. Ludzie siedzą, przeglądają ogłoszenia myśląc "Nie mam kwalifikacji", "nie mam doświadczenia", "nie mam predyspozycji", "nie mam szans", i w ten sposób omijają 20 ogłoszeń, a w tym czasie 21 okazuje się nieaktualne. Ty sobie odpowiedz gdzie Ci lepiej, w Polsce czy tam. Gdzie Ci jest łatwiej dogadać się z ludźmi, odnaleźć siebie. Kto chce pracować, znajdzie pracę. Tylko nie można się bać własnego cienia.