Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhjkhjkh

Za ile moge poskladac kompa ?

Polecane posty

Gość jkhjkhjkh

Moga byc czesci uzywane.Taki zeby mozna bylo zagrac w nowsze gry.Dysk nie musi byc duzy.Okolo 200gb.W jakiej kwocie bym sie zmiescil ?

Gość sds32222
1200-1500zł, najważniejsza i najdroższa jest karta graficzna

Gość wefewfewf
700-1000 zł

Gość mleczarz rodzinny
ok 1000 złotych. Karta wydajna, nie najdroższa HD4850, w inne się nie pchaj, no chyba, że pieniądze nie grają roli ;)

Gość jkhjkhjkh
WLasnie licza sie pieniadze :( Nie wiecej niz 1000zlotych :( Jak najmniej .A mozecie podac konkretnie podzespoly ? Bo na allegro duzo tego jest , ale wiekszosc ponoc lipna , pisza zeby nie kupowac z allegro.

Gość sds32222
Na HD4850 to możesz sobie pograć w "nowsze gry" które wyszły 10 lat temu. Miałem tą kartę i to dno, najlepsza gra jaka mi chodziła to Need For Speed: Most Wanted.

Gość Remikosan
Słuchaj pseudoznawców to daleko zajedziesz :o 1500-2000zł. HD 4850? - ktoś chyba z choinki upadł, przykład Battlefield 3: http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page5.html - z HD 4890 graj jest niegrywalna, a gdzie HD 4850. Oczywiście nie zakładam, że ktoś kupuje kompa do gier by grać w low-details, bo to jest bezsens.

Gość jkhjkhjkh
Ale mam tylko okolo 1000zl . Nawet uzywanego nic nie kupie ? :o

Gość mleczarz rodzinny
Nowe gry sa bardzo wymagające. Karta, którą podałem jest tania i zarazem wydajna (w GTA IV na full detalach pograsz). Druga sprawa to procesor. Większość gier optymalizowana jest pod kątem wielordzeniowości. Możesz kupić używanego AMD Phenom X2, w którym można odblokować pozostałe 2 rdzenie (nie wszystkie, tylko jakaś tam partia). Płytę główną obsługującą procesory i funkcją odblokowania rdzeni AM3/AM3+ możesz kupić nową już w cenie stu paru złotych. Pamięć ram DDR3 to dziś groszowe sprawy.

Gość mleczarz rodzinny
Remikosan hehehe, ja na 4850 grałem w BF3 bez skoków (karta to nie wszystko kolego, a gdzie procesor, pamięć RAM? System 64 bitowy to podstawa)

Gość Remikosan
To najlepiej w komplecie, bo przeważnie idzie w parze - jak ktoś zmienia podzespoły: - procesor - Phenom X4 945, 955, 965 - płyta główna - odpowiednia do procka, socket AM3, AM3+ - 2 x 2GB RAM 1600MHz CL 9 starczy / w ostateczności 1333MHz CL9 Jak dostaniesz grafikę: HD 5870 / HD 6950 albo GTX 560Ti / GTX 570 - ale nie drożej niż za 500-600zł i nie referenta. Nowa grafa: http://www.ceneo.pl/Podzespoly_komputerowe;0112-0;szukaj-7850.htm Co kupić nowego: - twardy dysk - dvd-rw - obudowa: http://allegro.pl/silentium-brutus-410-pure-black-i2598884938.html - zasilacz: http://www.bino.pl/go/_info/?user_id=135320&partner_id=11111111&code=503bdbc85e7a17e2847549c66687880d

Gość Remikosan
mlczarz - może grałeś na 1024 * 768, ja zakładam rozdzielczość 1680*1050 albo 1920*1080. HD 4850 przy takim monitorze nie da rady.

Gość jkhjkhjkh
up

Gość Imprezaeverydayy
nie kupuj takich zestawów, to zdzierstwo

Gość jkhjkhjkh
Powiedzcie mi coi jest zlego w tym linku coi dalem , bo jestem laikiem.Patrze na podzespoly i niby ok.Karta , ram , procek . O co w tym chodzi ?

Gość Lenkosnix
Athlon jest cienki do gier (Phenom lepszy), karta też już leciwa (a jak weszła do produkcji to była takiej niższo - średniej półki), podzespoły z niskiej półki - zasilacz, obudowa. Kup tego, którego zalinkowałem - do gier bardzo dobry za tę cenę.

Gość Remikosan Lenkosnix
Płyta główna też porażka.