Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jeżynka6079

Witam:) Rozczarowana jestem tym krajem coraz bardziej:/

Polecane posty

Traktowana jestem jak intruz,wszędzie zbywana,nie mam juz sił,żeby walczyć o swoje prawa Dostaję alimentów 300 zł na 12 letniego chłopca,nie dostałam ani 1 zł podwyzki:/ Co to za kraj,ze nie chroni interesu swoich najmłodszych obywateli tylko chroni bandziorow i lumpów? W pracy przez 10 lat zmarnowalam tylko zdrowie i nic z tego nie mam. Chciałam rozpocząć coś swojego to wszędzie tylko układy i znajomości sie liczą--klika tak szczelna,że nie można się przebić. Modlę sie tylko,zeby zaczepiła się gdzieś do pracy za granicę,wtedy ściągną syna i bedziemy zyc jak ludzie. Pracuję tylko na opłaty praktycznie, kto to słyszał,żeby za podstawową pensję czlowiek nie był w stanie sie utrzymać? Czy ktoś tez tak postrzega ten kraj jak ja?

Gość wszystkie tak pisza.....
o dzieci maja dbac rodzice, a nie kraj, chociaz tez nie wychwalam naszej ojczyzny, to w twoim przypadku zle kierujesz pretensje, keiruj je do ojca dziecka.

Gość fbvr4 bv bv
O rodziców ma natomiast dbać kraj.Tak dbać by rodzice nie liczyli na zapomogi lecz by uczciwą pracą mogli utrzymac rodziiny.Nawet samodzielnie,tak jak ma to miejsce w cywilizowanych krajach .

Gość sds32222
samodzielnie trudno jest wychować dziecko, winna jesteś ty bo do tego "tanga" trzeba dwojga a nie alimentów od państwa.

Gość to nie kwestia
cywilizacji tylko rozwoju gospodarczego. Polska jest na razie w trakcie rozwijania sie, na poczatku drogi.

Gość ani chory ani
sparaliżowany.

Gość Czesio z Wrocławia
sds32222 samodzielnie trudno jest wychować dziecko, winna jesteś ty bo do tego "tanga" trzeba dwojga a nie alimentów od państwa. takie rzeczy tylko w Polsce, proponuje autorce wyemigrować do Norwegii albo Szwecji

Panstwo moze zadbac co najwyzej o Twoje bezpieczenstwo, zdrowie, edukacje, a nie o Twoja prace. Na zycie musisz zarobic sobie sama, a wszystko powyzsze, tez nei za darmo, tylko za podatki, ktore zaplacisz. Jak w kraju taka postawa roszczeniowa, to nidz dziwnego ze jest taki syf.

Gość co do twojej pensji
ma państwo. zarabiasz tyle ile ci płaci pracodawca!

Gość dba. masz dostęp do lekarza
i jest policja oraz wojsko

tak, utrzymujac z budzetu policje, wojsko i sluzbe zdrowia. Moze to robic lepiej lub gorzej (skuteczniej albo nie), ale to robi. A mogloby lepiej, gdyby nie wydawalo pieniedzy na rzeczy, od ktorych nie jest.

Gość derotte
jak ci nie pasuje to wyjedź do Bangladeszu broni ci ktoś ? zamieszkaj i żyj mam znajomego który przyjechał z Bangladeszu i Polska to dla niego raj, pracował, założyl rodzinę , stac go na wszystko jest szczęsliwy ale jak taka matrona jak ty zrobi dzieciaka i oczekuje że państwo ma obowiązek was karmić i podstawiać pieniądze pod drzwi

to wytłumaczcie mi fenomen tego,ze tyle milinów młodych ludzi pouciekało z kraju? przecież polska to dobry kraj,zabezpiecza życie obywatela i chroni go nalezycie;)

Gość bo młodzi ludzie
uciekaja tam gdzie jest lepiej. w Polsce lepiej (tak jak na "zachodzie" będzie za paredziesiąt lat. Polska dopiero od 230 lat buduje swoją zniszczoną przez komuchów, gospodarkę.

Gość bo młodzi ludzie
od 23 lat

Gość loiza zakonna
wyjeżdzaja za granice i w 80 % myją tam kible, łazienki , robią przy zmywaku, szorują podłogi, sprzątają w hotelach ,przy taśmie w fabrykach itd itp w bogatych krajach już mało kto chce to robić a Polak będzie robił moja koleżanka wróciła ze Stanów i powiedziała że tam, Polak weźmie robote taką której murzyn nie chce

Jezynko, nie traktuj moich wypowiedzi osobiscie, bo od oceniania mi daleko, ja sie zgadzam, ze Polska nie jest rajem i sam mysle o emigracji, ale obawiam sie, ze robimy to z innych powodow. Inaczej pojmujemy dbanie o obywateli. Jezeli duza grupa obywateli, bedzie zyla w postawie rozczeniowej, chcac od panstwa pomocy w zakupie domu, znalezieniu pracy, pomocy finansowej w zyciu, to panstwo skads te pieniadze bedzie musialo brac. A jedym zrodlem dochodu panstwa sa podatki. Jezeli beda za wysoki, a w zamian bedzie kiepskie bezpieczenstwo, infrastruktura, sluzba zdrowia, to Ci lacacy podatki czuja sie wydymani, bo placa nei dostajac nic w zamian, a jednoczesnie widza, jak mniejz aradni zyciowo to wykrozystuja. Dlatego szlag ich trafii i wyjada, wtedy zostana tylko Ci ktorzy nie chca na panstwo placic, ale chca panstwo doic, tylko nei bedzie juz z czego. I wtedy w Polsce nikomu nie bedzie sie zylo dobrze.

Gość bo lepiej sprzątać
za granicą za normalne pieniądze niż być paniusią z biura w PL za najniższą krajową... Myslisz, że kto tam sprząta? Polki z wykształceniem co najmniej średnim.

pierwsze co bym zrobiła to usunęła połowę tych darmozjadów w rządzie od razu by się pieniądze znalazły dla obywateli na opiekę socjalną A oni się tylko dekorują i nagrody sobie przyznają gardzę tym syfem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po 10 latach pracy i walki o utrzymanie siebie i dziecka--jestem psychicznie wykończona i straciłam zdrowie w czerwcu b.r mialam sprawę o podwyzkę alimentów bo dostaję na synka 300 zł sędzie mi nie przyznała ani 1 zł,bo stwierdzial,ze ojciec dziecka nie ma pieniędzy. A wiem,że mam i ma się dobrze. kupił samochód,pracuje na czarno,codziennie pali paczkę fajek--no to chyba musi miec jakies dochody,prawda? Sędzia nie zadała sobie zadnego wysiłku,żeby sprawdzić cokolwiek to ja mam paść na twarz,wziąc drugi etat,zeby nas utrzymać? Moze jeszcze powninnam pomóc ojcu dziecka,skoro biedactwo soebie nie radzi? Moze powinnam się zrzec alimentów od niego? To się nadaje do jakiegoś programu w tv. dlaczego panstwo jest nieudolne i nie umie wyegzekwować aliemntów od lumpa,który nie chce płacić na własne dziecko?

Gość loiza zakonna
w PL tez można zarobić dobre pieniądze ale w szarej strefie a ludzie przyzwyczajeni do komuny nie potrafią robić kasy chcą przyjść do pracy i żeby szef powiedział - tu zamiataj i wtedy wiadomo ludzie pozbawieni samodzielnego myslenia strategicznego

ja tak samo--wolę za granicą kogoś myć albo sprzątać--byle tylko zyc za godziwe pieniądze. a tu? Tu jestem intruzem dla kraju. Gardzę tym syfem.

w polsce mają dobrze ale ci co umieją kombinować i oszukiwać Albo gówniarze co przejęli interes po rodzicach albo ci co zarobili za granicą i po przyjeździe mieli srodki,zeby załozyć własny biznes albo cwaniaczki i złodzieje

Gość bo lepiej sprzątać
Zmień sposób myslenia. Zacznij liczyć sama na siebie, a nie na państwo, alimenty czy nieodpowiedzialnego tatusia, bo to ci odbiera energię do działania.

ja liczę na siebie od 10 lat i jestem juz wykonczona tym cięzarem,bo znikąd nie mam pomocy ani od panstwa ani od ojca dziecka

Gość loiza zakonna
masz postawę roszczeniową skąd wzięłas takiego faceta który nie chce pomóc własnemu dziecku ? rozumiem że mozna sie rozwieść ale ojcowie odpalają jakąś kasę na dziecko , na nowy rok szkolny zadałas się z ch u je m i pretensje do kraju pełno tych tępych bab które w pędzie za hormonami pładzą dzieciaka a później okazuje się że mąż nie stał sie po ślubie prezesem koncernu naftowego pretensje do kraju , że syf

Gość to ważne zdanie
dlaczego panstwo jest nieudolne i nie umie wyegzekwować aliemntów od lumpa,który nie chce płacić na własne dziecko? PAństwo? To chyba Ty sie związałaś z tym lumpem i dałas sobie zrobić dziecko? Pytałaś się państwa o zgodę?

Gość jak mnie denerwują takie topik
kurde nie radzisz sobie w Polsce to wyjedź w cholere i nie truj innym dupy. Komuś nie pasuje Polska ? Niech wyjeżdża. Komuś nie pasuje obywatelstwo polskie ? Niech wyjeżdża w cholere i je sobie zmieni ? Komuś kto mieszka w Anglii nie pasują Polacy ? Rany boskie to niech nie wchodzi dureń na polskie portale i nie truje dupy. Proste Ale domyślam się że wygodniej sobie siedzieć na kafe i wylewać bezproduktywne żale niż śledzić oferty pracy za granicą