Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jeżynka6079

Witam:) Rozczarowana jestem tym krajem coraz bardziej:/

Polecane posty

najpierw trzeba miec odłozone pieniądze,zeby wyjechać nie pojadę bez kasy,nie jestem tak pusta ludzie się zmieniają i po latach pokazują swoje prawdziwe oblicze--i ty jeszcze o tym nie wiesz? Pomyliłam się. ale dziecka nie załuję,bo jest moja nagrodą za to co przeszłam. aliemnciarze nie płacą,a panstwo bezradnie rozklada ręce,bo nie umie stworzyć przepisow,zeby te alimenty od nich wyegzewować siedza tylko te luje w rząddzie i żrą za nasze pieniądze,a łby mają puste i ograniczone

Gość loiza zakonna
to jest własnie dobry argument jak dupe daje lumpowi to państwa nie pyta o zgodę bo to jej prywatna sprawa a jak dzieciak jest to żąda opieki w chinach opiekuja sie ludźmi, mają darmową opiekę treningową dzieci np do olimpiady ale ingerują w rozród człowieka więc coś za coś

Gość Jeżynko masz pięknego syna ale
usuń jego zdjęcie ze stopki, naprawdę. Zaraz ktoś sobie coś z tym zdjęciem zrobi, gdzieś indziej wstawi, po co Ci zdjęcie syna krążące po necie, umieszczane w niewiadomych kontekstach? Poza tym Kafe to bardzo duże forum, zaraz ktoś was rozpozna i po co Ci to? A co do meritum - tak, to jest bardzo ciężki do życia, wykańczający kraj.

Gość Lenkosnix
Tu gdzie mieszkam państwo opłaca samotnej matce mieszkanie a minimalna pensja to 6000zł netto. Mało tego - zasiłek od państwa - jak nie masz dochodu to ok. 4500zł, zginąć nie pozwolą. Emigruj.

Gość i popełniasz jeszcze jeden
czemu dałaś dupy lumpowi a nie normalnemu facetowi ?

Gość kobieta 25-40
a ten facet, z którym przeżywasz orgazmy, wam nie pomaga?

Gość i popełniasz jeszcze jeden
samotne matki to w większości (nie wszystkie) objaw patologicznych głupich lasek co dawały dresom, menelom, pijakom, były kochankami, nie myślały o zabezpieczeniu lub brzydziły się loda, teraz jęczą a jest peeeeeeeeeeeełno spokojnych fajnych uczciwych niepijących facetów co są całymi latami samotni , czemu ? bo np. wg. wielu dziewczyn "jak nie pije to musi być potwornie nudny" 'jak nie chodzi na dyskoteki to musi być nudny" ja jestem taki "nudny", skończyłem studia, nie piję alkoholu, dłuuuuuugo bez efektu szukałem dziewczyny, pisały mi np. że jak nie piję to muszę być nudny

Gość effi....
Lenkosnix - jaki kraj?

Alez jestescie podli, tylko czekacie, żeby komuś dosrac. Ciekawe czy jedna z drugą przed pójściem do łóżka wysyła list z zapytaniem do prezynenta czy może? No bez przesady. Kobieta ma dziecko, które ogromnie kocha, a że trafiła na pacana i gnoja to nie jej wina!! Więc zejdzcie z niej łaskawie!!! JEżynko nie przejmuj sie! My z mezem oboje pracowalismy i nie starczalo nam na zycie. Wynajmowalismy mieszkanie, wiadomo oplaty, srodki czystosci, jedzenie. No masakra jednym słowem. W koncu zdecydowalismy sie na wyjazd z tego kraju jakim jest Polska. Mąz w maju a ja z córka dojechałysmy w lipcu. Bez porownania!!! Zycze duzo siły i wytrwałosci:)

Odkłądam pieniądze,chce wyjechac razem z synem,bardzo dobrze się uczy,mysle,ze ze szkołą nie byłoby problemu,od wrzesnia biorę mu korki z angielskiego zebym tylko pracę znalazła to potem juz dam radę

Gość trafiła gnoja, bieeedactwo
dziwnym trafem wiele trafia gnoja a porządni siedzą sami, cud ? nie, one chcą gnojów a potem nie chcą konsekwencji , przestaniecie lecieć na dresów, przestaniemy wam szmaty dosrywać :D

Gość Marjan z wąsem
To już wiem dlaczego tyle bab wyjeżdża do Anglii. Bo tam płacą za robienie dzieci i nie trzeba się hańbić pracą jak w Polsce Słyszałem że są rodziny które mają po 8-10 dzieci biorą zasiłki i żadne nie pracuje !

Gość ludzkie dylematy
loiza zakonna ....moja koleżanka wróciła ze Stanów i powiedziała że tam, Polak weźmie robote taką której murzyn nie chce czy znasz jezyk obcy? jaki? jesli nie,to ucz sie ludzie ,ktorzy znaja jezyk /tyle o ile/ sprzataja, w USA lekarka, z Polski,ktora nie nostryfikowala dyplomu,niestety sprzata w biurze u mojej przelozonej, takie sprzatanie to nic trudnego a ja opiekuje sie chlopczykiem,przedszkolakiem,w tym domu sprzata inna Polka ja nie mam prawa tego robic,moim obowiazkiem jest praca dot.dziecka,przedszkole mam pod nosem,wiec zaprowadzam na 4 godz i przyprowadzam takze moglabym miec wlasne dziecko w tym domu,wspaniali ludzie byc moze szukaj takich mozliwosci,ale twoj synek jest juz duzy i chyba zrobisz mu wielka krzywde wyjezdzajac z kraju,musi sie uczyc

Gość Kraj to ludzie ludzie to Kraj
Moze miec pretensje do Kraju, bo Kraj to przeciez ludzie, my wszyscy go tworzymy.Jesli dostaniemy mandat musimy go zaplacic, czy mamy pieniadze czy nie, bo to kasa dla darmozjadow.Jesli ojciec plodzi dziecko alimenty powinien placic, skoro matka moze to i ojciec moze. Zgadzam sie z autorka, nasz Kraj to w wiekszosci oszusci i darmozjady.Ja mam wlasna dzialalnosc gospodarcza, duza czesc dochodow oddaje naszemu Panstwu.Sa kraje gdzie podatki sa wyzsze niz u nas , ale tam Panstwo zapewnia ludziom dobrobyt.Samotnym matkom sie pomaga by zyly godnie z dzieckiem.U nas sie dobija a nie pomaga.

tak. W UK. Ale ze szkola dla dziecka to juz nie jest tak rozowo. Bo to nie od szkoly zalezy czy Ci dziecko przyjma a od urzedu miasta:). Nasza corka tez sie swietnie uczy, miala swiadectwo z czerwonym paskiem, a nie przyjeli jej do szkoly do której chcielismy, i teraz sie odwołujemy:)

Gość loiza zakonna
ma alimenty od męża 300 zł plus najniższa krajowa i odklada pieniądze hahahahahaa :D

Bozeeee jacy Wy jestescie podli!!!!! Ja np. nie pobieram tu zadnych zasiłków, ale samo to, że np leki dla dziecka do 16 roku zycia sa za darmo, to juz bardzo duzo. Moja córka ma jaskre i krople do oczu mam za free, w Polsce buliłam grube pieniadze. Tutaj Panstwo dba o konsumenta. Pracujesz, placisz podatki, kupujesz wydajesz pieniadze tutaj. a W Polsce???? Mozesz zdechnac z głodu, nikt sie nie zainteresuje!!!

Gość nienawidzetegokraju
zgadzam sie z zalozycielka tego tematu moja sytuacja ja pracuje za najnizsza maz ma nieco wiecej mamy dwojke dzieci W wieku szkolnym od dwoch miesiecy jestesmy szczesliwymi posiadaczami mieszkania(kredyt na 30 lat) z mojej wyplaty po oplaceniu kredytu zostaje mi 700 zł moj maz oplaca rachunki a z tego co zostanie przeznacza na jedzenie(dosc skromne) MOJA MAMA ma TAKA PRACE ZE MOZE NAM PRZYNIESC ZE SMIETNIKA ODZIEZ I OBUWIE dzieki temu moje dzieci nie chodza gole!!!!!!!!!! przez ostatnie 3 miesiace kupowalam ksiazki do szkoly -co miesiac po kilka nowych sztuk. bo oczywiscie moje dziecko musi miec wszystkie nowe bo starsze sa juz nie aktualne od 3 miesiecy planuje zakupic sobie spodnie do pracy----ale boje sie kupic jednej pary jeansow bo moze nam nie starczyc na jedzenie. moze we w rzesniu sie uda--a moze moja mama znajdzie cos na smietniku TEN KRAJ TO KOSZMAR DLA RODZIN Z DZIECMI GDZIE JA SIE URODZIŁAM???????????????????????????????????????

Gość nieoNN
Jakie szczęście że w realnym świecie istnieją jeszcze ludzie posiadający empatię a nie takie zimne wyrachowane suki które zamiast pomóc,pocieszyć czuja się w obowiązku poinformow:"najlepiej widzą te oczy które płakały".Wnioskuję stąd iż w tak idiotyczny sposób mogą się wypowiadac tylko ludzie którzy nie zaznali w życiu żadnych trosk lub nie byli choćby przypadkowymi świadkami takowych.Nie zrozumie syty głodnego. To wstyd dla rządzących że człowiek z pracy własnych rąk nie jest w stanie utrzymać dziecka a nie dla tej mamy która się stara.I proszę tu nie pisać że Polska jest na początku drogi.Jak długo ma trwać ten początek?80%czasu antenowego? Polska jest młodą ale źle wykorzystaną demokracją.I tyle.Kocham Polskę ale nie podoba mi się to co sie w niej dzieje.I ci ludzie,tak źle nastawieni wobec siebie tak sobą pogardzający.To jest jakaś zbiorowa choroba .Niepojęte.

Gość ścigacz śmietnikowy
z jakiego śmietnika wy znosicie ubrania ?

ale nie porównuj siebie, czyli kobiety co żyje z mężem, do kogoś, kto dał menelowi lumpowi i ma pretensje, większość samotnych matek to dziewczyny dresiarzy i meneli z dyskotek

Gość nieoNN
Jakie szczęście że w realnym świecie istnieją jeszcze ludzie posiadający empatię a nie takie zimne wyrachowane suki które zamiast pomóc czy pocieszyć czują się w obowiązku poinformować że autorka jest sama sobie winna.Jest takie przysłowie:"najlepiej widzą te oczy które płakały".Wnioskuję stąd iż w tak idiotyczny sposób mogą się wypowiadac tylko ludzie którzy nie zaznali w życiu żadnych trosk lub nie byli choćby przypadkowymi świadkami takowych.Nie zrozumie syty głodnego. To wstyd dla rządzących że człowiek z pracy własnych rąk nie jest w stanie utrzymać dziecka a nie dla tej mamy która się stara.I proszę tu nie pisać że Polska jest na początku drogi.Jak długo ma trwać ten początek?80%czasu antenowego? Polska jest młodą ale źle wykorzystaną demokracją.I tyle.Kocham Polskę ale nie podoba mi się to co sie w niej dzieje.I ci ludzie,tak źle nastawieni wobec siebie tak sobą pogardzający.To jest jakaś zbiorowa choroba .Niepojęte.

Gość kobieta 25-40
no ludzie...na spodnie nie ma...a w szmateksie byłas? Za parę złotych można niezłe dzinsy kupić.

było nie krzyczeć precz z komuną, było nie głosować na platfusów liberałów z peło słuchając tvn, że kaczki to groźne ptaczki, że w 4 rp to sie o 6 tej rano kolbami do drzwi łomoce :D no to macie ludzi z KLD przy władzy od 1989 :D ale to nie zmienia faktu, że menele mają powodzenie, panny dają im dupy a potem wielki płacz, a w tym czasie samotni niepijący porządni faceci są sami latami

nienawidzetegokraju------- widzisz Tobie bank przynajmiej dal kredyt, a ja pracowalam za najnizsza krajowa, maz a 1500zl ale umowa na czas okreslony. za wynajem mieszkania z czynszem placiłam 1000zł, a gdzie prad, gaz, woda, internet, telefon itd? Ja za to co placilam za wynajem przez te 12 lat malzenstwa spokojnie splacalabym rate kredytu, ale zaden bank mi go nie dal. Boze co za chory kraj, zeby dwoje ludzi pracowalo uczciwie i nie bylo w stanie zyc godnie???? A wakacje? Od 12 lat nie bylam na wakacjach, bo mnie zwyczajnie nie stac.

Gość fgjghiuyhg8hgkuyhguyu
jesli macie mozliwosc to nalezy uciekac z polski szkoda nerwow ,czasu,to kraj bez przyszlosci,bez szans na lepsza przyszlosc. to kraj dzi---ki i zlodzieja--jak nie ukradniesz to bedzie zle dzieci wychowuja sie w nedzy..............................

Gość nienawidzetegokraju
""no ludzie...na spodnie nie ma...a w szmateksie byłas? Za parę złotych można niezłe dzinsy kupić."" a to ciekawe--a ty byłas--i na ile mi starcza-dwa ,trzy razy?? i do kosza bo juz są tak zuzyte że nawet 20,00 nie są warte!!!!!!!!!!

no to powiedz o swoim facecie co alimenty niskie płaci i lump i menel ? dobrze tańczył na dyskotece ? ładne dresy miał, tatuaże ? czy może fajne imprezki i melanż był ? a czemu nie zainteresowałaś sie facetami co nie piją ? bo są nudnymi niemęskimi cipami, prawda ?

ja kupilam swietne jeansy z river island za 10zł i chodze w nich juz ponad rok. :) Sa moimi ulubionymi spodniami:)